Rămâi conectat

Ştirea zilei

De ce au refuzat judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia să trimită la închisoare un şofer care a condus beat, cu permis fals cumpărat cu 500 de euro

Publicat

în

De ce au refuzat judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia să trimită la închisoare un şofer care a condus beat, cu permis fals cumpărat cu 500 de euro

Sentinţa finală în dosarul unui bărbat care a fost trimis în judecată pentru că a condus pe autostrada A1 băut și cu un permis de conducere falsificat, a fost pronunțată recent de către Curtea de Apel Alba Iulia. Bărbatul, condamnat în primă instanţă la închisoare cu executare, a scăpat în final cu o pedeapsă cu suspendare.

Un bărbat de 42 de ani condamnat de Judecătoria Alba Iulia la o pedeapsă de un an şi cinci luni cu executare pentru că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, cu un permis de conducere fals, a primit, la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a fost pronunţată sentinţa definitivă, o pedeapsă cu suspendare.

Totul a început în februarie 2017, când bărbatul a fost oprit de Poliţie pentru că circula, pe autostrada A1, Sibiu-Orăştie, cu 147 km/h. În momentul în care l-au oprit, poliţiştii l-au pus pe bărbat să sufle în etilotest. Observând că şoferul a consumat băuturi alcoolice, bărbatul a fost dus la recoltarea probelor biologice unde a reieşit o alcoolemie de 1,3 la mie în sânge la prima probă şi 1,2 la mie la proba a doua.

Electrica Furnizare Discount

Permisul, cumpărat din Franţa cu 500 de euro

Astfel, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alocoolice, iar cercetările au scos la iveală că permisul prezentat este falsificat. Bărbatul a recunoscut că a obţinut permisul de conducere prin intermediul unor cunoştinţe din Paris, care i-au indicat o persoană care îl poate ajuta în obţinerea unui permis de conducere Canadian.

Bărbatul a declarat că a trimis prin intermediul unei firme de curierat 3 fotografii şi suma de 500 euro, având „credinţa că circulă legal cu acel permis de conducere obţinut, deşi nu a urmat ore de condus, de legislaţie şi nu a susţinut nici un examen”. Totuşi, a mai arătat bărbatul, pentru că nu era sigur că permisul era valabil s-a înscris la şcoala de şoferi.

Condamnat cu executare în primă instanţă

Prima fază a procesului în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice s-a judecat la Judecătoria Alba Iulia. Judecătorul l-a condamnat pe bărbat la un şi cinci luni de închisoare cu executare, dar nu pentru fapte, cât pentru că inculpatul nu s-a prezentat la proces.

„Instanţa a apreciat că inculpatul s-a sustras de la judecată, în contextul în care s-a luat legătura telefonic, în mod repetat, cu mama acestuia, care deşi este justificat a prezuma că avea cunoştinţă despre numărul de telefon al acestuia, precum şi adresa la care locuieşte pe teritoriul Franţei, a refuzat să le furnizeze instanţei.

Având în vedere că aceasta cunoştea date cu privire la evoluţia stării de sănătate a acestuia, instanţa a apreciat că avea date şi cu privire la numărul de telefon al acestuia sau alte date utile în vederea localizării acestuia. S-a arătat că, pentru toate aceste motive, instanţa nu a putut aprecia decât în sensul sustragerii acestuia de la judecată”, se arată în sentinţa Judecătoriei Alba-Iulia.

Condamnat cu suspendare în apel

Hotărârea Judecătoriei Alba-Iulia a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Alba-Iulia. Judecătorii de aici au menţinut cuantumul pedepsei, dar au dispus suspendare executării pedepsei.

„Curtea apreciază că nu există suficiente elemente care să fundamenteze, în pofida absenţei inculpatului la toate termenele acordate de-a lungul perioadei de peste un an în care s-a derulat procesul în faţa primei instanţe, o concluzie neechivocă în sensul că acesta s-a sustras de la judecată”, au arătat judecătorii Curţii de Apel.

De asemenea, Curtea de Apel Alba-Iulia a explicat şi motivele pentru care consideră că o pedeapsă cu suspendare este suficientă.

„Pedeapsa aplicată este închisoarea mai mică de 3 ani, inculpatul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 1 an, aceasta şi-a manifestat prin înscrisul comunicat Curţii de Apel Alba Iiulia acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, iar în raport de persoana inculpatului (în vârstă de 42 de ani în prezent, un copil minor, angajat cu contract de muncă din 8.10.2020 în Franţa), de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, Curtea apreciază că executarea pedepsei nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată”, au explicat judecătorii sentinţa definitivă de condamnare cu suspendare.

Publicitate

Ştirea zilei

Seminar online susținut de sociologul albaiulian Alin Tomuș de la UAB pentru studenții de la o prestigioasă universitate din Kazakhstan

Publicat

în

Seminar online susținut de sociologul albaiulian Alin Tomuș de la UAB pentru studenții de la o prestigioasă universitate din Kazakhstan

„În cursul zilei de azi, am avut onoarea să susțin un seminar pentru studenții universității L.N. Gumilyov Eurasian National University (Kazakhstan) interesați de problemele metodologiei de cercetare în domeniul științelor sociale. Tema pe care am dezbătut-o în cadrul întâlnirii virtuale a fost legată de utilizarea chestionarului ca instrument de cercetare standardizat.

Temele dezbătute au ca fundament implementarea unui program de visiting professor susținut de Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia prin intermediul unui proiect CNFIS- FDI care își propune creșterea numărului de studenți internaționali și a schimburilor academice pentru personalul universitar.

Profunzimea preocupărilor studenților, capacitatea de interacțiune într-un context dificil, problematizarea construcției relevante a instrumentelor de cercetare au convins odată în plus că L.N. Gumilyov Eurasian National University (Kazakhstan), este o instituție de învățământ care își merită locul pe care îl ocupă în clasamentele internaționale.

Electrica Furnizare Discount

Ceea ce m-a impresionat dincolo de profunzimea acestor oameni este legat de capacitatea permanetă a sociologiei, ca știință, de a conecta oameni din spații culturale diverse, de a pune împreună eforturile de a înțelege mai bine încotro se îndreaptă societatea globală, de a găsi moduri inedite de interpretare a realității sociale pe care o trăim. Mulțumesc colegilor mei pentru susținere și încredere. Am fost onorat…Ne vedem curând!”, a transmis profesorul sociolog Alin Tomuș prin intermediul mediului de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Guvernul lui Ciucă: Florin Roman posibil ministru al Economiei și Rareș Bogdan propus pentru Ministerul Apărării Naționale. Alte nume vehiculate

Publicat

în

Guvernul lui Ciucă: Florin Roman posibil ministru al Economiei și Rareș Bogdan propus pentru Ministerul Apărării Naționale. Alte nume vehiculate

În cursul serii de joi, 21.10.2021, Antena 3 a publicat o schiță cu posibile nume de miniștrii ce vor face partea din Guvernul lui Nicolae Ciucă, general în retragere și ministru interimar al Apărării, desemnat de către Klaus Iohannis pentru funcția de premier.

Lista guvernului Nicolae Ciucă, schițată de Antena 3 și propusă ca ipoteză de lucru, este următoarea:

Premier: Nicolae Ciucă

Electrica Furnizare Discount

Vicepremier: Kelemen Hunor

Sănătate: Nelu Tătaru

Finanțe: Dan Vîlceanu

Educație: Sorin Cîmpeanu

Transporturi: Robert Sighiartău

Justiție: Cătălin Predoiu

Interne: Lucian Bode

Externe: Bogdan Aurescu

Apărare: Rareș Bogdan

Energie: Virgil Popescu

Muncă: Raluca Turca

Mediu: Tanczos Barna

Economie: Florin Roman

Sport: Eduard Novak

Cultură: Bogdan Gheorghiu

Dezvoltare: Cseke Attila

Citește mai mult

Ştirea zilei

DOCUMENT| Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Belgia, Austria, Grecia intră în zona roșie

Publicat

în

DOCUMENT| Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Belgia, Austria, Grecia intră în zona roșie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi seară lista statelor cu risc epidemiologic ridicat de COVID-19, conform căreia Belgia, Austria, Grecia intră în zona roșie. Noua listă va în vigoare începând cu 24 octombrie.

Principalele modificări sunt:

-în zona roșie au intrat: Belgia, Austria, Grecia, Belarus și Jersey;
-în zona galbenă au intrat:
•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Israel, Palestina, Insulele Feroe, Guyana, Bermuda, Saint Lucia și Saint Maarten;
•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Islanda și Azerbaidjan;

Electrica Furnizare Discount

-în zona verde au intrat: Gabon, Guatemala, Botswana, Filipine și Leshoto”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Statele din zona roșie:

Anguilla 19,3 (rată de infectare)
Barbados 13,8
Serbia 12,7
Letonia 12,6
Lituania 11,6
Georgia 11,6
Insula Man 11,2
Saint Kitts și Nevis 10,9
Estonia 10,9
România 10,0
Guam 9,1
Belize 8,4
Dominica 8,3
Muntenegru 8,2
Marea Britanie** 8,1
Saint Vincent și Grenadine 7,6
Singapore 7,6
Suriname 7,3
Bonaire, Saint Eustatius și Saba 7,0
Noua Caledonie 6,8
Slovenia 6,2
Armenia 6,0
Mongolia 6,0
Gibraltar 5,5
Brunei Darussalam 5,2
Turcia 5,0
Bulgaria 5,0
Grenada 4,9
Croația 4,8
Republica Moldova 4,8
Slovacia 4,8
Irlanda 4,3
Antigua și Barbuda 4,2
Ucraina 4,2
Statele Unite ale Americii 4,0
Seychelles 4,0
Cuba 3,6
Jersey 3,6
Malaysia 3,5
Belgia 3,3
Belarus 3,2
Austria 3,1
Grecia 3,0
Costa Rica 3,0
Brazilia** 0,8
Nepal** 0,3
Africa de Sud** 0,2
India** 0,2

Statele din zona galbenă:

Saint Lucia 2,9
Insulele Cayman 2,9
Israel 2,9
Bermuda 2,8
Insulele Feroe 2,7
Guernsey 2,6
Federația Rusă 2,6
Guyana 2,5
Bosnia și Herțegovina 2,5
Sint Maarten 2,5
Insulele Virgine ale Statelor Unite 2,3
Olanda 2,3
Palestina 2,2
Macedonia de Nord 2,2
Luxemburg 2,2
Albania 2,2
Maldive 2,1
Thailanda 2,1
Cipru 2,1
Insulele Turks și Caicos 2,1
Curaçao 1,9
Iran 1,9
Trinidad și Tobago 1,9
Bahamas 1,9
Aruba 1,8
Islanda 1,8
Montserrat 1,6
Insulele Virgine Britanice 1,6
Azerbaidjan 1,6

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare