Rămâi conectat

Politică Administrație

”Cupa Mulbach 100”, competiția de golf finanțată cu fonduri pentru activități culturale, prin care Primăria Sebeș vrea să promoveze municipiul în anul Centenarului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

O competiție de golf, finanțată cu bani din bugetul local, va fi organizată de Primăria Sebeș, scopul fiind ”promovarea municipiului în anul centenarului Marii Uniri și întărirea legăturilor existente cu administraţiile locale învecinate”, după cum se arată în raportul de specialitate al unui proiect aprobat la ultima ședință de consiliu local.

Documentul nu conține informații privind costurile acestui eveniment însă, potrivit unuia dintre consilieri, din discuții a reieșit că numai închirierea terenului de golf va costa aproximativ 35.000 de lei iar finanțarea se face prin Centrul Cultural ”Lucian Blaga”, competiția fiind nou-înscrisă în calendarul de activităţi cultural-educative (!) organizate în cursul anului 2018 de administrația locală.

”Evenimentul „Cupa Mühlbach 100” are o adresabilitate largă, oferind o alternativă la proiectele culturale implementate până în momentul de faţă. Prin acest eveniment considerăm că vom întări legăturile existente între Municipiul Sebeş şi comunităţile şi administraţiile locale învecinate, vom crea premisele unei viitoare colaborări interinstituţionale. La această manifestare şi-au exprimat interesul de a participa persoane din întreaga ţară, existând deja propunerea ca ea să fie introdusă în calendarul oficial al federaţiei de specialitate”, se mai arată în raportul de specialitate.

În concluzie, cetățeni ai municipiului Sebeș, vă era dor să urmăriți o competiție sportivă (că handbal sau alte sporturi nu prea mai aveți)? Pregătiți-vă să fiți spectatori la noul concurs de golf! Cu siguranță veți avea intrarea liberă, fiind vorba de un eveniment organizat din banii dumneavoastră.

Va fi frumos, veți avea ocazia să socializați și cu locuitorii de prin comunele învecinate, ale căror primari nu au nici ei vreo altă treabă decât să colaboreze la organizarea unei astfel competiții. Pentru că, nu-i așa, ”evenimentele culturale şi de loasir (sic!) reprezintă un liant dezirabil între comunităţi”, după cum prea frumos se explică în descrierea proiectului municipalității Sebeș:

”Având în vedere bunele relaţii de vecinătate dintre Municipiul Sebeş şi administraţiile locale învecinate (Săsciori, Şugag, Pianu, Ciugud, Daia), precum şi faptul că evenimentele culturale şi de loasir reprezintă un liant dezirabil între comunităţi, organizarea „Cupei Muhlbach 100” (la golf) îşi propune iniţierea unui dialog în această direcţie, cel mai oportun moment fiind unul de agrement. „Cupa Muhlbach 100” va fi un eveniment care oferă o alternativă la proiectele culturale implementate până în momentul de faţă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

1 Decembrie 1918 este ziua de naștere a României moderne, ziua care reunește simbolic valorile pe care s-a construit națiunea română: unitate, libertate, curaj și egalitate. În urmă cu 105 ani, în 1 Decembrie 1918, peste 100.000 de oameni s-au adunat la Alba Iulia pentru a decide Marea Unire. Majoritatea liderilor politici ai vremii au lăsat deoparte interesele și orgoliile politice, înlocuind dezbinarea cu unirea, un ideal pentru care luptaseră înaintașii lor cu determinare și curaj.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Astfel, oameni simpli, reprezentanți ai breslelor, ai cultelor religioase, ai cercurilor electorale, ai presei sau oameni politici au lăsat la o parte motivele care îi dezbinau până atunci și au păstrat în suflete doar iubirea de țară. 1 Decembrie 1918 este și dovada modului în care românii, în momente cruciale, au știut să își găsească drumul împreună, uniți într-un ideal comun.

Istoria ne-a demonstrat mereu că doar uniți am reușit să depășim toate încercările și provocările vremurilor, iar în unire stă cu adevărat puterea unui popor.

Din păcate, am ajuns să fim mai dezbinați ca niciodată, iar valorile pe care s-a construit această țară au fost uitate. Vremurile pe care le trăim, cu un război la granițele țării și cu un alt război împotriva terorismului, trebuie să ne trezească și să înțelegem că avem nevoie, mai mult ca oricând, de unitate.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

Pe unitate s-a construit și Marea Unire din 1918, iar această valoare se află încă în ADN-ul fiecărui român. E important să regăsim această unitate și să trezim adevăratul patriotism, care nu trebuie să însemne manifestări extremiste și patriotarde. Adevăratul patriotism înseamnă să îți iubești și să îți respecți țara, să îți pui priceperea în slujba acesteia, dar mai ales să îți îndeplinești obligațiile cetățenești.

Înaintașii noștri ne-au oferit o țară, care s-a desăvârșit la Alba Iulia ca stat democratic și s-a proclamat apoi ca o națiune liberă și europeană. Noi avem obligația morală să continuăm această moștenire și să menținem România pe drumul democratic și european. Crizele politice, dezbinarea societății, învrăjbirea românilor nu ne fac cinste și nu ne ridică la nivelul moral al înaintașilor noștri.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Și să nu uităm că 1 Decembrie înseamnă Alba Iulia, locul de naștere al României moderne. Aici, Ziua Națională are o însemnătate deosebită pentru că vei simți vibrația istorică a celor peste 100.000 de oameni care au participat, în 1918, la înfăptuirea Marii Uniri. Cu toții, oameni simpli sau lideri politici, avem obligația de a cinsti Alba Iulia ca o capitală istorică a acestei țări, capitala de suflet a tuturor românilor.

Închei cu un apel sincer la unitate. Viitorul României se scrie astăzi prin faptele noastre. Haideți să lăsăm copiilor noștri o țară democratică și europeană, așa cum și nouă ne-au lăsat înaintașii noștri.

La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au înfăptuit, la Alba Iulia, Marea Unire!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare