// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

DAAA!!! Simona Halep, regină la Roland Garros 2018, câștigând primul titlu de Mare Șlem din carieră!!!

Simona Halep a triumfat la Paris, câștigând primul titlu de Mare Șlem din carieră, după victoria cu Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1!!! După 40 de ani, România are o nouă regină încoronată pe zgura pariziană, Simona Halep cucerind trofeul atins în 1978 de Virginia Ruzici. Roland Garros, 9 iunie 2018, este ziua în care Simona Halep a reușit o performanță de senzație, impunându-se în turneul senioarelor la Paris, după ce acum un deceniu cucerise titlul la junioare. “Visez la acest moment de când am început să joc tenis”, a spus admirabila campioană.

Cea mai importantă victorie a carierei pentru Simona Halep și un succes imens al sportului românesc, aceeasta este finala câștigată de constănțeancă.

A venit momentul gloriei supreme pentru numărul unul mondial, care a reușit să spargă o barieră, trecând peste cele două finale pierdute la Roland Garros în 2014 și 2017 și o alta de Grand Șlem irosită, la Australian Open 2018.

În ultimul act, Simona a revenit de la 0-1 la seturi în stil de mare campioană, a egalat scorul, câștigând 8 game-uri la rând și și-a văzut visul cu ochii: a câștigat un turneu de Grand Șlem, un nou pas fantastic după ce anul trecut a preluat prima poziție în topul mondial.

De-a lungul carierei pe care a început-o la nivel înalt în 2013, Simona a strâns nu mai puţin de 24.816.096 de dolari din câştigurile din tenis, suficient pentru a ocupa locul al optulea într-un clasament condus, evident, de Serena Williams. Iar turneul de la Roland Garros, la care a disputat a treia finală din 2014 şi până în prezent, e de departe preferatul lui Halep şi cel care i-a rotunjit cu adevărat conturile. În acest an, Simona a primit 1.322.025 de dolari pentru calificarea în ultimul act, dar cecul a crescut până la 2,2 milioane de dolari după victoria de senzație în faţa americancei Sloane Stephens (10 WTA).

Sursa foto: Gazeta Sporturilor

Dan HENEGAR

2 Răspunsuri la DAAA!!! Simona Halep, regină la Roland Garros 2018, câștigând primul titlu de Mare Șlem din carieră!!!

  1. Sileanu! 10.06.2018 la 5:55

    Felicitari Simona ! Intelectuali de 2 lei,desi declara ca urasc manelele si pe manelistii,nu intarzie sa se lase influentati si numesc performerii din sport cu titluri de noblete fara legatura cu realitatea…

  2. marius 10.06.2018 la 8:33

    Felicitari Simona!
    E inca o dovada ca sportul formeaza caractere puternice.