Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: „Am intrat in aceasta coaliție, nu de dragul cuiva, ci pentru a apăra mediul privat, investițiile și pentru a ne opune cresterilor de taxe!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman: „Am intrat in aceasta coaliție, nu de dragul cuiva, ci pentru a apăra mediul privat, investițiile și pentru a ne opune cresterilor de taxe!”

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a dezvăluit condițiile pe care Partidul Național Liberal le-a impus pentru a vota angajarea răspunderii guvernului. Aceste condiții evidențiază angajamentul partidului față de mediul privat, investiții și menținerea stabilității fiscale în România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Florin Roman a împărtășit public pe platforma de socializare Facebook detalii despre votul din forul de conducere al PNL, în care s-a aprobat angajarea răspunderii guvernului. Cu toate acestea, el a subliniat că această decizie nu a fost luată cu ușurință și că este condiționată de respectarea anumitor principii esențiale pentru partid.

Una dintre condițiile cheie impuse de PNL este apărarea cotei unice de impozitare. Partidul susține în mod ferm menținerea acestei politici fiscale care a fost un pilon al stabilității economice în România. Acest lucru reflectă preocuparea PNL pentru mediul de afaceri și atragerea investițiilor străine în țară.

De asemenea, PNL a subliniat importanța susținerii întreprinzătorilor prin menținerea cotei actuale de 8% a impozitului pe dividende și păstrarea pragului de 500.000 euro pentru microîntreprinderi. Aceste măsuri au rolul de a stimula dezvoltarea și inovația în sectorul privat.

În ceea ce privește politica fiscală generală, PNL susține păstrarea cotei de TVA, astfel încât să nu existe presiuni crescute asupra consumatorilor și întreprinderilor mici și mijlocii.

Mai mult, PNL insistă asupra plății impozitului pe profit realizat de marile companii în România, subliniind importanța contribuției lor la dezvoltarea economică a țării.

O altă preocupare majoră a partidului este sprijinirea profesionilor liberali prin plafonarea contribuției la asigurările sociale de sănătate pentru persoanele fizice autorizate (PFA-uri). Această măsură are scopul de a proteja această categorie de profesioniști și de a încuraja dezvoltarea lor în continuare.

Postarea integrală:

Astăzi in forul de conducere al PNL am votat pentru angajarea răspunderii guvernului, cu condiția ca in actul asumării sa avem cuprinse condițiile PNL:

1. PNL va apăra sub orice formă păstrarea cotei unice de impozitare
2. PNL va susține întreprinzătorii și mentinerea cotei actuale de 8 la sută a impozitului pe dividende, și păstrarea pragului de 500.000 euro pentru micro întreprinderi.
3. PNL susține păstrarea cotei de TVA
4. PNL susține plata impozitului pe profit realizat de marile companii în România.
5. PNL va sustine profesiile liberale și plafonarea CASS la PFA-uri.
6. Sustinem introducerea unui pachet de facilități fiscale pentru investițiile peste 50 de milioane de euro în România.

Am intrat in aceasta coaliție, nu de dragul cuiva, ci pentru a apăra mediul privat, investițiile și pentru a ne opune cresterilor de taxe!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea