Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”La mulți ani România! La mulți ani români, oriunde v-ați afla!” – Declarație politică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Celebrarea Centenarului Marii Uniri reprezintă pentru mine, ca parlamentar liberal de Alba și cetățean al municipiului Alba Iulia, cel mai important eveniment contemporan.

Sunt absolut convins că același sentiment de onoare și mândrie, de a fi contemporani cu Centenarul reîntregirii statului român, îl au toți românii din țară sau din afara granițelor ei!

Centenarul reprezintă cei mai importanți 100 de ani pentru români! La 1 Decembrie a.c. se împlinesc nu numai 100 de ani de când avem o țară mare și 100 de ani de istorie tumultoasă a acestui neam, ci și 100 de ani de ambiție și efort de a rămâne mereu uniți în jurul idealului din anul 1918, când a avut loc desăvârșirea statului român, realizată prin unirea provinciilor românești cu România!

Acest lucru a fost posibil prin unirea năzuințelor românilor din toate provinciile istorice, a credinței și luptei lor duse până la capăt, indiferent de vicisitudinile acelor timpuri, indiferent de interesele politice, totul pentru a putea astfel împlini un vis măreț: acela de a avea o Românie Mare și unită, o Românie a tuturor românilor și un singur popor unit!

Istoria ne învață că se poate să avem și realizări mari și țeluri importante împlinite noi, ca neam, cu o singură condiție, și anume ca toți românii să reușească să-și unească forțele pentru binele țării și al poporului român!

Doamnelor și domnilor deputați,

Nu trebuie să uităm niciodată faptul că, înainte de a fi orice altceva, suntem în primul rând români! Nu trebuie să uităm niciodată că avem șansa de a trăi în această Românie Mare, deoarece alții români și-au jertfit viețile pentru noi! Doar prin sacrificiile imense ale unor mari români s-a putut înfăptui Marea Unire!

Nici Guvernul României de azi, reprezentat de doamna Viorica Dăncilă, nu are voie să uite nicio clipă că NU se află DE DREPT în fruntea acestei țări!

Doamna prim-ministru Dăncilă NU trebuie să uite niciun moment că nimic nu-i dă dreptul să aibă decizii strict politice dictate de șeful său direct, domnul Dragnea, atunci când vine vorba de interesul tuturor românilor, în speță de bunul mers al lucrurilor pentru celebrarea așa cum se cuvine a unui eveniment de o importanță maximă pentru întregul popor!

Nimic și nimeni nu-i dă dreptul doamnei Dăncilă să lase Alba Iulia fără fondurile necesare pentru această mare sărbătoare, Centenarul Marii Uniri, doar pentru că la Alba Iulia nu se află în funcție un primar scos din buzunarul domnului Dragnea!

Lăsați-i pe români să-și celebreze așa cum trebuie istoria și să-și comemoreze înaintașii, doamnă Dăncilă și domnule Dragnea! România înseamnă pământul românesc și poporul român și merită orice sacrificiu și orice efort, fie el și financiar, al Guvernului pentru Centenar!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea