Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Deputat PNL Sorin Bumb: ”Guvernul PSD crează un haos total în economia românească”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul PSD condus de Dragnea și Vâlcov a transformat România într-un fel de laborator clandestin, în care doi impostori fac o serie de experimente ilegale asupra unui cobai tot mai slăbit, reprezentat de mediul de afaceri. Astfel s-ar putea reda plastic situația dezastruoasă a economiei românești și haosul generalizat în care mediul de afaceri a fost aruncat de măsurile aberante impuse de PSD.

Ultima trăznaie a acestui guvern de strânsură este mult trâmbițata creștere a salariului minim, care tocmai s-a amânat. O măsură așteptată de salariați, dar total aiurea impusă patronilor, fără nici un fel de consultare reală, fără nici un fel de sprijin în economia reală. Creșterea nu a fost însă generată de grija PSD-ului față de clasa muncitoare ci doar de nevoia acestuia de a a-mi ajusta niște calcule pe la Bruxelles, pentru că o dată cu creșterea salariului cresc și dările aferente către stat și guvernul mai face rost de niște surse de venit la buget. Măsura vine după alte aberații ale PSD precum split-TVA sau trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, care nu au făcut nimic altceva decât mărească birocrația și haosul din sistem și crească neîncrederea oamenilor de afaceri într-un sistem birocratic paralizat de incompetență și rea voință.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

PSD pregătește acum o serie de noi trucuri ca să peticească cumva hemoragia cheltuielilor bugetare aberante. Bugetul e gol și numeroase probleme apar peste tot: Ministerul Justiției are datorii de circa 700.000 de euro către 6.000 de avocați în cazuri de reprezentare din oficiu; banii de investiții din educație – inclusiv pentru reabilitarea Colegiului Economic din Alba Iulia – au fost tăiați pentru a plăti pensiile cadrelor MAI; guvernul tipărește noi obligațiuni ca să se împrumute de la populație; banii de autostrăzi și drumuri sunt tăiați pentru că ministerul Finanțelor are nevoie de un miliard doar pentru plata dobânzilor la credite; banii de la cercetare sunt tăiați și merg în plata salariilor unor categorii de personal din sănătate, pentru că majorările au fost făcute fără acoperire. Iar peste toate acestea, o nouă taxă auto va intra în vigoare de anul viitor!

În același timp, guvernul PSD nu face nimic pentru a recupera banii datorați de Voiculescu și plătește amenzi uriașe la Comisia Europeană pentru că nu vrea să renunțe la firmele cu acțiuni anonime, la purtător, așa cum este TelDrum. În plus, oamenii puterii primesc scutiri de taxe și impozite de sute de milioane iar diversele găști din PSD își împart sinecura de milioane pe la diverse companii fantomă.

Toate aceste măsuri economice mult trâmbițate de PSD se dovedesc a fi, cel mult, niște artificii contabilicești, niște reglaje din pix, ca bugetul național să treacă cumva de evaluările de la Bruxelles și să nu se vadă întreaga dimensiune a dezastrului din economie.

Deputat PNL de Alba, Sorin Ioan BUMB


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 10 kilometri de drum urmează să fie modernizat în comuna Ocoliș: Licitația de peste 7,2 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Ocoliș a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, un proiect prin care două străzi urmează să fie reabilitate. Mai exact, strada Pociovaliște 700 m. și drumul Jgheburoasa 9.100 m. urmează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea