Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Ştirea zilei

Dezvăluiri în dosarul crimei de la Sebeș. Soția victimei, declarație de martor: ”De la mai multe persoane am auzit că vrea să îi dea cuţit, să îl omoare”

Mondoc Adriana

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

La Tribunalul Alba continuă judecata în dosarul crimei ce a avut loc în 10 mai 2018, în parcarea unui local din Sebeş. La ultimul termen de judecată, din 17 decembrie, a dat declaraţie, în calitate de martor, soţia victimei.

Inculpatul Stancu Valer (38 ani) a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de omor, victima acestuia fiind un tânăr de 32 de ani (Bercuciu Adrian Alin), cu care a fost prieten, în trecut. Autorul a recunoscut fapta şi a solicitat, la primul termen, să fie judecat în procedura simplificată, ceea ce înseamnă că ar putea beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei. La termenul de ieri a fost audiat ultimul martor, respectiv soţia victimei.

Aceasta a relatat cu amănunte cum a decurs scena crimei, având în vedere că era împreună cu soţul său la terasa localului respectiv. Martora a precizat că soţul său nu a avut nicio treabă cu agresorul, completând că cei doi nu s-au întâlnit de mai bine de doi ani. ”De la mai multe persoane am auzit că o să îi dea cuţit, că o să îl omoare. Bărbatul meu nu a avut treabă cu el. Doi ani de zile nu s-au întâlnit”, a spus martora. Tânăra a completat că, în ziua respectivă, era împreună cu soţul ei la terasa localului şi că Stancu Valer, care era împreună cu încă o persoană, a oprit tocmai pentru că i-ar fi văzut acolo. A completat că la plecare, cei doi s-au întâlnit, iar Bercuciu l-a întrebat pe Stancu ce are cu el, de ce tot spune că vrea să îl omoare, ”să-i dea cuţit”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Martora a spus că neînţelegerile dintre cei doi ar fi pornit de la o petrecere din urmă cu doi ani, organziată de Stancu Valer. Un martor audiat la termenul din noiembrie a spus că Bercuciu ar fi provocat un scandal la petrecerea respectivă.

Tânăra a mai spus că Stancu i-a propus soţului ei să ”iasă la interval”, adică să se bată, lucru acceptat de victimă, care i-a dat geaca şi ochelarii soţiei. În acel moment, persoana care era împreună cu Stancu, un martor audiat la un alt termen al procesului, s-a băgat între cei doi pentru a-i opri. ”Eu am stat pe margine şi m-am uitat atentă să văd dacă nu are cuţit. Am strigat că are cuţit când am văzut că îşi bagă mâna în buzunar şi scoate cuţitul”, a relatat martora. A urmat momentul loviturii cu arma albă în pieptul victimei. Ulterior, Bercuciu, a reuşit să îi dea un pumn lui Stancu Valer, iar soţia acestuia a plecat ca să ceară ajutor. Bărbatul înjunghiat a mai făcut câţiva paşi în urma acesteia, după care a căzut pe trotuar, în parcare şi a decedat în scurt timp.

Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face altceva, decât să constate decesul. La autopsie s-a constatat că lovitura de cuţit, un briceag cu o lamă de circa 10-15 centimetri, a atins inima victimei. ”Soţul meu nu era agresiv. L-a respectat foarte mult pe Stancu. Zicea tot timpul că nu înţelege ce are cu el”, a mai spus martora. Tânăra a completat că la momentul respectiv, acesta ”nu era pus pe bătaie”, ci doar vroia să ştie ce are Stancu cu el. Martora a mai afirmat că, din punctul ei de vedere, scandalul a fost provocat de către inculpatul Stancu Valer, care putea să evite totul dacă nu i-ar fi cerut soţului ei să se bată.

Instanţa a stabilit un nou termen în luna ianuarie, care ar putea fi ultimul din faza de fond a judecăţii. Rudele victimei, soţia şi ceilalţi membri ai familiei acestuia, au solicitat acordarea de daune civile în valoare de 500.000 de euro şi a unor daune materiale cifrate la 30.000 de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cum a dat un samsar de mașini din Alba „țepe” de zeci de mii de euro. Ce au decis magistrații

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în cursul lunii februarie, anul 2018, inculpatul a indus în eroare pe reprezentantul unei firme cu privire la intenția de a intermedia achiziționarea a trei autovehicule din Germania, în scopul de a obține un folos patrimonial injust, cauzând astfel persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 41.705,88 euro.

Totodată în cursul lunii februarie, anul 2019 a indus în eroare persoana vătămată, cu care a încheiat o convenție având ca obiect achiziţionarea unui autoturism marca Opel, primind prin intermediul inculpatei suma de 1.500 de euro, iar ulterior nu a mai livrat autoturismul și nici nu a rambursat persoanei vătămate suma de 1.500 de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, administratorul firmei, a declarat că, în cursul lunii februarie, anul 2018, a convenit cu inculpatul ca acesta să intermedieze achiziționarea de către societate a trei autoturisme marca Skoda din Germania. Administratorul persoanei vătămate a primit prin intermediul aplicației WhatsApp trei contracte de vânzare-cumpărare completate și semnate de inculpat, pentru trei autoturisme marca Skoda, în schimbul prețurilor de 16.000 euro, 16.000 euro și 9,705,88 euro, cu indicarea seriilor de șasiu. În baza acestor documente, persoana vătămată a achitat inculpatului prin viramente bancare la datele de 23.02.2018 și 01.03.2018 suma totală de 41.705,88 euro.

De asemenea, reprezentantul persoanei vătămate a mai declarat că, la data de 12.03.2018, inculpatul a trimis din Germania cu o platformă, un autoturism marca Skoda, însă persoana vătămată a refuzat recepționarea autoturismului având în vedere faptul că acesta era defect și seria de șasiu nu corespundea cu niciuna din seriile de șasiu din contractele pe care acesta le primise de la inculpat. Ulterior, inculpatul nu a mai livrat niciun autoturism și nici nu a mai putut fi contactat de persoana vătămată.

Reprezentantul legal al persoanei vătămate şi-a menţinut declaraţiile în faţa instanţei, sens în care a arătat că l-a cunoscut pe inculpat prin intermediul soţiei acestuia, iar după ce inculpatul i-a arătat poze cu mai multe maşini, i-a spus că poate să îi aducă orice maşină îşi doreşte. În acest context, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să îi aducă trei maşini, dintre care două noi şi una second, iar acesta a fost de acord, sens în care i-a trimis ofertele pentru autoturisme, iar ulterior au încheiat contractele de vânzare cumpărare. Pe baza contractului, persoana vătămată a luat un credit bancar şi i-a dat inculpatului suma de 40.000 euro, spunându-i că într-o lună jumătate va aduce autoturismele. Ulterior, inculpatul a adus un maşină pe platformă, care a fost refuzată de către persoana vătămată întrucât seria de şasiu a acesteia nu corespundea cu cea inserată în cuprinsul contractului încheiat între părţi. Persoana vătămată a refuzat să ridice autoturismul respectiv, iar din acel moment, nici inculpatul şi nici soţia acestuia nu au mai răspuns la telefon.

Reprezentantul legal al persoanei vătămate declară că a mers acasă la inculpat de nenumărate ori pentru a-i cere explicaţii, dar acesta refuza să iasă din casă sau se prefăcea că nu este acasă. După ceva timp, inculpatul i-a comunicat că şi el a fost înşelat şi că atunci când îşi va recupera banii, îi va restitui. Reprezentantul legal al persoanei vătămate mai declară că ulterior a mai încercat să îl mai contacteze pe inculpat şi pe soţia acestuia, dar nu a mai reuşit.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru părţi și pentru procuror.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Gest de omenie făcut de un polițist originar din Alba: Și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie, la Mănăstirea Nicula

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Gest de omenie făcut de un polițist originar din Alba: Și-a oferit geaca unor femei pentru a le feri de ploaie, la Mănăstirea Nicula

Două femei surprinse de ploaia torențială de ieri, la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula, au fost ajutate de un polițist clujean, originar din Ocna Mureș, care le-a oferit jacheta pe post de umbrelă.

„Începuse codul roșu de furtuni și vijelii. Ploua torențial și la un moment dat unul dintre corturile care adăposteau enoriașii a fost luat de vânt.

Mihai, colegul nostru, le-a pus la dispoziție autospeciala de poliție unor bunicuțe pentru a se adăposti. Au refuzat elegant spunând că sunt murdare cu noroi pe încălțăminte.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cele din urmă, Mihai și-a scos geaca reflectorizantă și le-a așezat-o deasupra capului pentru a încerca să le protejeze de ploaia torențială.Ne înclinăm în fața lui Mihai Lazăr pentru gestul său!”, au scris reprezentanții sindicatului Europol pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT rutier MORTAL pe șoseaua Geoagiu – Orăștie: Doi bărbați și-au pierdut viața după ce au intrat cu mașina într-o autoutilitară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

VIDEO| ACCIDENT rutier MORTAL pe șoseaua Geoagiu – Orăștie: Doi bărbați și-au pierdut viața după ce au intrat cu mașina într-o autoutilitară

Un accident rutier extrem de grav a avut loc în cursul zilei de marți, 16 august, pe șoseaua Geoagiu – Orăștie.

Două persoane au decedat, astăz, după ce mașina în care se aflau a derapat și a intrat pe contrasens, pe drumul dintre Geoagiu și Orăștie. Mașina s-a lovit de o autoutilitară care circula din sens opus.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit Poliției Hunedoara, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Geoagiu, în timp ce conducea mașina dinspre Geoagiu spre Orăştie a pierdut controlul volanului, a intrat în derapaj şi a pătruns pe sensul opus de mers și a lovit frontal o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din Orăștie.

În urma accidentului rutier șoferul de 38 de ani a murit. De asemenea, medicii au constatat și decesul pasagerului de pe locul din dreapta – față al autoturismului, respectiv un bărbat în vârstă de de 45 de ani, din municipiul Petroșani.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Video: Facebook – INFO TRAFIC ROMANIA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare