Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cursuri de educație parentală, o propunere năstrușnică, marca PSD. Ministerul Educației își propune să trimită la cursuri fiecare părinte din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Strategia națională de educație parentală 2018-2025 a fost pusă în dezbatere publică săptămâna trecută. Din numeroasele propuneri năstrușnice, una iese în evidență. Ministerul Educației își propune să trimită la cursuri de educație parentală fiecare părinte din România în momentul în care copilul intră într-un nou ciclu de învățământ.

Bineînţeles, pentru asta trebuie să formeze specialişti care să ţină aceste cursuri. Întâi vor fi acreditaţi formatorii, aproape 200 la nivelul întregii ţări. Apoi, aceştia vor preda ceea ce au acumulat către 7.100 de educatori parentali. Până acum, costurile estimate – care însă nu au legătură cu realitatea – se ridică la aproape 10 milioane de lei. Cei peste 7.000 de educatori urmează să ţină cursuri de parenting, care vor avea câte „zece sesiuni”, pentru peste 2,5 milioane de părinţi. Iar asta în primul an.

Costul estimat este de aproape 300 de milioane de lei. Apoi, an de an, câte 150.000 de părinţi urmează să ajungă în sălile de clasă. Citind tot documentul, trebuie spus de la început că sunt identificate corect câteva probleme. În plus, mai apar câteva observaţii de bun-simţ, aşa că putem spune că intenţiile par bune. Soluţiile sunt însă de cascadorii râsului.

În primul rând, propunerea cursurilor este la fel de greu de pus în practică precum era celebrul impozit pe gospodărie, cu tot cu  cei 35.000 de consultanţi fiscali de care era nevoie.

Prea puţini părinţi vor urma cursurile fără să fie obligaţi. Și nici nu e de mirare. Oare ce vor putea să predea educatorii parentali care să fie de real interes pentru cei care sunt conştienţi de responsabilitatea de a fi părinte? Ce ar putea să afle cineva care, pentru că vrea să ofere tot ce este mai bun, deja a citit tot ce era de citit? Pentru ei, oameni educaţi, lecţiile sunt pierdere de timp. Iar timpul costă!
Culmea, lecţiile nu sunt nici pentru cei fără discernământ, pentru care copiii nu reprezintă vreo responsabilitate. Alcoolismul, lenea şi violenţa domestică nu se vindecă prin zece sesiuni de educaţie parentală! Iar acestea sunt adevăratele probleme din România reală! Când faci o duzină de copii doar să le iei alocaţia pentru a-ţi cumpăra băutură, ce poate să te înveţe educatorul parental?
Dacă s-ar fi gândit la date oficiale, unele prezente chiar în “strategie”, ar fi remarcat că peste 200.000 de copii din România merg la culcare flămânzi. Și nu toţi au părinţi denaturaţi – unii chiar muncesc, dar cu toate acestea sunt sub limita sărăciei. Apoi, numeroşi alţi copii îşi văd părinţii plecaţi la muncă în străinătate, în cel mai fericit caz, o dată pe an. Aceasta este realitatea din România!
Sursa: capital.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea