Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Decesele zilnice cauzate de COVID-19 în Europa, în creștere cu 40% într-o săptămână. Avertismentul OMS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decesele zilnice cauzate de COVID-19 au crescut cu aproape 40% comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, a spus că Franţa, Spania, Marea Britanie, Olanda şi Rusia au înregistrat majoritatea cazurilor, care au crescut în Europa cu o treime, potrivit Mediafax.

„Îngrijorarea este că unităţile de terapie intensivă din spitale încep acum să se umple de oameni foarte bolnavi”, a avertizat ea.

Dr. Harris a spus că eficienţa noilor restricţii impuse în mai multe ţări europene ar putea fi analizată doar în două săptămâni.„Vom vedea reducerea cazurilor, dar nu o vom vedea peste noapte”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS.

Belgia se află în pragul unui dezastru. Un oficial de top din domeniul sănătății a avertizat că ţara ar putea rămâne fără paturi de terapie intensivă în doar două săptămâni.

Ţara cu 11,5 milioane de persoane a raportat în medie peste 13.000 de cazuri pe zi în ultima săptămână, potrivit institutului naţional de sănătate publică Sciensano. Focarul COVID-19 din Belgia este al doilea cel mai grav din Europa în ceea ce priveşte noile cazuri pe cap de locuitor, după Republica Cehă.

Yves Van Laethem, purtătorul de cuvânt al grupului de luptă împotriva coronaviruslui din Belgia, a avertizat că, dacă belgienii nu îşi schimbă comportamentul, unităţile de terapie intensivă vor atinge capacitatea de 2.000 de pacienţi în 15 zile.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea