Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat PSD Ioan Dîrzu: ”Investiţiile în economie au fost mai mari cu 6,4% în 2017 față de 2016”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 77,9 miliarde de lei în 2017, în creştere cu 6,4% comparativ cu 2016, arată datele comunicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Datele oficiale, certe, demască, din nou, minciuna PNL care susţine că au scăzut investiţiile. Cifra ar fi fost şi mai mare dacă guvernul tehnocrat ar fi lăsat proiecte mature, care puteau fi finanţate în 2017. În lipsa acestor proiecte, banii alocaţi iniţial pentru investiţii, au fost redirecţionaţi către sectoarele unde era nevoie şi unde puteau fi cheltuiţi.
Structura investiţiilor contribuie la sustenabilitatea creşterii economice de 7,1%. Se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în construcţii, cu 7,1 puncte procentuale. O treime din investițiile nete au fost orientate către industrie, fiind în creştere cu 0,3 puncte procentuale faţă de anul 2016.

Trebuie remarcat că investiţiile s-au intensificat în ultimul trimestru din 2017. Astfel, în intervalul oct-dec. 2017, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 13,5% comparativ cu perioada similară din 2016, creştere înregistrată la toate elementele de structură: alte cheltuieli cu 43,2%, lucrările de construcţii noi cu 13,0% şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 2,3%.

O altă dovadă a investițiilor mai mari în guvernarea PSD-ALDE față de cea tehnocrată vine din domeniul construcțiilor; acum trecut au fost terminate în România 53.301 locuințe, în creștere față de 2016.

Tendința de creștere a investițiilor manifestată în trim. 3 2017 se va regăsi și se va accentua în 2018, în condițiile în care Guvernul a asumat, prin finanțarea prevăzută în bugetul de stat, că investițiile reprezintă unul dintre motoarele creșterii economice. Fondurile pentru investiții reprezintă, în acest an, 4,2% din PIB, adică 38,5 miliarde de lei, mai mari cu 11,5 miliarde de lei față de 2017!

Ioan Dîrzu, deputat PSD


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea