Datoriile „fermierului” Nelu Nariţa Sânziană din Sohodol
Stimată redacţie, în numele unor abonaţi ai acestui cotidian vă mulţumim pentru că ne-aţi permis să contracarăm elogierea la TV a unui aşa-zis fermier, într-o totală contradicţie cu realitatea din teren. Acest aşa-zis fermier are zeci de datorii de ani de zile, rezultate din achiziţionarea de furaje cultivate de producători; acesta, deşi a primit subvenţie de 500 – 600 milioane lei vechi de la APIA, pentru terenuri şi animale şi nici în prezent nu şi-a plătit datoriile. A spus la TV că are succes la femei, declaraţie nefondată, are probabil folosindu-se de banii de la APIA. De asemenea, a spus că a lucrat 20 de ani în construcţii şi cu banii câştigaţi şi-a cumpărat zeci de hectare de terenuri, animale şi utilaje agricole – ar trebui să prezinte cartea de muncă şi veniturile înscrise în ea. Referitor la moşteniri, au fost trei fraţi, iar părinţii lor au fost săraci; unchii lui, Toma şi Ilie au fost meseriaşi foarte buni, dar el nu îi moşteneşte deloc în această privinţă. Aflându-se în audienţă la deputatul Corneliu Olar, „fermierul” a declarat că are aproximativ 50 de animale şi nu are amenajat un adăpost pentru ele. Domnul deputat i-a promis o cantitate substanţială de masă lemnoasă şi punem sub semnul întrebării modul în care s-a valorificat lemnul, că animalele se adăpostesc prin şoproane şi păduri, căutându-şi hrana prin zăpadă, mugetele animalelor înfometate auzindu-se în toate satele comunei Sohodol. Acest „fermier” ar trebui să-şi schimbe pălăria de cowboy cu una de clown sau cu un anticoncepţional pe măsura capului său, ca să fim protejaţi de aberaţiile şi inepţiile pe care le debitează. Este un samsar al târgurilor, iar animalele pe care le are nu îi asigură cele necesare nici pentru familia sa. Pe unii la care a avut datorii i-a plătit cu lemne de foc obţinute prin jaf şi pentru acest lucru are un proces pe rol. Trebuie spus că furajele pe care le mai are îi ajung doar până la sfârşitul acestei luni. „Fermierul” are un caracter violent, chiar în propria familie, cu vecinii şi consătenii, violenţa fiind manifestată şi faţă de organele puterii de stat, cu puţinele clase pe care le are erijându-se în cunoscătorul legislaţiei României, sub toate aspectele sale. Deşi au fost sesizate APIA şi protecţia animalelor de aproape 2 ani, nu a reacţionat nimeni, dar ne vom adresa primului ministru, ca prin corpul de control să verifice realitatea din teren şi respectarea normelor UE. Dacă nu se vor lua măsuri ne vom adresa forurilor europene, solicitând să fie restituite sumele de bani primite pentru terenuri necultivate şi neigienizate, precum şi pentru animalele aflate într-o stare deplorabilă. Vom mai reveni cu tot atâtea materiale câte au fost prezentate la TV într-o deşănţată campanie elogiatoare a unui fermier impostor, căci le merită cu prisosinţă pentru caracterul pe care-l are.
Vă transmitem numele celor prejudiciaţi de „fermierul” Nelu Nariţa Sânziană, deoarece un corespondent la ziarului dumneavoastră pentru zona Apuseni a refuzat din motive de securitate personală să ofere date suplimentare, acest „fermier” şi fiul său fiind foarte agresivi. Aşa-zisul fermier a prejudiciat zeci de cetăţeni, furajele nu le-au fost plătite de ani, este vorba despre Berindei Sandi – Şerbina – Abrud, Nariţa Ilie Năiuţ – Câmpeni, Puiuleţ Nicolae – Criscior, Leahu Ionel Năiuţ, Leahu Rodica Sitoc, Furdui Iulica a lui colonelul, Paşca Ionel, Steluţa lui Păsuţu lui Nani etc, numărul acestora ajungând la peste 30 de persoane. De remarcat că, folosindu-se de banii de la APIA, „fermierul” şi-a achiziţionat un TAF în valoare de 350 milioane lei vechi, în loc să îşi plătească datoriile. (Un grup de sohodoleni prejudiciaţi)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum o zi
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Ştirea zileiacum o zi
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
14 decembrie: 69 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite