Rămâi conectat

Politică Administrație

Curtea de Apel Alba Iulia spulberă visele ”baronului gunoiului”!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia spulberă visele ”baronului gunoiului”. Lovitură pentru modul  populist, discreționar și heirupist prin care Ilie Bolojan conduce CJ Bihor

Potrivit site-ului bihornews.ro, mai mulți primari din județul Bihor (circa 20) au reclamat încălcarea Codului Administrativ, potrivit căruia „raporturile dintre administraţiile publice locale din comune, oraşe şi municipii şi autorităţile administraţiei publice de la nivel judeţean se bazează pe principiul autonomiei locale, legalităţii, solidarităţii, egalităţii de tratament şi responsabilităţii, între acestea neexistând raporturi de subordonare, ci raporturi de colaborare”.

Astfel, instanța admite recursul declarat de recurenţii-reclamanţi (primarii din județul Bihor), împotriva Sentinței nr. 563/2021 a Tribunalului Bihor. Casează în parte sentința recurată și în rejudecare: Anulează în parte HCJ 241/2020 şi Regulamentul privind întreţinerea pe timp de primăvară – toamnă şi gospodărirea drumurilor publice la nivelul judeţului Bihor în privinţa art. 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ?i 15 din Capitolul IV. Hotărârea este definitivă.

Mulți primari din Bihor s-au plâns la momentul respectiv cu privire la caracterul populist al inițiativei președintelui CJ Bihor, dat fiind că, în cele mai multe comune, curățarea marginilor drumurilor, primăvara și toamna, se realiza deja, din proprie inițiativă și cu propriile resurse, de ani de zile, fără să fi fost nevoie să o impună nimeni. Mai mult, ei reclamau faptul că prin respectiva hotărâre a CJ Bihor, Ilie Bolojan ar fi încercat să se spele pe mâini de problemă – adică de obligația de a sprijini primăriile din județ, dându-le noi sarcini, acesta culegând însă câștig și capital politic printr-o inițiativă pe care cei mai mulți primari o aplicau deja singuri.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia reprezintă o lovitură pentru modul discreționar și heirupist prin care Ilie Bolojan, ”baronul gunoiului” , înțelege să acționeze de cele mai multe ori și stabilește că între primari și conducerea Consiliului Județean nu pot exista relații de subordonare, notează sursa citată.

Mai mult, primarii au avut câștig de cauză și în privința reclamării lipsei de profesionalism a conducerii CJ Bihor, ei acuzând faptul că „actele normative trebuie redactate într-un limbaj şi stil juridic specific normativ, sobru, clar şi precis, care să excludă orice echivoc.” Soluția instanței este definitivă!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea