Deputat PNL Florin Roman: ”Coaliția toxică PSD-ALDE mai taie 500 de milioane de euro din bugetele locale

Prin adoptarea Legii pentru aprobarea OUG 90/2017, în forma agreată de majoritatea PSD-ALDE și prin respingerea pe bandă rulantă a amendamentelor Opoziției, se dă o nouă lovitură Consiliilor locale și județene. Astfel, circa 500 de milioane de euro sunt dirijați practic de la investițiile în drumuri județene sau în rețeaua de apă și canalizare, în zona protecției sociale.

Autonomia locală înseamnă în opinia PSD-ALDE să tai bani de la primării și consilii județene, prin pixul lui PSDragnea!

ELIT

Înainte de adoptarea acestui act normativ, cheltuielile erau asigurate în proporție de 100% prin transferuri de la bugetul de stat. Acum PSD-ALDE asigură doar 90% din transferuri, iar autoritățile locale sunt obligate să taie din banii destinați investițiilor locale pentru a compensa deficitul de 10%, care trebuie acoperit pentru protecția socială.

După cum se știe deja, la finele anului trecut, majoritatea PSD-ALDE a mai dat o lovitură primarilor și președinților de consilii județene prin diminuarea bugetelor locale cu circa un miliard de euro.

Reamintesc, pe această cale, că de curând vicepreședintele PSD Robert Negoiță, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, a propus și creșterea impozitului pe clădiri rezidențiale de trei ori și pentru cele nerezidențiale de șase ori. Iar celor nemulțumiți de creșterea birurilor, pesedistul Robert Negoiță le-a spus: ”Nu vă convine să plătiți taxe mai mari, mergeți în Madagascar!”

”Mai îndrăzniți să credeți” în parlamentarii PSD-ALDE după aceste lovituri date primarilor ?!

Deputat Florin ROMAN, vicepreședinte PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Manea 21 martie 2018 at 8:23

Dar salarile babane din administratile locale, nu te deranjeaza? Ai mai facut ceva pentru eliminarea pensilor speciale ale parlamentarilor si pentru eliminarea imunitatii parlamentare?
Esti bolnav rau…..de ciuma portocalie!

zoro 22 martie 2018 at 12:15

Da pensile speciale trebuie taiate,eliminarea imunitatii parlamentare si cei care au iesit la pensie de la stat sa nu se poarta intoarce iarasi in sistemul bugetar domnule!!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...