Dan Simedru: Măsură pentru cei care au muncit în condiții grele. Se va recunoaşte vechimea în gradul I și II de muncă

Deputatul PNL de Alba, Dan Coriolan Simedru, a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că ieri, comisia din Camera Deputaților, din care face parte și acesta, a avizat pozitiv un proiect care modifică Legea privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I și a II-a de muncă şi se vor putea pensiona mai devreme.

Practic, proiectul de  lege, dacă va fi adoptat de parlamnentari, va recunoaşte vechimea în gradul I și II de muncă, fiind considerată o măsură reparatorie pentru mii de persoane cărora în prezent nu e sunt recunoscute aceste drepturi.

ELIT

De exemplu,  persoanele care au lucrat 8 ani în minerit şi au stagiul complet de cotizare, de 35 de ani, se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme, la 63, iar nu la 65 de ani. De asemenea, cei care au lucrat 16 ani în minerit se vor putea pensiona cu cinci ani mai devreme.

În județul Alba, respectiv în fostele zone industriale / miniere Cugir și Apuseni, există mulți cetățeni care așteaptă de mult o astfel de măsură reparatorie.

Proiectul de lege este susținut, potrivit lui Dan Simedru, de USL și UDMR. Aflată la lucrările comisiei, Ministrul Muncii, Mariana Câmpean, a declarat că se caută resursele bugetare pentru prunerea acestui proiect în aplicare.

Potrivit deputatului liberal, adoptarea acestei legi este foarte importantă pentru foarte mulți locuitori ai județului Alba care au lucrat în siderurgie, minerit, șamd, și sunt discriminați de prevederile actuale ale legii sistemului unitar de pensie.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

15 Comentarii

Ce "uita"Simedru sa anunte 29 noiembrie 2013 at 16:32

este ca acest proiect se amana fiind inlocuit pe ultima suta de m de proiectul vizand marirea salariilor primarilor.

Minte cu nerusinare 29 noiembrie 2013 at 17:09

: Senatul a respins reducerea impozitului pentru clădirile destinate turismului; Camera Deputaţilor a trimis la plimbare o iniţiativă privind acordarea a 500 lei pentru fiecare nou-născut; senatorii au îngropat visele pensionarilor care au muncit în condiţii de grupa I, de a le fi majorate veniturile.
Asta pe lângă faptul că Executivul condus de Victor Ponta nu este în stare să majoreze toate salariile bugetarilor, aşa cum a promis în campania electorală.
A nu mai pune la socoteală o altă ironie demnă de plasat în ramă: Senatul a decis mărirea salariilor primarilor şi baronilor locali exact în ziua (joi, 28 noiembrie) în care corpul medical ar fi trebuit să declanşeze greva generală.

Horea 29 noiembrie 2013 at 17:15

„Practic, proiectul de lege, dacă va fi adoptat de parlamnentari, va recunoaşte vechimea în gradul I și II de muncă, fiind considerată o măsură reparatorie…”

Eu stiu ca Gradul II de munca este recunoscut si acum.
Oare ma insel?

Misu 29 noiembrie 2013 at 20:47

Da, grupa a doua e recunoscuta si acum.
In plus la fiecare 6 ani lucrati in de Grupa II-a se reduce cu 1 an varsta de pensionare.

Maria 29 noiembrie 2013 at 21:16

„Practic, proiectul de lege, dacă va fi adoptat de parlamnentari, va recunoaşte vechimea în gradul I și II de muncă, fiind considerată…”

Si daca va fi recunoscuta, va modifica cu ceva VALOAREA pensiei, sau doar scade varsta de pensionare?

chamoiseau 29 noiembrie 2013 at 18:35

da, multi au asteptat „o astfel de măsură”. pana au murit. dupa ce au umblat prin spitale de unde si-au cumparat singuri medicamentele. asa ca „reparatiile” n-o sa va coste mult. va ramane si voua de-o bere.

nicu 29 noiembrie 2013 at 20:22

de ce nu se recunoaste acum la calculul pensiei grupa 1 de munca ,si o asimileaza la grupa 2 de munca la calcul? pentru a nu beneficia de drepturile legale sa putem iesi mai repede la pensie. Ce articol din legea pensiilor nu vrea sa i-mi recunoasca grupa 1 de munca ,muncita inainte de 2011?exista vreo lege care se aplica retroactiv?

Cugir for ever 29 noiembrie 2013 at 20:33

Excelenta treaba, d-le Simedru. De astfel de deputati avem nevoie. Cugiru va sustine.

unde vezi"excelenta treaba"? 30 noiembrie 2013 at 10:46

devreme ce senatorii au ingropat visele pensionarilor care au muncit in grupele de munca I si II, de a le fi marite pensiile. Sau tu esti primar(viceprimar) carora le cresc salariile cu 30%,in detrimentul pensionarilor care sunt amanati. Asa,da, intelegem.

Carcotasul 30 noiembrie 2013 at 11:39

Nu il judecati prea dur pe Sañedru, a iesit saracul de la o sesiune a „Clubului de Hora Calugareasca” si „satisfacut” fiind, vede viata in roz!

Marius 30 noiembrie 2013 at 20:55

@Carcotasul
Indeferent de unde a iesit, ceea ce a spus se stia inca de acum cateva zile.

Se stia ca s-a amanat 1 decembrie 2013 at 14:38

numai Simedru ne anunta victorios, fara sa stie ca s-a amanat si modificat, modificarea. Trezeste-te,Simedre!

Raisa 1 decembrie 2013 at 19:28

D-le Simedru,
Ne vorbiti de o perpectiva de modificare a legii pentru care nu se cunosc resursele?
Atunci de ce apareti in presa cu informatii potentiale. Ne intereseaza?
Electoratul asteapta de la parlamentari proiecte legislative, adoptate.
Ati adoptat stilul ” Roman” de a iesi public cu informatii incorecte de tip fumigena…

soimul de munte 2 decembrie 2013 at 10:38

pai astea se voteaza- fumigenele- si damigenele; lumea e putin inca interesata de ceea ce se intimpla real, e interesata mai mult de ceea ce se promite , daca promisiunea e insotita de o mica plasa cu pui vinetzi si o shapka cu sigla

Carcotasul 2 decembrie 2013 at 11:29

Sañedru nu a adoptat stilul Piticului Atomic, ii acum intr-o pasa proasta, s-a facut vinul in Vinerea, la fel si cel din Totoi, la amestecat, iar doctorii i-au interzis pentru moment sa i-a picaturille de Haloperindol, asa ca i s-a cam inferbantat mintea, si nu ii trece ferbinteala cu comprese reci, motiv pentru care, a cam luat-o pe „langa carare”!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...