Rămâi conectat

Politică Administrație

Dan Şova îl mustră pe Florin Roman: Nu are merite la Autostrada Sebeş Turda sau la construcţia noii fabrici Daimler la Sebeş

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europarlamentare PSD06Ministrul Marilor Proiecte îl mustră pe Omul Marilor Proiecte pentru atribuirea unor proiecte la care nu a contribuit. Ministrul Şova a spus astăzi, cu ocazia unei întâlniri pe malul râului Mureş, în cadrul campaniei pentru alegerile europarlamentare că doar Guvernul Ponta are merite la construirea autostrăzilor din Transilvania şi nimeni din administraţia locală nu s-a luptat, în afară de preşedintele PSD Alba Ioan Dîrzu.

„Îl cunosc de ceva timp de domnul Florin Roman. Vreau sa ştiţi că pentru judeţul Alba Guvernul Ponta a mers pe trei obiective principale, primul obiectiv a fost finalizarea autostrăzii Deva – Sibiu, al doilea obiectiv a fost fabrica Daimler de la Sebeş si al treilea obiectiv principal este autostrada de la Sebeş la Turda.  Când am venit la guvernare şi pentru că aveţi o componenta importantă PD şi PNL în oraş şi trebuie sa ştiţi exact cum era situaţia. Când am venit programul operaţional de transport era suspendat ca urmare a unui raport de control al unui departament antifraudă care spunea că pe aceste tronsoane era suspiciune de fraudă de 700 mil de euro. Guvernul Ponta a reuşit să ridice suspendarea şi să reluam construcţia autostrăzilor pe coridorul patru (…) Noi am fost cei care au ridicat suspendarea şi vreau să ştiţi că dacă Guvernul Ungureanu a reuşit în 2012 să cheltuiască 52 de milioane de euro din programul operaţional de transport noi în 2014 am reuşit să atragem 569 de milioane de euro fonduri europene numai pe autostrăzi care s-au dus în Transilvania. Singurul merit pentru autostrada Deva Sibiu este exclusiv al lui Victor Ponta si al Guvernului României. Al doilea proiect important cel al fabricii Sebeş Daimler. Vreau sa ştiţi că premierul Ponta a fost cel care a solicitat să se realizeze fabrica la Sebeş, nu Florin Roman Roman (…) Am creat toate condiţiile pentru cei de la Daimler să meargă la Sebeş. Mi se pare amuzantă atitudinea domnului Roman (…) În 10 mai vor începe lucrările la Turda şi sper să nu ne pomenim pe sub scaune cu domnul Roman”, a spus Dan Şova.

La întâlnire au fost prezenţi câteva sute de simpatizaţi PSD, deputaţii Ioan Dîrzu şi Călin Potor, europarlamentarul Maria Grapini, candidatul la europarlamentare Victor Negrescu, ministrul Mircea Duşa şi alţi lideri PSD-PC-UNPR din judeţ.

[nggallery id=1608]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea