Deputat PNL Claudiu Răcuci: ”Splitarea TVA va lovi doar în contribuabilii de bună-credință”

Scumpirea benzinei, prin majorarea accizei, va lovi în consumatorii onești, adică în acei români care merg la pompă și primesc, după alimentare, bonul fiscal pe care scrie prețul și TVA-ul plătit. În ei va lovi scumpirea carburanților, nu în alții. Cei ale căror mașini nu au trecut niciodată pe la pompă nu vor fi niciodată deranjați de guvern! O să vedem din nou, ca acum câțiva ani, cum toți transportatorii se vor duce să alimenteze în Ungaria sau Austria, iar Tudose nu va înțelege de ce nu strânge bani mai mulți la buget.

La fel se va întâmpla și cu noua invenție a Guvernului Tudose, privind contul special de TVA. Cei care au plătit mereu și la termen, toate obligațiile fiscale privind TVA, o vor face și de acum înainte. Cei care nu au plătit niciodată TVA la bugetul de stat, nu vor plăti nici de acum înainte. Așadar, măsura este doar o durere de cap suplimentară și un cost administrativ în plus pentru toți agenții economici onești. Știe oare Tudose că prin această măsură absurdă va lăsa fără finanțare majoritatea investițiilor private ale IMM-urilor? Nu știe, pentru că dumnealui, ca majoritatea social-democraților, a lucrat tot timpul la stat.

Nici nu trebuie să ne chinuim și să pariem ca să știm încă de pe acum că această măsură disperată nu va aduce mai mulți bani la buget. Pentru mine, personal, măsura este din aceeași categorie de trăznăi fiscale ca impozitul pe bacșiș al lui Ponta. Dacă este să pariez pe ceva, atunci aș face-o pe certitudinea că Guvernul Tudose va veni cu noi impozite și taxe aplicate mediului privat, chiar din această toamnă.

Deputat PNL, Claudiu Răcuci

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

contribuabil aiudean 8 septembrie 2017 at 8:51

D-le Racuci , te-ai trezit di matale dupa un somn adanc de aprope un an … Vai de noi ,cei ce v-am votat , ca o alternativa viabila la gargalagii psd-isti. In afara de omul marilor proiecte, pe care-l mai vedem in presa si pe la vre-un post tv , in rest sunteti inexistenti … De aceia fac psd-istii ce vor cu tara asta , pt ca voi nu existati … halal opozitie …
Dati-va demisia , cel putin raman bani la buget , sa-i manevreze psd-istii dupa voia lor , pt ca ori cu voi , ori fara voi , tot aia e …
RUSINE , RUSINE , RUSINE … OPOZITIE , INEXISTENTA…

pedelistul ...liberal 9 septembrie 2017 at 10:54

Mai….Racuci, ca altfel nu stiu cum sa-ti….mai zic, banii din TVA sunt numai banii Statului bre ! Iar prin „splitare” – asa cum zici, acelasi Stat considera ca nu-i normal ca „privatu`” sa se foloseasca de ei pana in data de 24 a lunii FARA SA PLATEASCA DOBANDA AFERENTA !!! Ca asa ar fi cel mai corect !!! Ca….la banca bre !!!

pedelistul ...liberal 10 septembrie 2017 at 11:26

Baaaaa….mai mult mai….Racuciule !!! ! Aflati in „insolventa” hotomanii sa nu mai plateasca de loc TVA si….eventual…”sa fuga” cu banii !!! In aceasta situatie sunt numa`anu` asta , vreo 8 miliarde de lei !!! Prinde orbu`, scoate-i ochii !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...