Rămâi conectat

Politică Administrație

Deputat PNL Florin Roman: ”Coaliția toxică PSD-ALDE mai taie 500 de milioane de euro din bugetele locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prin adoptarea Legii pentru aprobarea OUG 90/2017, în forma agreată de majoritatea PSD-ALDE și prin respingerea pe bandă rulantă a amendamentelor Opoziției, se dă o nouă lovitură Consiliilor locale și județene. Astfel, circa 500 de milioane de euro sunt dirijați practic de la investițiile în drumuri județene sau în rețeaua de apă și canalizare, în zona protecției sociale.

Autonomia locală înseamnă în opinia PSD-ALDE să tai bani de la primării și consilii județene, prin pixul lui PSDragnea!

Înainte de adoptarea acestui act normativ, cheltuielile erau asigurate în proporție de 100% prin transferuri de la bugetul de stat. Acum PSD-ALDE asigură doar 90% din transferuri, iar autoritățile locale sunt obligate să taie din banii destinați investițiilor locale pentru a compensa deficitul de 10%, care trebuie acoperit pentru protecția socială.

După cum se știe deja, la finele anului trecut, majoritatea PSD-ALDE a mai dat o lovitură primarilor și președinților de consilii județene prin diminuarea bugetelor locale cu circa un miliard de euro.

Reamintesc, pe această cale, că de curând vicepreședintele PSD Robert Negoiță, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, a propus și creșterea impozitului pe clădiri rezidențiale de trei ori și pentru cele nerezidențiale de șase ori. Iar celor nemulțumiți de creșterea birurilor, pesedistul Robert Negoiță le-a spus: ”Nu vă convine să plătiți taxe mai mari, mergeți în Madagascar!”

”Mai îndrăzniți să credeți” în parlamentarii PSD-ALDE după aceste lovituri date primarilor ?!

Deputat Florin ROMAN, vicepreședinte PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea