Deputat PNL Sorin Bumb: În timp ce băieții deștepți devalizează miliarde, PSD ia la întrebări ONG-urile care ajută bătrâni bolnavi și copii orfani

Democratura PSD de la București a atins o nouă culme a abuzului prin modul în care a votat, de două ori într-o zi, legea pentru combaterea spălării banilor. Ignorând toate regulamentele parlamentare și orice regulă de bun simț, PSD a votat de două ori la rând această lege, până a ieșit cum a vrut tătuca Liviu.

Sub umbrela transpunerii în legislația națională a unei directive europene, PSD a găsit o formulă de a băga pumnul în gura ONG-urilor, pe modelul lansat deja de alți lideri autoritari din vecinătatea României. Și de această dată PSD va încerca să arunce vina pe Europa pentru mizeriile pe care le face, dar PNL va ataca această lege și nu va permite ca ONG-urile să fie batjocorite după cum au chef Dragnea și PSD-ul.

Legea este foarte importantă pentru că, în forma votată de PSD, blochează activitatea fundațiilor și asociațiilor, introducând niște prevederi excesive ce permit Guvernului să desființeze pur și simplu orice ONG care în termen de 30 zile nu raportează beneficiarul real al activității sale. PSD lovește astfel direct în libertatea de exprimare a cetățenilor, pentru că Dragnea va putea, oricând vrea el, să desființeze ONG-uri de genul celor care cer construirea de autostrăzi, stoparea abuzurilor asupra justiției sau creșterea calității educației din școli. În plus, se blochează activitatea a nenumărate ONG-uri din sfera socială, inclusiv a celor patronate de biserici, care vor trebui, sub sancțiune desființării, să declare toate persoanele fizice care beneficiază de serviciile lor, fie că vorbim de asistență medicală, masă caldă, medicamente gratuite, îngrijire la domiciliu, consiliere și ajutor în urma unor traume, asistență pentru persoane cu dizabilități, etc.

Când e vorba să le închidă gura criticilor săi, pentru Dragnea, asemeni oricărui dictator care se respectă, toate acestea sunt doar victime colaterale, care nu contează. Important e că nu vor mai rămâne decât acele ONG-URI care îi laudă mărețele realizări.

Totul face parte dintr-un plan bine pus la punct, în care se încadrează și adoptarea Ordonanței 18/2018, prin care Guvernul instituie controale discreționare la dresa ONG-urilor care primesc acei 2% donați de populație. Asta, după ce, la începutul anului, același PSD a modificat modul în care puteau fi donați acei 2%, tocmai pentru a lipsi de fonduri ONG-utile și pentru a colecta banii la bugetul secătuit de cheltuielile aiuristice făcute de Guvern.

PNL va ataca legea spălării banilor la Curtea Constituțională

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan BUMB

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

hei hei 31 octombrie 2018 at 13:43

Domnule Bumb, cu tot respectul , dar nu sunteti cu nimic mai presus decat cei pe care ii criticati…Ar fi mult mai corect daca ati recunoaste ca guvernul s-a tinut de cuvant in ceea ce priveste majorarea salariilor si isi duc la indeplinire programul de guvernare.

nicu 4 noiembrie 2018 at 10:06

ONG-urile ,sunt finantate din bani publici,2% din impozitul pe profit,deci controlul nostru,(finantele),este mai mult decat necesar,cine lucreaza corect nu e deranjat,voi cei care sifonati banii in interesul vostru ,este logic sa puneti #REZISTsa va apere,RUSINE,nu mai invocati confidentialitatea,atunci cand e vorba de bani publici,cica ,dati salarii mari sa nu fie coruptibil,dati afara doi din sistem ,si o sa vedeti cum dispare pofta de coruptibilitate.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...