Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Derby “de Alba” disproporționat, sâmbătă, sub Drăgana | Ecart de 19 puncte între Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fără spectatori, dar cu aceleași ambiții și orgolii, indiferent de pozițiile din clasament ale grupărilor rivale din Cugir și Alba Iulia, se dispută sâmbătă, de la ora 14.00, primul derby “de Alba” din returul Seriei a 9-a a eșalonului terț.

Acum două luni, mai precis în 4 septembrie, pe “Cetate”, “roș-albaștrii” au repurtat prima victorie stagională, scor 3-2 (2-0). A fost un meci pe muchie de cuțit în care vizitatorii păreau stăpâni pe situație după primul mitan, având un avantaj liniștitor, goluri Șt. Radu (11) și M. Lupu (45), însă la reluare “alb-negrii” au revenit în joc și au egalat în câteva minute grație reușitelor semnate de Cl. Morariu (60) și Al. Giurgiu (64, penalty), singurele realizări în fața suporterilor în tur ale grupării albaiuliene. Finalul a fost spectaculos, dar și confuz în acela;i timp, cu Cocan (90+7) marcator la ultima fază, una în care s-a invocat ofsaid, mulți dintre spectatorii prezenți în tribune plecând cu senzația că s-a încheiat remiză.

Sâmbătă, în etapa a 11-a a Ligii a 3-a, se anunță un duel disproporționat, atât din punct de vedere valoric, cât și prin prisma pozițiilor din ierarhie, cugirenii plasându-se pe locul secund, cu 23 de puncte, cu 19 mai mult decât oponenții din municipiul reședință de județ, ce sunt în postura de “lanternă roșie”. Ecartul dintre conjudețene este dovedit și de faptul că Marius Lupu, golgheterul gazdelor, are tot atâtea goluri, 7, cât a reușit ultima clasată în cele 10 etape.

*Unirea, fără gol sub Drăgana

Din 2016, când a ajuns, la cerere, pe a treia scenă fotbalistică, gruparea din Cetatea Marii Uniri a fost nevoită să suporte dominația Cugirului în plan fotbalistic, accentuată în ultimii doi ani. Până în prezent au fost 8 dueluri, din care rezultă o tradiție total defavorabilă pentru fosta prim-divizionară. Unirea Alba Iulia s-a impus într-un singur meci, pe “Cetate”, scor 2-1 (0-1), în septembrie 2017, când trupa lui Adorian Himcinschi a întors în final, în câteva zeci de secunde, prin I. Grozav (în prezent echipier al gazdelor) și Davidaș. În retur, pe “Arena CSO”, în martie 2018, s-a înregistrat o remiză albă (antrenori Călin Moldovan și Adrian Bicheși), în fapt singurul meci în care unirișii nu au plecat cu mâna goală. Mai mult, formația albaiuliană nici măcar nu a înscris la Cugir, următoarele două jocuri însemnând un 2-0 (1-0), cu dublă Cîrstean, în martie 2019, respectiv un 1-0 (0-0), gol M. Lupu (84), în 14 noiembrie anul trecut (când gazdele au aliniat numai 14 jucători, din motive de COVID-19, lipsind inclusiv antrenorul Lucian Itu). Ba mai mult, Metalurgistul se mândrește cu o serie de trei victorii consecutive în fața rivalilor, șir început în septembrie 2020, în “Cetate”, când a făcut spectacol, cu un net 4-1 (1-1). Era prima victorie pe arena albaiuliană după revenirea Uniri în eșalonul terț, scorul fiind deschis de Selagea (16) – fostul căpitan al “alb-negrilor” ce va fi sâmbătă oponent al formației unde s-a consacrat. Un simplu foc de paie, întrucât cu “căpitanul” Tudor Șaucă în prim plan, vizitatorii au întors rezultatul, punctând prin M. Lupu (35, 72 penalty), Șaucă (51), P. Păcurar (56, penalty), momentul decisiv fiind eliminarea lui Scrob (47), când scorul era egal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea