Rămâi conectat

Economie

De luni, 3 martie 2014, se depun cereri la APIA pentru obţinerea subvenţiei pe suprafaţă

Publicat

în

subventii1

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că în perioada 3 martie – 15 mai 2014, fermierii pot depune la APIA cererile de sprijin pe suprafaţă, din 10 iunie urmând să se perceapă penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere. Directorul adjunct al APIA Alba, Luminiţa Gliga, a declarat că în acest sens instituţia a cerut sprijinul primăriilor pentru afişarea listelor cu programarea, pe zile şi comune, a fermierilor şi eliberarea documentelor necesare la dosar, dar a trimis şi invitaţii fiecărui potenţial beneficiar în parte pentru a-l informa despre data când este programat să-şi depună cererea şi persoana de contact din cadrul APIA.
Măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt: 1. schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS); 2. ajutoare naţionale tranzitorii (ANT): ANT 1- culturi în teren arabil; ANT 2 – in pentru fibră; ANT 3 – cânepă pentru fibră; ANT 4 – tutun; ANT 5 – hamei; ANT 6 – sfeclă de zahăr; 3. schema de plată separată pentru zahăr; 4. schema de sprijin pentru orez din zonele defavorizate altele decât zona montană; 5. Plăţi compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală. Totodată, se continuă angajamentele aflate în desfăşurare. Pentru angajamentele care au fost finalizate în anul 2013 se acceptă prelungirea lor cu un an, pentru anul 2014, sub rezerva aprobării PNDR de către Comisia Europeană. Este vorba despre Măsura 211 – Plăţi compensatorii pentru zonele montane defavorizate; Măsura 212 – Plăţi compensatorii pentru zonele specific şi semnificativ defavorizate din punct de vedere natural; Măsura 214 – Plăţi de Agro-mediu*: Pachetul 1 (P1) – Pajişti cu înaltă valoare naturală; Pachetul 2 (P2) – Practici agricole tradiţionale; Pachetul 3 (P3) – Pajişti importante pentru păsări; Pachetul 4 (P4) – Culturi verzi; Pachetul 5 (P5) – Agricultura ecologică; Pachetul 6 (P6) – Pajişti importante pentru fluturi; Pachetul 7 (P7) – Terenuri arabile importante ca zone de hrănire pentru gâsca cu gât roşu. Se pot combina pe parcelă: P1 cu P2 sau P4 cu P5. Nu se pot combina pe parcelă P4 cu P7.
Dosarul trebuie să cuprindă următoarele acte: obligatorii actul de identitate (CI/BI) sau paşaportul, dacă sunteţi cetăţean străin, adeverinţa de la banca la care aveţi deschis cont bancar activ, adeverinţa eliberată de primăria pe raza căreia se găseşte terenul pe care îl utilizaţi şi cu care sunteţi înscris în Registrul agricol şi documentele doveditoare ale dreptului de utilizare (titlul de proprietate, contract de arendă, de închiriere, concesiune, etc.) şi, după caz, actele care atestă forma de organizare, înregistrare fiscală şi cele de numire sau desemnare administrator, contractul de asociere al formei simple de asociere fără personalitate juridică; dacă sunteţi reprezentaţi la depunerea cererii de către un împuternicit, acesta va prezenta documentul de împuternicire valid (procura notarială de împuternicire pentru persoanele fizice şi delegaţia de împuternicire pentru persoanele juridice) şi copia după CI/BI ale titularului de cerere şi împuternicitului. În campania 2014, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Puteţi accesa această aplicaţie folosind contul dumneavoastră de utilizator. Contul şi parola de utilizator se pot obţine accesând site-ul http://lpis.apia.org.ro/ pe link-ul Parola acces IPA ONLINE unde vi se vor solicita ID-ul unic de înregistrare şi codul numeric personal. Aceste date sunt confidenţiale şi de aceea vă rugam să nu le înstrăinaţi. În situaţia în care întâmpinaţi probleme la accesare, solicitaţi APIA să vă furnizeze parola. Parola va fi comunicată numai la sediul APIA la care s-a făcut înregistrarea. În situaţia în care aţi uitat parola, accesaţi site-ul APIA. Trebuie să daţi atenţie mesajelor de avertizare pe care le afişează programul IPA On-line, pentru a evita eventualele sancţiuni şi pentru a avea o cerere cât mai corectă şi completă. Finalizarea cererii unice de plată pe suprafaţă în IPA On-line trebuie să se facă în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii dumneavoastră. De asemenea, NU UITAŢI că trebuie să solicitaţi sprijinul aferent schemei/măsurii de plată dorite şi să semnaţi toate paginile cererii unice de plată. Dacă nu aveţi un număr de înregistrare de la APIA, înseamnă că nu aţi depus cerere şi nu beneficiaţi de sprijin. Solicitaţi responsabilului de dosar numărul de înregistrare. Este dovada că aţi depus o cerere unică de plată pe suprafaţă pentru campania curentă. Reguli noi pentru a primi subvenţia pe suprafaţă de la APIA
„Pentru a beneficia de sprijinul aferent schemelor şi măsurilor de plată, trebuie să depuneţi anual la APIA cererea unică de plată pe suprafaţă şi să îndepliniţi condiţiile de eligibilitate conform legislaţiei comunitare şi naţionale. Veţi depune o singură declaraţie, chiar dacă deţineţi suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii dumneavoastră, este necesar să vă prezentaţi la data la care sunteţi programat, deoarece termenul limită de depunere a cererii de plată este 15 mai 2014, inclusiv, fără penalităţi, respectiv 10 iunie 2014, inclusiv, cu penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere. Pentru a evita aglomerarea din ultimile zile de depunere, vă recomandăm să vă conformaţi acestei programări făcute de instituţia noastră. Pentru respectarea programării şi pentru evitarea deplasărilor repetate la sediul APIA este necesar să vă asiguraţi că deţineţi şi prezentaţi la centrele APIA, la depunerea cererii, documentele mai sus menţionate, după caz”, a atenţionat directoarea Felicia Hondola.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Comunicat de presă| Târgul întreprinderilor de economie socială, Ediția I

Publicat

în

SC Xerom Service SRL, SC T Smart Servicii SRL și Asociația Smart SES All for Kids în calitate de parteneri ai proiectelor SIS – SOLIDARI LA ÎNFIINȚAREA DE ÎNTREPRINDERI SOCIALE – POCU/449/4/16/128197 și ”ȚINEM APROAPE ȘI SUSȚINEM ÎNTREPRINDERILE SOCIALE” – POCU/449/4/16/128497 organizează sâmbătă, 28 mai 2022, în Șanțurile Cetății Alba Carolina, Ediția I a Târgului întreprinderilor de economie socială!

Scopul evenimentului este de promovare sectorului economiei sociale la nivel local și de susținere activă a acestor membri ai societății civile care contribuie la dezvoltarea locală, cetățenia activă, cooperarea și solidaritatea socială.

În județul Alba și-au început recent activitatea peste trei sute de astfel de întreprinderi, în diverse domenii de activitate. Ceea ce au în comun toate acestea este implicarea în viața comunității, dar și faptul că intervin pentru oameni și întorc din ceea ce câștigă înspre comunitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Avem convingerea că întreprinderile de economia socială sunt generatoare de bunăstare socială, iar în această perioadă au mare nevoie de suportul fiecăruia dintre noi, pentru a deveni și rămâne sustenabile. Un bun răspuns la efortul depus de aceste întreprinderi este să le susținem activitatea prin orice formă și mijloc avut la îndemână.

Evenimentul este susținut de către Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba și Asociația GAL Alba Iulia Incluzivă.

Vă invităm să fiți alături de noi și să vizitați târgul dedicat întreprinderilor de economie socială!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Anunț începere proiect „Consolidarea capacității de reacție la criza sanitară cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin achiziția echipamentelor de protecție și dispozitivelor medicale pentru Liceul Teoretic Teiuș”

Publicat

în

Comunicat de presă

„Consolidarea capacității de reacție la criza sanitară cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin achiziția echipamentelor de protecție și dispozitivelor medicale pentru Liceul Teoretic Teiuș”

Elit - Gustul Desăvârșit

 Beneficiar ː Liceul Teoretic Teiuș

Obiectivul general al proiectului ː asigurarea unei capacitați adecvate de gestionare a crizei sanitare, prin acțiunea de dotare a unității de învațământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție / dispozitive de protecție medicale, care va conduce la rezultatul urmărit prin apelul de proiecte, de diminuare a riscului de propagare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 în sistemul public de învațământ preuniversitar, în particular la nivelul Liceului Teoretic Teiuș.

Rezultatele așteptate / finale în urma implementării proiectului ː

  1. Creșterea numărului entitaților publice dotate / sprijinite pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2.
  2. Creșterea capacitații adecvate de gestionare a crizei sanitare.
  3. Decontarea echipamentelor de protecție și a dispozitivelor medicale achiziționate începând din data de 01.02.2020.
  4. Achiziționarea de echipamente /dispozitive de protecție noi

Valoarea totală a proiectului  ː  547.728,54 lei

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU ː  464.428,54 lei

Data începerii proiectului ː  24.03.2022

Data finalizării proiectului ː  31.03.2023

Cod MySMIS proiect ː 145532

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Date de contact: site https://liceulteoreticteius.ro/, e-mail [email protected], telefon/fax : 0258851157, adresă : Str. Decebal, nr. 22, Teiuș, jud. Alba, cod poștal 515900.

Link către site-ul web al Instrumentelor Structurale din România ː https://mfe.gov.ro/ .


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Ambitious, Authentic, Awesome – the Azets way!        

Publicat

în

Ambitious, Authentic, Awesome – the Azets way!

Pășește cu dreptul începând o carieră la Azets! Bucură-te de un mediu multicultural!

Dacă ești din Alba Iulia și ești în căutarea unui loc de muncă, aplică cu încredere la unul dintre posturile de mai jos:

Contabil Junior –  Full Time
Consultant salarizare – Full time
Summer Internship

Elit - Gustul Desăvârșit

Poți aplica și pe adresa de e-mail dedicată: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare