Rămâi conectat

Politică Administrație

Deficit de personal de aproape 19% în cadrul IPJ Alba. Comisarul șef Mihai Rus: Măsura de reducere a duratei școlarizării este bună

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisarul șef de poliție Mihai Rus a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba există un deficit de personal de 18,6%, ceea ce înseamnă 102 de agenți și 49 de ofițeri, și consideră bună măsura de reducere a duratei de școlarizare în şcolile de agenţi şi subofiţeri, de la 2 ani la 1 an.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă de deficitul înregistrat la nivelul Poliției Alba, comisarul șef Mihai Rus a răspuns: ”Noi tot timpul facem o analiză a deficitului de personal și încercăm să prioritizăm încadrarea structurilor în funcție de situația operativă existentă la un moment dat. Dacă pe o anumită zonă, într-o anumită localitate, identificăm o problemă, luăm măsuri și delegăm, împuternicim, modificăm raporturile de serviciu, aducem polițiști din alte zone, pentru a rezolva această problemă. În acest moment nu pot să spun că este o problemă deosebită, facem față cu succes oricăror provocări profesionale, sigur că numărul orelor de muncă ale polițiștilor au crescut foarte mult pentru că ei sunt nevoiți, în numărul care a rămas, să desfășoare toate activitățile. Deci, în acest moment, prin cele două concursuri pe care le-am făcut de încadrare directă din rândul tinerilor în cadrul agenților de poliție am reușit să acoperim o mare parte a deficitului. Ei își desfășoară activitatea atât în mediul urban cât și în mediul rural, la structuri care aveau lipsă de personal”, a spus Mihai Rus.

El a adăugat că deficitul de personal se ridică la 18,6%, ceea ce înseamnă circa 102 de agenți de poliție și 49 de ofițeri și personal contractual.

Întrebat, de asemenea, despre anunțul făcut de ministrul de Interne, Carmen Dan, privind reducerea de la doi ani la un an a duratei școlarizării în școlile de agenți și subofițeri, Mihai Rus a răspuns: ”Este o măsură bună în acest moment pentru că decât trei luni, pentru cei care se încadrează direct, cred că un an este mult mai bine pregătit un elev care termină școala de poliție. Dar, în plus față de ceea ce se învață, de programele de pregătire în școlile de poliție, noi am realizat un plan de pregătire a acestor tineri pe care i-am încadrat, precum și a celor care termină școlile de poliție, cu spețe concrete, cu activități pe care ei trebuie să știe să le desfășoare”, a mai explicat Rus.

El a adăugat că Ministerul de Interne a elaborat o strategie pe termen scurt, mediu și lung, iar una din soluții a fost reducerea perioadei de școlarizare și realizarea unei pregătiri intense.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea