Rămâi conectat

Actualitate

Decizie FINALĂ pentru cei 45 de studenți de la Drept prinși fraudând examenele: Vor fi EXMATRICULAȚI

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rectorul Universității din București a anunțat astăzi decizia în cazul celor 45 de studenți de la Drept propuși a fi exmatriculați.

“Dovezile arată că studenții în cauză au încălcat în mod evident și repetat regulamentele universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut că au fraudat examenele”, a declarat rectorul Universității din București, Marian Preda.

“Astăzi, 2 martie 2021, Rectorul Universității din București, profesorul Marian Preda, va susține o declarație de presă cu privire la propunerea Facultății de Drept de exmatriculare a 45 de studenți care au conlucrat în vederea fraudării unor examene din sesiunea de iarnă 2021 a anului I”, a anunțat în cursul după-amiezii Universitatea din București, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Cei 45 de studenți de la Drept au fost exmatriculați, a decis rectorul de la Universitatea din București. “În calitate de rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate” de Consiliul Facultății de Drept, a anunțat astăzi Marian Preda. “Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume exmatricularea”, a precizat acesta.

Comunicatul integral al Universității din București:

“Declarație de presă a Rectorului Universității din București, profesorul Marian Preda, cu privire la propunerea Facultății de Drept de exmatriculare a 45 de studenți care au fraudat examenele din sesiunea de iarnă 2021

Astăzi, 2 martie 2021, Rectorul Universității din București, profesorul Marian Preda, va susține o declarație de presă cu privire la propunerea Facultății de Drept de exmatriculare a 45 de studenți care au conlucrat în vederea fraudării unor examene din sesiunea de iarnă 2021 a anului I.

Declarația va fi susținută online, pe pagina de Facebook a Universității din București (www.facebook.com/unibuc.ro), începând cu ora 14:00.

Amintim că vineri, 26 februarie 2021, ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenți, sesizări însoțite de dovezi certe, pertinente și concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultății de Drept și Decanul Facultății de Drept a Universității din București a înaintat Rectorului UB propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I.

Studenții pentru care s-a propus exmatricularea au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari. Scopul conlucrării a fost identificarea răspunsurilor și rezolvarea împreună a subiectelor de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021.”

Amintim că Decanul Facultății de Drept i-a înaintat rectorului propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I, pentru că “au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari”, cu scopul de a rezolva “împreună” subiectele de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021″, după cum a precizat Universitatea.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea