Rămâi conectat

Ştirea zilei

De LUNI, se SISTEAZĂ ridicarea gunoiului menajer în Alba Iulia și alte opt localități. Polaris a notificat APM, Garda de Mediu și Primăria

Ziarul Unirea

Publicat

în

De LUNI, se sistează ridicarea gunoiului menajer în Alba Iulia și alte opt localități. Polaris a notificat APM, Garda de Mediu și Primăria

Municipiul Alba Iulia și alte opt localități vor fi „îngropate” în gunoaie, începând de luni, 22 martie, după ce APM Gorj a suspendat autorizația pentru depozitul operat de către Polaris la Târgu Jiu, locul unde gunoiul menajer din județ era transportat.

La data de 15 martie, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, a decis suspendarea autorizației de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de către Polaris Mediu la Târgu Jiu, iar începând cu data de 23 martie gunoiul menajer nu mai poate fi adus în acest loc, potrivit deciziei APM Gorj, care poate fi atacată în instanță.

În situația Municipiului Alba Iulia se află și localitățile Teiuș, Sântimbru, Mihalț, Galda, Cricău, Stremț, Ciugud și Rădești.

Responsabilitatea depozitării gunoiului menajer aparține primăriilor, iar întrucât operatorul de la groapa de gunoi ecologic de la Galda, abia în 9 mai are termen limită pentru a da drumul la activitate, Polaris nu mai are unde să depoziteze gunoiul. Acesta a notificat deja Agentia pentru Protectia Mediului Alba, Garda de Mediu și cele nouă primării.

Dacă până luni nu se găsește o soluție, în cele nouă localități nu se va mai ridica deloc gunoiul menajer.

Se pare că situația s-a discutat la nivelul prefecturii Gorj și s-ar fi solicitat o prelungire de 3 saptamani pentru depozitarea gunoiului, dar încă nu s-a luat o decizie.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu, Dănuț Hălălai a declarat pentru ziarulunirea.ro că „Firma Polaris, ca orice alt operator, are obligația legală să ducă toate deșeurile menajere la o groapă de gunoi autorizată. Rampa de transfer de pe centura ocolitoare a Municipiului Alba Iulia poate fi folosită maximum 24 de ore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Iulia Laza, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la Concursul Național „Educație pentru sănătate”, etapa județeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Iulia Laza, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, mențiune la Concursul Național „Educație pentru sănătate”, etapa județeană Iulia Laza, elevă la Colegiul Militar din Alba Iulia, a obținut mențiune la Concursul Național „Educație pentru sănătate”, etapa județeană. Activitățile extracurriculare provoacă elevii să pășească dincolo de paginile manualului de la clasă și să studieze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea