Ziarul Unirea

Cum să alegi un mobilier de living modern (P)

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Atunci când alegi mobilier pentru a decora un living modern, este indicat să ții cont de unele aspecte. De exemplu, ce este decorul modern sau care sunt caracteristicile sale. Acest lucru te va ajuta la selectarea mobilierului care să susțină stilul modern dorit.

Esența unui decor modern este de a genera o cameră clară și funcțională, în care o persoană poate face diverse activități.

ELIT

Cum să decorezi un living modern cu mobilier

Pentru a ilustra în cel mai bun mod posibil cum să decorați un living modern cu mobilier, înglobăm procesul în doi pași majori: administrarea spațiului și estetica mobilierului.

 1. Managementul spațiului

Dispunerea ideală a unui mobilier living te va asigura de faptul că un living este funcțional și armonios. Adaugă o circulație adecvate și prevenirea obiectelor de a se lovi unul de celălalt.

 1. Caracteristicile fizice ale camerei
 • Tipul camerei de zi

Camerele moderne vin în diferite feluri, individuale sau comune. Primul este un mediu perfect definit și separat de celelalte camere ale casei. Mediile comune sunt, de obicei, cameră de zi, cameră de zi-bucătărie, chiar dormitor-cameră de zi-bucătărie.

 • Măsurători

Fiecare tip de cameră are dimensiuni diferite, fiind mici, medii, mari și extra-mari.

 • Proiectare

În linii generale, formele camerelor pot fi clasificate ca alungite, pătrate și neregulate.

 • Detalii

Acestea includ prize, comutatoare, conexiuni telefonice sau de rețea, surse de lumină, coloane și orice altă caracteristică tehnică sau specifică construcției.

 1. Tipuri de mobilier living

Piața prezintă o mare varietate de mobila living, capabil să se adapteze la caracteristicile fizice ale fiecărei camere.

 • Proiectare

Cele mai răspândite și comune modele de canapele sunt cele liniare, în L și în U. Selecția designului poate fi bazată pe locul în care vrei să poziționezi canapeaua și cu ce scop.

 • Mărimi

Fiecare dintre mobilierele menționate este fabricat în versiunile S, M, L, XL, XXL și XXXL, pentru a se adapta diferitelor dimensiuni ale camerelor moderne. Datorită acestui fapt, este mai bine să te concentrezi asupra alegerii designului care se potrivește cel mai bine spațiului.

Există, de asemenea, opțiunea de mobilier living personalizat sau modular, acestea din urmă fiind alcătuite din piese mobile, în așa fel încât să se poată adapta la dimensiunile și formele oricărui tip de cameră.

 1. Cum se face așezarea

Schematizează camera, luând în considerare fiecare dintre caracteristicile menționate mai sus, inclusiv direcția de deschidere a ușilor și ferestrelor. Vei utiliza această imagine mai apoi pentru a evalua diferitele moduri de poziționare a mobilierului.

 • Camere alungite

Se recomandă mobilier în formă de L sau modular, care este capabil să creeze o siluetă.

 • Camere pătrate

Se folosește de obicei mobilier living în formă de U sau poziționarea canapelelor și fotoliilor orientate una spre cealaltă, lăsând un coridor în centru.

 • Camere comune

Practica populară este de a folosi mobilierul pentru a zona camera de zi, cu canapele de colț.

 1. Respectă distanța minimă

Distanța dintre perete și mobilier living trebuie să fie de 60 cm, iar distanța dintre mobilier este de aproximativ 100 cm. Se recomandă ca măsuțele să aibă o lungime cu un metru mai mică decât cea a canapelei principale.

 1. Alege un punct central

Așezarea mobilierului se bazează pe alegerea unui punct central, pe care decoratorul dorește să îl evidențieze. Poate fi televizorul, o fereastră mare, o operă de artă, o sculptură, un șemineu etc.

 1. Estetica mobilierului

Odată ce ai decis așezarea mobilierului, următorul pas se concentrează pe alegerea articolelor cu aspectul adecvat. O piesă de mobilier living modernă trebuie să îndeplinească o serie de calități care sunt descrise mai jos:

 1. Proiectare

În prezent, design-urile cu linii drepte și curate sunt cele care conferă mobilierului o esență modernistă. Pe scurt, un fotoliu, o canapea, un șezlong sau un colțar cu aspect modern are, de obicei, un spate drept. Brațele sunt pătrate, deși sunt admise și curbe subtile.

 1. Materiale

Preferința pentru materialel se îndreaptă spre aliajele din lemn sau metal, care sunt ușoare și extrem de durabile. Tendințele merg către fibre ecologice și naturale, cum ar fi bumbacul, inul sau pânza.

 1. Culori

Paleta de culori la modă este neutră, bazată pe gri, alb și negru.

 1. Multifuncționalitate

Multifuncționalitatea este o caracteristică importantă pentru decorare. Prin urmare, toate funcțiile care sporesc gradul de utilizare fără a ocupa mai mult spațiu sunt binevenite.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă finalizare proiect „Dezvoltare Dirom Intertrans SRL” din cadrul măsurii Granturi pentru capital de lucru

Comunicat de presă DIROM INTERTRANS SRL anunță finalizarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom Intertrans SRL” proiect  nr. RUE 2419 înscris… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț demarare proiect – Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor pentru beneficiar SC OPAL DESIGN SRL

Comunicat de presă 06.01.2021 ANUNȚ DEMARARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ANUNȚ începere proiect Alba Doner Production SRL, măsura 2: “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Comunicat de presă 24.12.2020 ALBA DONER PRODUCTION S.R.L., cu sediul în ALBA, localitatea Alba Iulia, str. Str. LIVEZII, nr. 35… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă – implementarea proiectului „Modernizare birou de topografie prin achiziționare de echipamente și tehnologii noi”

Comunicat de presă ”MODERNIZARE BIROU DE TOPOGRAFIE PRIN ACHIZIȚIONARE DE ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGII NOI” ADY GEO TOP SRL, cu sediul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro