Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Cupa “Pe străzi” la Tărtăria: pasiune, ambiții și tradiție | Eveniment fotbalistic dar și mai ales social

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un eveniment ce stârnește pasiuni și orgolii, dar în același timp animează viața socială în Tărtăria, locul unde s-au inventat scrisul, prin celebrele tăblițe descoperite în 1961, și-a derulat o nouă ediție.

Vorbim despre un atractiv turneu de fotbal, denumit sugestiv Cupa “Pe străzi”, ce are cel puțin 40 de ani vechime, într-o prima perioadă disputându-se pe teren normal în efectiv “unsprezece la unsprezece”. Tradiția s-a reluat de anul trecut, de data aceasta sub denumirea Cupa “Viitorul Tărtăria” și pe terenul sintetic din perimetrul școlii.

A fost multă forfotă weekend-ul trecut în zonă, întreaga suflare a satului fiind conectată, într-un fel sau altul, la cele 4 meciuri (semifinale, finala mică și finala mare) ce au reprezentat pentru comunitate un moment ce nu putea fi nicidecum ratat. În 2022, clasamentul a fost următorul: 1. Drum, 2. Capu Satului, 3. Vale, 4. Doba (componența echipelor nu ține cont de vârstă). Ultimul act, marea finală, derulată la lumina refectoarelor, s-a tranșat la loviturile de departajare, iar echipa “Drum” a trecut de “Capu Satului”, scor 2-0 (1-1 în timpul regulamentar), după ce anul trecut a terminat ultima. La fel a fost și în 2021, când “Vale” s-a impus tot la loviturile de departajare, acum fosta învingătoare câștigând “finala mică”, 8-5 cu “Doba”. Au mai fost premiați Antonio Muntean (Drum) – cel mai bun portar și Ionuț Bănățan (Doba) – golgheterul competiției.

Oameni plecați în străinătate își programează concediile pentru a veni acasă tocmai pentru a nu lipsi la Cupa “Pe străzi”, se mai fac și transferuri ad-hoc între cele 4 rivale, comentariile sunt aprinse, dar și spumoase, nimeni nu vrea să piardă, iar rezultatele înregistrate fiind dezbătute luni bune.

Cu mic, cu mare, toți suntem implicați în aceste meciuri. Sunt ambiții, ne pregătim cu luni buni înainte, este o tradiție cu care ne mândrim de aproape 45 de ani”, povestește Traian Stan (75 de ani), fost portar în tinerețe la Dinamo Obor sau Orăștie cel care a înființat echipa Viitorul Tărtăria.

Programul ultimei zile a cuprins și alte meciuri, între copii, dar și de old boys, cei prezenți fiind recompensați cu diplome, medalii, cupe și echipament sportiv. La festivitate premiile au fost acordate de oameni implicați în organizare, cei care pun suflet, dar și bani, trofeul transmisibil, Cupa “Viitorul Tărtăria”, fiind înmânat de Emil Stănilă, primarul comunei Săliștea. Cupa “Pe Străzi” reprezintă un eveniment de seamă în plan social la Tărtăria, o sărbătoare ce poate fi asemuită cu “fiii satului”, inițiată prin intermediul “sportului rege”, totul încheindu-se spectaculos, cu cântec, joc și voie bună, “Procesul etapei”, dar și doi… purceluși la proțap.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea