Rămâi conectat

Ştirea zilei

Declarațiile lui Iohannis la Blaj: Nu își cere scuze lui Ponta după achitare/ Va sesiza CCR privind modificarea Legii referendumului/ Ce spune despre anunţul premierului referitor la vizita Papei Francisc în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Klaus Iohannis a răspuns, sâmbătă, întrebărilor jurnaliștilor, după dezbaterea organizată la Colegiul Național ”I. M. Clain” „Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european”.

Principalele declarații:

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu modificările aduse de către Parlament Legii referendumului, precizând că este nemulţumit de schimbările efectuate la lege.

„Acuma dacă vreţi să ştiţi foarte exact, o să repet ce am mai spus. Nu sunt mulţumit cu anumite aspecte care apar în această lege şi o voi trimite Curtea Constituţională”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu îşi va cere scuze de la Victor Ponta, în condiţiile în care, în 2015, îi solicita demisia din funcţia de prim-ministru, iar acum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în primă instanţă, achitarea acestuia.

Întrebat, după dezbaterea „Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european”, dacă îşi va cere scuze de la Victor Ponta, după ce în 2015 i-a cerut demisia, iar acum fostul premier a primit o decizie de achitare în dosarul Turceni-Rovinari, Iohannis a răspuns: ”Nu”.

Întrebat, de asemenea, despre achitările lui Victor Ponta şi ale fostului judecător CCR Toni Greblă, Iohannis a declarat că public nu poate să aibă nicio părere.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus întrebat despre anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă referitor la vizita Suveranului Pontif în România că nu crede că ”doamna a înţeles ce s-a vorbit acolo”.

”Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo. Am urmărit întreaga evoluţie şi a apărut şi comunicatul oficial al Vaticanului şi acolo se spune că s-a vorbit despre preşedinţia CE în prima parte a anului 2019. Doamna a înţeles că e vorba de vizită, nu de presedinţie”, a afirmat Iohannis, întrebat despre anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă referitor la vizita Suveranului Pontif în România.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că patrimoniul românesc este supus birocraţiei excesive şi a subfinanţării cronice, cea din urmă având ca principal motiv nivelul scăzut importanţă pe care îl acordă guvernanţii acestui subiect.

„Chestiunile legate de patrimoniu sunt supuse unei birocraţii excesive şi unei subfinanţări cronice. Noi românii, în loc să ne mândrim cu obiectele de patrimoniu, ne plângem pentru că ele decad. Este trist. Noi ca stat nu stăpânim birocraţia în niciun fel. (…) Suntem o democraţie tânără şi avem nevoie de timp pentru a-i prinde din urmă pe alţii care au experienţă mai mare în aceste construcţii. Subfinanţarea este o problemă care ţine de importanţa dată mai mult de guvernanţi acestor monumente”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul dezbaterii „Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european”.

Președintele Klaus Iohannis spus că nu mai suntem în anii comunismului sau socialismului, când era unul ”care a crezut că le știe pe toate”, precizând că nu mai vrea acea experiență pentru că rezultatul ”este o catastrofă națională”.

”Bunăstarea se va produce când într-adevăr comunitățile vor fi mai bogate, când oamenii vor câștiga real mai bine, iar acest lucru nu poate fi impus de la guvern. Nu mai suntem în anii comunismului sau socialismului când și atunci am avut pe unul care a crezut că le știe pe toate”, a spus, sâmbătă, președintele Klaus Iohannis, la dezbaterea „Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european”.

Klaus Iohannis a precizat că nu vrea să repete acea experiență nefericită, cu unul care acum crede că le știe pe toate.

”Nu vreau să repetăm acea experiență nefericită cu unul care crede că le știe pe toate și rezultatul este o catastrofă națională. Îmi doresc să avem o democrație autentică unde chestiunile locale sunt decise local, chestiunile centrale sunt decise central, dar cu cap și cu consultare, nu arbitrar și după mintea unuia care se crede mai deștept decât restul lumii”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și FOTO. Klaus Iohannis, laude la adresa Blajului: Nu degeaba i s-a spus ”Mica Romă”/ Oamenii l-au aplaudat și i-au spus că îl așteaptă și în al doilea mandat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea