”Cupa Mulbach 100”, competiția de golf finanțată cu fonduri pentru activități culturale, prin care Primăria Sebeș vrea să promoveze municipiul în anul Centenarului

Paul Voicu - Primar 2020

O competiție de golf, finanțată cu bani din bugetul local, va fi organizată de Primăria Sebeș, scopul fiind ”promovarea municipiului în anul centenarului Marii Uniri și întărirea legăturilor existente cu administraţiile locale învecinate”, după cum se arată în raportul de specialitate al unui proiect aprobat la ultima ședință de consiliu local.

Documentul nu conține informații privind costurile acestui eveniment însă, potrivit unuia dintre consilieri, din discuții a reieșit că numai închirierea terenului de golf va costa aproximativ 35.000 de lei iar finanțarea se face prin Centrul Cultural ”Lucian Blaga”, competiția fiind nou-înscrisă în calendarul de activităţi cultural-educative (!) organizate în cursul anului 2018 de administrația locală.

ELIT

”Evenimentul „Cupa Mühlbach 100” are o adresabilitate largă, oferind o alternativă la proiectele culturale implementate până în momentul de faţă. Prin acest eveniment considerăm că vom întări legăturile existente între Municipiul Sebeş şi comunităţile şi administraţiile locale învecinate, vom crea premisele unei viitoare colaborări interinstituţionale. La această manifestare şi-au exprimat interesul de a participa persoane din întreaga ţară, existând deja propunerea ca ea să fie introdusă în calendarul oficial al federaţiei de specialitate”, se mai arată în raportul de specialitate.

În concluzie, cetățeni ai municipiului Sebeș, vă era dor să urmăriți o competiție sportivă (că handbal sau alte sporturi nu prea mai aveți)? Pregătiți-vă să fiți spectatori la noul concurs de golf! Cu siguranță veți avea intrarea liberă, fiind vorba de un eveniment organizat din banii dumneavoastră.

Mihail David - 2020

Va fi frumos, veți avea ocazia să socializați și cu locuitorii de prin comunele învecinate, ale căror primari nu au nici ei vreo altă treabă decât să colaboreze la organizarea unei astfel competiții. Pentru că, nu-i așa, ”evenimentele culturale şi de loasir (sic!) reprezintă un liant dezirabil între comunităţi”, după cum prea frumos se explică în descrierea proiectului municipalității Sebeș:

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

”Având în vedere bunele relaţii de vecinătate dintre Municipiul Sebeş şi administraţiile locale învecinate (Săsciori, Şugag, Pianu, Ciugud, Daia), precum şi faptul că evenimentele culturale şi de loasir reprezintă un liant dezirabil între comunităţi, organizarea „Cupei Muhlbach 100” (la golf) îşi propune iniţierea unui dialog în această direcţie, cel mai oportun moment fiind unul de agrement. „Cupa Muhlbach 100” va fi un eveniment care oferă o alternativă la proiectele culturale implementate până în momentul de faţă”.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...