Rămâi conectat

Actualitate

Cum ”te repari” după ospățul de de Revelion

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dacă efectele „de a doua zi” ale ospăţului de Revelion sunt oboseala, senzația de balonare, disconfort, un kilogram – două în plus, organismul dumneavoastră, supus la caznele digestiei la foc continuu, are nevoie de detoxifiere „de urgenţă”. Acest lucru este la îndemâna oricui pentru că, potrivit specialiștilor, abuzul de ”mâncăruri grele” și prăjituri „se repară” cu vitamina C din citrice sau legume verzi şi cu lichide fără zahăr.

Citește și: Mesaje de Sărbători • Urări de Sărbători • Felicitări de Sărbători • SMS de Sărbători

Apă, ceaiuri şi alte lichide pe stomacul gol, o cafea amară pentru alungarea senzaţiei de greaţă, multe fructe şi legume bogate în vitamina C, pauză de grăsimi, dar şi plimbări în aer liber sunt principalele reguli ale detoxifierii.

Începeţi dimineaţa cu un pahar de apă la temperatura camerei, urmat de o cafea amară (cu excepţia cardiacilor). Lichidele sunt cel mai bun lucru care i se poate întâmpla organismului ghiftuit cu grăsimi, dulciuri şi alcool.

Norma de cel puţin doi litri se completează din apă plată sau minerală (în funcţie de tolerabilitatea fiecăruia), compoturi slab îndulcite, sucuri naturale de casă, dar şi ceaiuri. Ceaiul verde, un diuretic şi laxativ excelent, poate înlocui cu succes cafeaua. Ceaiul de muşeţel (efect laxativ), ceaiul de soc şi ceaiul de urzică sunt alte sortimente cu proprietăţi curative.

Citește și: Mesaje de Anul Nou. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion. SMS de Anul Nou

Un meniu tipic în cura de detoxifiere cuprinde cereale integrale cu iaurt la micul-dejun, friptură slabă la grătar plus o salată, urmată de o felie de cozonac sau o prăjitură şi un fruct la prânz, un suc de portocale sau de grepfruit după-amiaza şi o salată de ton sau o salată bulgărească la cină.

Fibrele reglează tranzitul intestinal îngreunat. Fructele şi legumele, cerealele integrale, nucile, seminţele, alunele neprăjite sau salatele asezonate cu ulei de măsline presat la rece trebuie să ia locul preparatelor din carne pentru patru-cinci zile.

Mergeţi la patinoar, pedalaţi pe bicicleta medicinală sau plimbaţi-vă prin parc – sunt alte câteva sfaturi pentru a compensa abuzul de grăsimi şi de dulciuri. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Taxe NOTARIALE 2024. Noile prețuri din grilă notarială, mai mari decât în anul 2023

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxe NOTARIALE 2024. Noile prețuri din grilă notarială, mai mari decât în anul 2023 Ministerul Justiției a emis noul ordin privind taxele notariale pentru anul 2024, iar acestea sunt mai mari decât în anul 2023. Procura notarială este un instrument esențial pentru delegarea unor atribuții legale către o altă persoană, numită mandatar, care acționează în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea