Deputatul Clement Negruț laudă RMGC cu jumătate de gură

Deputatul Clement Negruț a spus joi, răspunzând unei întrebări, că regretă situația persoanelor care vor rămâne fără locuri de muncă în urma concedierii colective anunțate de Roșia Montana Gold Corporation, dar se bucură că acest lucru ”s-a întâmplat cât mai târziu posibil”.

Clement Negrut02”Mă bucură că s-a întâmplat destul de târziu. Eu mă așteptam, ca imediat după ce s-a anunțat că acolo nu se mai întâmplă nimic, ca oamenii să își piardă locurile de muncă”, a arătat președintele PMP Alba.

ELIT

Compania Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) a notificat atât Sindicatul „Viitorul Mineritului”, cât şi autorităţile în domeniul muncii asupra demarării procesului de concediere colectivă pentru un procentaj de aproximativ 35% din angajaţii rămaşi ai companiei, numărul final urmând a fi determinat după încheierea negocierilor cu sindicatul.

Clement Negruț a precizat că ar susține un proiect de minerit în Munții Apuseni, dar ar vrea ca statul român să fie ”beneficiarul maxim”, să fie un proiect desecretizat, iar cerințele de mediu să fie respectate în totalitate. ”Voi susține dezvoltarea și continuarea activității miniere din România. Nu mă bucură că în zona Apusenilor mai avem o creștere a șomajului”, a spus Clement Negruț.

El a mai afirmat că ministrul Economiei, Mihai Tudose, ”nici nu știe unde e Roșia Montană, Abrudul sau altă zonă minieră din Alba”.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

1 comentariu

Ela 2 aprilie 2015 at 14:15

Domnule deputat ce aveti de gand sa faceti pentru oamenii din zona? solutii? locuri de munca? Ne-am saturat doar sa iesiti cu declaratii, aici vorbesc de toti politicienii si sa nu faceti nimic pentru zona si pentru tara.

Comentariile sunt oprite