Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Depopulare uriașă în România până în anul 2100. Cauzele pierderii de până la 6,6 milioane de locuitori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Până în anul 2100 România va suferi o depopulare dramatică. Țara noastră va avea cu 6,6 milioane de locuitori mai puţini decât acum, în mai puțin de un secol, potrivit datelor Eurostat. În cauzele acestei depopulări sunt încadrate scăderea naturală și migrația externă.

Datele Institutului European de Statistică arată că în anul 2100 populația României va scădea cu 6,6 milioane de oameni, în timp ce populația Franței și a Suediei va fi mai mare cu 2,6, respectiv 3,4 milioane de persoane.

În fiecare an, populația României scade în medie cu 140.000 de locuitori – 70.000 prin deces și ceilalți prin emigrare.

Citește și: Școala se va ÎNCHIDE dacă doi profesori vor fi confirmați cu COVID-19. Pentru elevi, orele se pot suspenda la o clasă dacă doi colegi sunt infectați

„Din perspctivă statistică, asistăm la o evoluție negativă a populației, la nivel mondial. Sunt 2 indicatori pe care ar trebui să-i urmărim: piramida vârstelor, adică modul în care vârstele oamenilor ajung să fie distribuite la nivelul unui stat și, pe de altă parte, speranța de viață. Cu cât aceasta este mai înaltă, s-a observat în studiile sociologice că există o corelație pozitivă cu calitatea vieții. Prin urmare, în statele sud-est europene există riscul ca populația să se înjumătățească în următoarea sută de ani. Mai puțin vedem acest lucru în statele occidentale”, a spus la Digi24 sociologul Antonio Amuza.

„Acolo vorbim și de politici de imigrare, absorbție a persoanelor care aleg statele respective pentru a-și desfășura viața acolo și atunci, chiar dacă populația îmbătrânește, devine foarte atractivă pentru persoane care sunt născute în alte zone”, a adăugat el.

Citește și: Eficacitatea vaccinului AstraZeneca crește dacă a doua doză este administrată mai târziu: STUDIU

„În ceea ce ne privește pe noi, nu ar trebui să fim neapărat îngrijorați. Poate la nivel de politici sociale, da. România poate fi atractivă pentru țările care se află la est”, a mai spus sociologul.

Sursă: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea