Rămâi conectat

Cultură Educație

Datoriile „fermierului” Nelu Nariţa Sânziană din Sohodol

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Stimată redacţie, în numele unor abonaţi ai acestui cotidian vă mulţumim pentru că ne-aţi permis să contracarăm elogierea la TV a unui aşa-zis fermier, într-o totală contradicţie cu realitatea din teren. Acest aşa-zis fermier are zeci de datorii de ani de zile, rezultate din achiziţionarea de furaje cultivate de producători; acesta, deşi a primit subvenţie de 500 – 600 milioane lei vechi de la APIA, pentru terenuri şi animale şi nici în prezent nu şi-a plătit datoriile. A spus la TV că are succes la femei, declaraţie nefondată, are probabil folosindu-se de banii de la APIA. De asemenea, a spus că a lucrat 20 de ani în construcţii şi cu banii câştigaţi şi-a cumpărat zeci de hectare de terenuri, animale şi utilaje agricole – ar trebui să prezinte cartea de muncă şi veniturile înscrise în ea. Referitor la moşteniri, au fost trei fraţi, iar părinţii lor au fost săraci; unchii lui, Toma şi Ilie au fost meseriaşi foarte buni, dar el nu îi moşteneşte deloc în această privinţă. Aflându-se în audienţă la deputatul Corneliu Olar, „fermierul” a declarat că are aproximativ 50 de animale şi nu are amenajat un adăpost pentru ele. Domnul deputat i-a promis o cantitate substanţială de masă lemnoasă şi punem sub semnul întrebării modul în care s-a valorificat lemnul, că animalele se adăpostesc prin şoproane şi păduri, căutându-şi hrana prin zăpadă, mugetele animalelor înfometate auzindu-se în toate satele comunei Sohodol. Acest „fermier” ar trebui să-şi schimbe pălăria de cowboy cu una de clown sau cu un anticoncepţional pe măsura capului său, ca să fim protejaţi de aberaţiile şi inepţiile pe care le debitează. Este un samsar al târgurilor, iar animalele pe care le are nu îi asigură cele necesare nici pentru familia sa. Pe unii la care a avut datorii i-a plătit cu lemne de foc obţinute prin jaf şi pentru acest lucru are un proces pe rol. Trebuie spus că furajele pe care le mai are îi ajung doar până la sfârşitul acestei luni. „Fermierul” are un caracter violent, chiar în propria familie, cu vecinii şi consătenii, violenţa fiind manifestată şi faţă de organele puterii de stat, cu puţinele clase pe care le are erijându-se în cunoscătorul legislaţiei României, sub toate aspectele sale. Deşi au fost sesizate APIA şi protecţia animalelor de aproape 2 ani, nu a reacţionat nimeni, dar ne vom adresa primului ministru, ca prin corpul de control să verifice realitatea din teren şi respectarea normelor UE. Dacă nu se vor lua măsuri ne vom adresa forurilor europene, solicitând să fie restituite sumele de bani primite pentru terenuri necultivate şi neigienizate, precum şi pentru animalele aflate într-o stare deplorabilă. Vom mai reveni cu tot atâtea materiale câte au fost prezentate la TV într-o deşănţată campanie elogiatoare a unui fermier impostor, căci le merită cu prisosinţă pentru caracterul pe care-l are.
Vă transmitem numele celor prejudiciaţi de „fermierul” Nelu Nariţa Sânziană, deoarece un corespondent la ziarului dumneavoastră pentru zona Apuseni a refuzat din motive de securitate personală să ofere date suplimentare, acest „fermier” şi fiul său fiind foarte agresivi. Aşa-zisul fermier a prejudiciat zeci de cetăţeni, furajele nu le-au fost plătite de ani, este vorba despre Berindei Sandi – Şerbina – Abrud, Nariţa Ilie Năiuţ – Câmpeni, Puiuleţ Nicolae – Criscior, Leahu Ionel Năiuţ, Leahu Rodica Sitoc, Furdui Iulica a lui colonelul, Paşca Ionel, Steluţa lui Păsuţu lui Nani etc, numărul acestora ajungând la peste 30 de persoane. De remarcat că, folosindu-se de banii de la APIA, „fermierul” şi-a achiziţionat un TAF în valoare de 350 milioane lei vechi, în loc să îşi plătească datoriile. (Un grup de sohodoleni prejudiciaţi)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Începe simularea examenului de Bacalaureat 2024. Participă peste 146.000 de elevi Elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a seral încep astăzi, 4 martie, simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unităţi de învăţământ şi va implica participarea a peste 146.000 de elevi. Citește și: BACALAUREAT 2024: Modele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea