Duminică, la Galtiu, se pune la bătaie fotoliul de lider al Ligii a IV-a | Florin Berţa (Euro Şpring): „Vrem puncte, presiunea este pe Viitorul Sântimbru”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Florin Berta Euro SpingLa fel ca şi în tur, Viitorul Sântimbru şi Euro Şpring se duelează din postura de primele două clasate ale Ligii a IV-a Alba, duminică, 17 aprilie, de la ora 17.00 la Galtiu fiind un derby al luptei pentru promovare.

„Istoria se repetă” în cazul primelor două clasate din ierarhia Ligii a IV-a, despărţite de două „lungimi”, Viitorul Sântimbru (49 de puncte) şi Euro Şpring (47).

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Citeşte şi: Derby cu repetiţie în Liga a IV-a, Viitorul Sântimbru – Euro Şpring, confruntarea primelor două clasate | Dan Comşa: “Ne dorim victoria, la fel ca şi în tur”

Datele confruntării directe sunt similare cu cele din 3 octombrie 2015, de la Şpring, în tur, din etapa a 7-a, când s-au duelat tot primele două echipe din ierarhie, iar Viitorul Sântimbru a învins cu 2-0 (1-0), a produs primul eşec stagional oponenţilor (ce aveau maximum de puncte) şi a urcat în fotoliul de lider, poziţie pe care nu a mai cedat-o până în prezent.

 

*Florin Berţa: “Vrem puncte, presiunea este pe adversari”

Dacă Viitorul Sântimbru a fost la mijlocul stagiunii lider de iarnă, cu 7 puncte avans, în tabăra cealaltă este linişte, întrucât Euro Şpring nu şi-a propus ofectiv ferm accederea în Liga a 3-a, deşi are o serie excelentă ce a propulsat-o în calculele promovării. “Presiunea este pe adversari acum, «vânaţi» de celelalte echipe. Noi tratăm jocul ca pe oricare altul, ne propunem să jucăm fotbal, să demonstrăm că ultimele rezultate înregistrate nu sunt întâmplătoare, iar echipa mai bună să câştige”, a precizat antrenorul Florin Berţa (Euro Şpring). Cu toate că o victorie a echipei sale ar aprinde şi mai mult lupta pentru promovare şi ar propulsa Euro Şpring pe prima poziţie, “principalul” oaspeţilor rămâne echilibrat. “Nu discutăm despre revanşă după eşecul din tur, când am avut anumite probleme de lot. Se anunţă un joc extrem de interesant, deşi în ce ne priveşte nu este un meci decisiv, ne vom juca şansa noastră şi vrem punct sau puncte”, a încheiat Florin Berţa. La mijlocul sezonului, diferenţa între combatante era de 8 puncte şi 4 locuri, Euro Şpring iernând pe poziţia a 5-a, cu 29 de puncte.

Dan HENEGAR