Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dezbateri aprinse în Consiliul Local Alba Iulia pe PUD-ul terasei de la Dante. Proiectul a fost AMÂNAT de consilieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dezbateri aprinse în Consiliul Local Alba Iulia pe PUD-ul terasei de la Dante. Proiectul a fost AMÂNAT de consilieri

În ședința ordinară de marți, 27 septembrie, conslilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat amânarea proiectul de hotărâre privind respingerea documentației de urbanism: P.U.D. pentru „realizare terasă închisă pentru spațiu alimentație publică existent”.

De asemenea, s-a votat și sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții pentru un punct de vedere.

Ce spune serviciul de urbanism din primăria Alba Iulia

Motivele avizului nefavorabil

Elit - Gustul Desăvârșit

-terasa este deja edificată, în atare condiții nu se poate iniția sau aproba o documentație de urbanism care are ca scop intrarea în legalitate, conform art.56Al din L350/2001: „Nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire.”;

-documentația nu are suport topo avizat de OCPI și nici procesul verbal de recepție a lucrărilor topografice;

-documentația nu prezintă o terasă, aceasta este de fapt o extindere a clădirii, având panouri de fațadă din alucobond și tâmplărie perimetrală de închidere, fiind acoperită cu panouri termoizolante și astfel extinzând spațiul util interior;

-documentația nu are studiul geotehnic;

-Conform art. 36 din Ordinul 233/2016 privind Normele de aplicare ale legii 350/2001 la litera (c) este specificat că: la depunerea documentației de către beneficiar spre aprobarea prin hotărâre de consiliul județean/local/Consiliul General al Municipiului București, conformitatea documentației, în ceea ce privește:

-elaborarea și semnarea documentației de către specialiști atestați conform Legii;

-achitarea taxelor și tarifelor prevăzute de lege;

-conținutul documentației de amenajare a teritoriului sau de urbanism în raport cu legislația în vigoare, respectiv existența tuturor pieselor scrise și desenate, semnate și ștampilate de către specialiști atestați potrivit legii în ceea ce privește coordonarea și în privința secțiunilor specializate/sectoriale. Pentru documentațiile depuse în format electronic și semnate cu semnătură digitală, dovedirea dreptului de semnătură se face prin anexare la documentația digitală a copiilor de pe certificatele de atestare;

-existența avizelor sau acordurilor favorabile necesare, aflate în termen de valabilitate;

-respectarea, în forma finală a documentației, a condițiilor prevăzute în avizele sau acordurile obținute;

-existența raportului informării și consultării publicului, conform legislației în vigoare.

-Conform Art 63 litera c) A Legii 350/2001 avizarea și aprobarea de documentații de amenajare a teritoriului și de urbanism semnate de alte persoane decât cele stabilite prin lege este catalogata ca fiind contravenție. în cazul documentației prezentate spre avizare nu a fost făcută dovada că semnatarul este atestat pentru exercitarea dreptului de semnătura în Zone Construite Protejate.

„Lucrările de construire au fost demarate anterior aprobării P.U.D. fără a deține autorizația de construire, lucru care intră în contradicție cu prevederile locale și naționale, conform art.56Al din L350/2001: „Nu pot fi inițiate și aprobate documentații de urbanism care au ca scop intrarea în legalitate a unor construcții edificate fără autorizație de construire sau care nu respectă prevederile autorizației de construire.” se arată în proiectul de hotărâre.

Ce spune Avocatul firmei

În cadrul acestei ședințe, avocatul care reprezintă această firmă a specificat faptul că această situație ține de tehnica legislativă, considerând astfel că nu este legal să se facă în mod direct un astfel de proiect de respingere.

De asemenea, acesta a mai precizat ca informațiile prezentate nu sunt corecte, deoarece terasa a existat și în ultimii ani de când restaurantul funcționează, nemodificată.

„Prin faptul că există un proiect de hotărâre privind respingerea unui plan de urbanism, ne putem afla la un moment dat într-o situație în care Consiliul Local, prin puterile sale, va respinge această respingere.”, a declarat avocatul, în ședință.

Mai mult, unul dintre argumentele aduse în apărarea acestui restaurant este faptul că terasa este pe structură metalică, fiind deci temporară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea