Rămâi conectat

Actualitate

Deputatul Dan Simedru, despre strategia de sănătate publică a judeţului Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna trecută, Ministrul Eugen Nicolăescu a informat parlamentarii USL că, în prima şedinţă de Guvern, va propune un Memorandum, prin care va solicita judeţelor, să transmită strategiile locale privind sănătatea publică până în anul 2020, pe baza unei metodologii unitare şi uniforme. Scopul este acela de a stabili care spitale trebuie închise sau redeschise, pornind de la aceste strategii locale, în baza cărora va fi elaborată o strategie naţională. În opinia Ministrului Sănătăţii, această strategie ar trebui să devină literă de lege pentru toate guvernele şi pentru toţi miniştrii sănătăţii care se vor succeda la conducerea ţării.La nivelul judeţelor, principalii responsabili pentru punerea în aplicare a acestui memorandum vor fi prefecţii, ca reprezentanţi ai Guvernului, şi care, împreună cu  preşedinţii consiliilor judeţene şi autorităţile locale, va stabili priorităţile locale în materie de sănătate publică. În baza acestor strategii judeţene, se va şti care investiţii nu au fost finalizate precum şi ce unităţi medicale au fost închise în anul 2011, a căror redeschidere este solicitată de către comunităţile locale.

Se ştie că politica abuzivă şi inumană practicată de fosta guvernare a lăsat comunităţi întregi fără acces la servicii medicale de proximitate. De aceea, în calitate de parlamentar, consider că în judeţul Alba trebuie depuse eforturi susţinute de către autorităţile locale în sensul redeschiderii spitalelor din Zlatna, Ocna Mureş şi chiar a celui din Baia de Arieş. Închiderea acestor unităţi spitaliceşti i-a privat nepermis de mult, aproape 2 ani, pe locuitorii de aici de servicii medicale atât de necesare pentru un trai decent şi sigur.

Ca urmare, adresez un apel public Preşedintelui Consiliului Judeţean să se implice în mod corect în acest demers şi să sprijine autorităţile locale, astfel încât unităţile spitaliceşti închise să figureze în strategia de sănătate publică a judeţului Alba. Totodată, consider că este necesară o susţinere reală a acţiunilor de dotare şi modernizare a spitalelor din judeţ, cărora li s-a acordat mai puţină atenţie, aşa cum este cazul unităţilor spitaliceşti din Cugir şi Aiud.

O dată cu elaborarea acestei strategii, Preşedintele Consiliului Judeţean Alba are ocazia să demonstreze că se detaşează de politica PDL- ului, care a închis spitale şi a restructurat personal de specialitate şi că se află în această funcţie pentru a servi interesele tuturor locuitorilor acestui judeţ, fără acţiuni de partizanat politic, atât de păguboase pentru o dezvoltare durabilă şi unitară a comunităţilor locale din judeţul Alba.

Deputat PNL,

Dan-Coriolan SIMEDRU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea