Rămâi conectat

Sport

Derby “de Alba” disproporționat, sâmbătă, sub Drăgana | Ecart de 19 puncte între Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Fără spectatori, dar cu aceleași ambiții și orgolii, indiferent de pozițiile din clasament ale grupărilor rivale din Cugir și Alba Iulia, se dispută sâmbătă, de la ora 14.00, primul derby “de Alba” din returul Seriei a 9-a a eșalonului terț.

Acum două luni, mai precis în 4 septembrie, pe “Cetate”, “roș-albaștrii” au repurtat prima victorie stagională, scor 3-2 (2-0). A fost un meci pe muchie de cuțit în care vizitatorii păreau stăpâni pe situație după primul mitan, având un avantaj liniștitor, goluri Șt. Radu (11) și M. Lupu (45), însă la reluare “alb-negrii” au revenit în joc și au egalat în câteva minute grație reușitelor semnate de Cl. Morariu (60) și Al. Giurgiu (64, penalty), singurele realizări în fața suporterilor în tur ale grupării albaiuliene. Finalul a fost spectaculos, dar și confuz în acela;i timp, cu Cocan (90+7) marcator la ultima fază, una în care s-a invocat ofsaid, mulți dintre spectatorii prezenți în tribune plecând cu senzația că s-a încheiat remiză.

Sâmbătă, în etapa a 11-a a Ligii a 3-a, se anunță un duel disproporționat, atât din punct de vedere valoric, cât și prin prisma pozițiilor din ierarhie, cugirenii plasându-se pe locul secund, cu 23 de puncte, cu 19 mai mult decât oponenții din municipiul reședință de județ, ce sunt în postura de “lanternă roșie”. Ecartul dintre conjudețene este dovedit și de faptul că Marius Lupu, golgheterul gazdelor, are tot atâtea goluri, 7, cât a reușit ultima clasată în cele 10 etape.

*Unirea, fără gol sub Drăgana

Din 2016, când a ajuns, la cerere, pe a treia scenă fotbalistică, gruparea din Cetatea Marii Uniri a fost nevoită să suporte dominația Cugirului în plan fotbalistic, accentuată în ultimii doi ani. Până în prezent au fost 8 dueluri, din care rezultă o tradiție total defavorabilă pentru fosta prim-divizionară. Unirea Alba Iulia s-a impus într-un singur meci, pe “Cetate”, scor 2-1 (0-1), în septembrie 2017, când trupa lui Adorian Himcinschi a întors în final, în câteva zeci de secunde, prin I. Grozav (în prezent echipier al gazdelor) și Davidaș. În retur, pe “Arena CSO”, în martie 2018, s-a înregistrat o remiză albă (antrenori Călin Moldovan și Adrian Bicheși), în fapt singurul meci în care unirișii nu au plecat cu mâna goală. Mai mult, formația albaiuliană nici măcar nu a înscris la Cugir, următoarele două jocuri însemnând un 2-0 (1-0), cu dublă Cîrstean, în martie 2019, respectiv un 1-0 (0-0), gol M. Lupu (84), în 14 noiembrie anul trecut (când gazdele au aliniat numai 14 jucători, din motive de COVID-19, lipsind inclusiv antrenorul Lucian Itu). Ba mai mult, Metalurgistul se mândrește cu o serie de trei victorii consecutive în fața rivalilor, șir început în septembrie 2020, în “Cetate”, când a făcut spectacol, cu un net 4-1 (1-1). Era prima victorie pe arena albaiuliană după revenirea Uniri în eșalonul terț, scorul fiind deschis de Selagea (16) – fostul căpitan al “alb-negrilor” ce va fi sâmbătă oponent al formației unde s-a consacrat. Un simplu foc de paie, întrucât cu “căpitanul” Tudor Șaucă în prim plan, vizitatorii au întors rezultatul, punctând prin M. Lupu (35, 72 penalty), Șaucă (51), P. Păcurar (56, penalty), momentul decisiv fiind eliminarea lui Scrob (47), când scorul era egal.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia și ACS Karate Forever Alba Iulia, rezultate excelente la Campionatul Național de Karate TSI, în Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Recent, în Sala de Sport a Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia s-a disputat Campionatul Național de Karate TSI, sub partonajul lui Shihan Frank Anderson 10 dan (presedinte/ fondator TSI).

La competiția organizată de ACS Karate Forever Alba Iulia (presedinte Alina Băluță 4 dan, Simion Băluță 8 dan instructor șef TSI) au luat startul 360 de sportivi din întreaga țară, în probele de kata individual, kumite individual, kihon, kata echipe și kumite echipe. La deschiderea oficială și premierea celor mai mici concurenți (categoria -6 ani) a fost prezent și Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia (căruia cei implicați îi mulțumesc pentru susținere).

Rezultate:

*CSM Unirea Alba Iulia (director Radu Mircea Urcan, antrenor Simion Băluță):

Miruna Țîr – medalie de aur la kata și medalie de aur la kumite; Jessica Țîr – medalie de argint la kata, medalie de aur la kumite, medalie de aur la kate echipe și medalie de argint la kumite echipe; Mădălina Miclea – argint la kata, argint la kumite, aur la kata echipe, argint la kumite echipe; Andra Oarfa – argint la kata, argint la echipe, aur kata echipe, argint kumite echipe; Iulia Ciucă – aur kata și aur kata echipe; Marian Pavel – aur kata și bronz kumite; Ariana Sută – aur kata și argint kumite; Eliza Lebădă – bronz kata și argint kumite;

*ACS Karate Forever Alba Iulia (președinte Alina Băluță):

Eric Odveremean: medalie de aur  la kata și medalie de aur la kumite; Sonia Rad: aur la kata și aur la kata echipe; Laurențiu Ienciu – aur la kata și argint la kumite; Andrei Bogdan: bronz la kata și aur kumite; Gabriel Baciu – aur la kata și argint la kumite; Elisea Stoica: aur kata, argint kumite și aur kata echipe; Andreea Pașca: aur kata și bronz kumite; Ana David: aur kihon; Evelina Roșian: aur kihon; Ayan Culda: aur kihon; Diana Rus; aur kata, Andrei Gliga: aur kata; Natalia Șufană: aur kata; Bogdan Petruța: bronz kata și aur kumite; Filip Oțel: aur kihon; Bianca Ungureanu: aur kata și argint kumite; Nicolae Bălșan – bronz kata și argint kumite; Sonia Baying: argint kihon; Denis Costinaș: argint kihon; Miruna Baying: argint kata și argint kumite; Cătălin David: argint kata și argint kumite; Gebrierl Ienciu: argint kata și argint kumite; Vlad Chedveș: argint kata și argint kumite; Casian Șufană: bronz kata și argint kumite; Maria Șufană: argint kata; Daria Glodean: argint kata și argint kumite; David Costinaș: bronz kihon; Erica Glodean: bronz kata și bronz kumite; Dragoș Danciu: bronz kihon; Andreea Dascălu: bronz kata; Sebastian Stoienică: bronz kata și bronz kumite; April Dachin: bronz kata; Petra Braniște: bronz kata; Bogdan Ileană: bronz kumite; Ema Bărnuțiu: bronz kumite; Daria Mihu: bronz kihon.

“Mulțumim pentru sustinere primăriei municipiului Alba Iulia, SC Cora SRL prin Cosmin Stanciu și Colegiului Național «Horea, Cloșca și Crișan», director Valeriu Cerbu”, au transmis Simion și Alina Băluță.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare