Rămâi conectat

Ştirea zilei

Decesul femeii de 39 de ani din Alba, care a murit de COVID-19, fără să aibă alte boli. Ce spune familia despre ultimele zile din viața ei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decesul femeii de doar 39 de ani, infectată cu COVID-19, a stârnit reacții diverse în rândul cunoscuților și nu numai, dar și ridică multe semne de întrebare.

Într-o postare pe facebook, sora decedatei a povestit cum au decurs evenimentele și ce știe despre ultimele clipe ale femeii. Redăm mai jos, integral, postarea:

”Nu știu cu ce să încep… nu îmi găsesc cuvintele și starea sufletească nu mă ajută, dar din dragoste pentru sora mea trebuie să o fac. Mulți dintre voi mi-ați trimis mii de mesaje întrebându-mă ce s-a întâmplat cu sora mea Anemona, nu pot să răspund la fiecare persoană în parte pentru că sunteți foarte mulți în schimb vă pot spune ceea ce știu eu.

În perioada 15-19 iunie am vorbit cu ea la telefon că nu se simțea bine, noi nelocuind împreună știam doar ce îmi spunea ea la telefon. Mi-a zis că s-a răcit, că o doare gâtul și că tușește,toți membrii familiei și toți cei care o cunoșteau am trimis-o la medic.

Citește și: Decesul pacientei de doar 39 de ani, din Alba, infectată cu COVID-19: ”Practic plămâni nu mai existau, nu mai avea cu ce să respire…”

În cele din urmă, în dată de 20 iunie, s-a prezentat la unitatea de urgență unde a fost consultată și lăsată acasă, diagnosticul fiind cum se vede și pe rețeta IACRS (reprezintă infecţia brusc aparută, difuză, ce cuprinde simultan sau secvenţial segmente superioare ale căilor prin care circulă aerul spre plamâni: ”nas”-rinită, sinus-sinuzita, urechea medie-otita medie, ”gât”-faringită, amigdalită, adenoidită).

Și-a scos rețeta și a luat pastilele. Apoi, în dată de 21 iunie, s-a prezentat din nou la unitatea de urgență simțindu-se tot mai rău. A fost internată, am vorbit la telefon și mi-a zis că se simte mai bine, după care brusc nu mi-a mai răspuns la telefon.

Citește și: Decesul pacientei de doar 39 de ani, infectată cu noul coronavirs SARS-CoV-2, PRECIZĂRI și EXPLICAȚII ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Starea ei am aflat-o pentru că am sunat la spital întrebând de ea. Mi s-a spus că a făcut un stop cardio-respirator și că au mutat-o pe secția ATI. Am dorit să vorbesc cu medicul care se ocupă de cazul ei, dar era de negăsit, am lăsat numărul meu de telefon la o doamnă asistentă și am rugat insistent să mă sune doctorul să știu starea ei pentru că asistentă nu îmi dădea detalii. Nu m-a sunat nimeni… Eu am sunat din oră în oră să întreb de ea și mi se spunea că starea ei este gravă, că este intubată și atât, că restul detaliilor trebuie și mi le dea medicul.

În dată de 22, la ora 8 dimineață, am sunat din nou pe secția ATI și mi-a răspuns doamna doctor Tureanu cred, după cum s-a prezentat, dar mi-a închis telefonul în nas spunându-mi că sora mea a făcut din nou un stop cardio-respirator și că nu are timp să stea la discuții cu mine.

Câteva ore mai târziu am aflat despre deces de la partenerul ei, care și el a fost anunțat de o cunoștiință. Am sunat supărată la spital să mi se comfirme și să întreb de ce nu ne-au anunțat de la spital și am aflat că de fapt nu mai aveau numărul meu, atât de mult le-a păsat…

Sora mea a făcut o dublă pneumonie, doar atât știu, acum vă las pe voi să trageți concluziile. Dacă ea avea COVDID, de ce i-au dat alt diagnostic și această rețetă și de ce a fost lăsată acasă. Adică în dată de 20 iunie nu avea Covid avea Faringită, iar în dată de 21 iunie avea Covid sub formă foarte gravă. V-am zis tot ce știu, va rog din suflet să nu mă mai asaltați cu mesaje și întrebări și să îmi respectați durerea sufletească pentru că orice ar fi, oricare ar fi motivul, nimeni nu îmi poate da sora înapoi…”, a scris sora decedatei pe facebook.

NOTĂ: Centrul medical TerraAster nu aparține de SJU Alba. Diagnosticul pacientei nu a fost pus de Spitalul Județean de Urgență Alba, pacienta prezentându-se la secția de primiri urgențe doar în data de 21 iunie. În seara aceleiași zile, femeia a intrat în stop cardio-respirator.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea