Rămâi conectat

Sport

Derby cu repetiţie în Liga a IV-a, Viitorul Sântimbru – Euro Şpring, confruntarea primelor două clasate | Dan Comşa: “Ne dorim victoria, la fel ca şi în tur”

Dan HENEGAR

Publicat

în

„Istoria se repetă” în cazul primelor două clasate din ierarhia Ligii a IV-a, despărţite de două „lungimi”, Viitorul Sântimbru (49 de puncte) şi Euro Şpring (47).

Datele confruntării directe sunt similare cu cele din 3 octombrie 2015, de la Şpring, în tur, din etapa a 7-a, când s-au duelat tot primele două echipe din ierarhie, iar Viitorul Sântimbru a învins cu 2-0 (1-0), a produs primul eşec stagional oponenţilor (ce aveau maximum de puncte) şi a urcat în fotoliul de lider, poziţie pe care nu a mai cedat-o până în prezent.

Citeşte şi: Duminică, la Galtiu, se pune la bătaie fotoliul de lider al Ligii a IV-a | Florin Berţa (Euro Şpring): „Vrem puncte, presiunea este pe Viitorul Sântimbru”

În runda a 22-a, duminică, 17 aprilie, de la ora 17.00, la Galtiu este un alt „moment al adevărului” pentru pretendentele la promovare, la pândă stând contracandidatele Mureşul Vinţu de Jos şi Şurianu Sebeş – ambele 46 de puncte.

*Puzderie de probleme pentru lider, Euro – campioana returului!

Dacă Euro Şpring are întregul efectiv valid, cu excepţia lui Şumuţiu – plecat în Germania, prima clasată are multiple probleme de efectiv, fiind numeroase absenţe în lotul Viitorului: Al. Stan – la muncă în străinătate, Chirilă  – suspendat, Dreghiciu şi Ruscă – operaţi la ligamente, incerţi fiind fraţii Cornel şi Eugen Hălălae (se speră în recuperarea lor). Vizitatorii şi-au trecut în cont un record al startului părţii secunde a campionatului, având 6 victorii din tot atâtea meciuri, fiind singura echipă din Alba ce a reuşit un asemenea parcurs imaculat.

*Dan Comşa: “Ne dorim victoria, la fel ca şi în tur”

Coltor (5) şi Biro (73) au fost autorii reuşitelor Viitorului în toamnă, iar gazdele speră în reeditarea rezultatului pozitiv. “La fel ca şi la Şpring, ne aşteaptă un meci derby, între primele două clasate, joc pe care dorim să-l câştigăm. Sunt schimbări valorice în ambele efective, este o partidă la fel de dificilă ca şi cea din tur, dar dacă vom evolua cu ambiţia şi dăruirea de atunci, sunt şanse mari să ne atingem scopul”, a declarat Dan Comşa, antrenorul gazdelor. Acesta este conştient de dificultatea întâlnirii, în condiţiile în care oponentul este invincibil în 2016. “Noi ne-am revenit după sincopele cu Mureşul Vinţu şi ASC Pianu şi am început să câştigăm. După rezultatele din retur şi parcursul fără greşală, Euro Şpring poate fi considerată o echipă ce se bate pentru promovare. Nu discutăm despre şanse, sau calcule, o victorie ar însemna trei puncte în plus”, a conchis Comşa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea