Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dezbateri aprinse în Consiliul Local Alba Iulia pe PUD-ul terasei de la Dante. Proiectul a fost AMÂNAT de consilieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dezbateri aprinse în Consiliul Local Alba Iulia pe PUD-ul terasei de la Dante. Proiectul a fost AMÂNAT de consilieri

În ședința ordinară de marți, 27 septembrie, conslilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat amânarea proiectul de hotărâre privind respingerea documentației de urbanism: P.U.D. pentru „realizare terasă închisă pentru spațiu alimentație publică existent”.

De asemenea, s-a votat și sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții pentru un punct de vedere.

Ce spune serviciul de urbanism din primăria Alba Iulia

Motivele avizului nefavorabil

-terasa este deja edificată, în atare condiții nu se poate iniția sau aproba o documentație de urbanism care are ca scop intrarea în legalitate, conform art.56Al din L350/2001: „Nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire.”;

-documentația nu are suport topo avizat de OCPI și nici procesul verbal de recepție a lucrărilor topografice;

-documentația nu prezintă o terasă, aceasta este de fapt o extindere a clădirii, având panouri de fațadă din alucobond și tâmplărie perimetrală de închidere, fiind acoperită cu panouri termoizolante și astfel extinzând spațiul util interior;

-documentația nu are studiul geotehnic;

-Conform art. 36 din Ordinul 233/2016 privind Normele de aplicare ale legii 350/2001 la litera (c) este specificat că: la depunerea documentației de către beneficiar spre aprobarea prin hotărâre de consiliul județean/local/Consiliul General al Municipiului București, conformitatea documentației, în ceea ce privește:

-elaborarea și semnarea documentației de către specialiști atestați conform Legii;

-achitarea taxelor și tarifelor prevăzute de lege;

-conținutul documentației de amenajare a teritoriului sau de urbanism în raport cu legislația în vigoare, respectiv existența tuturor pieselor scrise și desenate, semnate și ștampilate de către specialiști atestați potrivit legii în ceea ce privește coordonarea și în privința secțiunilor specializate/sectoriale. Pentru documentațiile depuse în format electronic și semnate cu semnătură digitală, dovedirea dreptului de semnătură se face prin anexare la documentația digitală a copiilor de pe certificatele de atestare;

-existența avizelor sau acordurilor favorabile necesare, aflate în termen de valabilitate;

-respectarea, în forma finală a documentației, a condițiilor prevăzute în avizele sau acordurile obținute;

-existența raportului informării și consultării publicului, conform legislației în vigoare.

-Conform Art 63 litera c) A Legii 350/2001 avizarea și aprobarea de documentații de amenajare a teritoriului și de urbanism semnate de alte persoane decât cele stabilite prin lege este catalogata ca fiind contravenție. în cazul documentației prezentate spre avizare nu a fost făcută dovada că semnatarul este atestat pentru exercitarea dreptului de semnătura în Zone Construite Protejate.

„Lucrările de construire au fost demarate anterior aprobării P.U.D. fără a deține autorizația de construire, lucru care intră în contradicție cu prevederile locale și naționale, conform art.56Al din L350/2001: „Nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire.” se arată în proiectul de hotărâre.

Ce spune Avocatul firmei

În cadrul acestei ședințe, avocatul care reprezintă această firmă a specificat faptul că această situație ține de tehnica legislativă, considerând astfel că nu este legal să se facă în mod direct un astfel de proiect de respingere.

De asemenea, acesta a mai precizat ca informațiile prezentate nu sunt corecte, deoarece terasa a existat și în ultimii ani de când restaurantul funcționează, nemodificată.

„Prin faptul că există un proiect de hotărâre privind respingerea unui plan de urbanism, ne putem afla la un moment dat într-o situație în care Consiliul Local, prin puterile sale, va respinge această respingere.”, a declarat avocatul, în ședință.

Mai mult, unul dintre argumentele aduse în apărarea acestui restaurant este faptul că terasa este pe structură metalică, fiind deci temporară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea