Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Economie

Cum să alegi un mobilier de living modern (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Atunci când alegi mobilier pentru a decora un living modern, este indicat să ții cont de unele aspecte. De exemplu, ce este decorul modern sau care sunt caracteristicile sale. Acest lucru te va ajuta la selectarea mobilierului care să susțină stilul modern dorit.

Esența unui decor modern este de a genera o cameră clară și funcțională, în care o persoană poate face diverse activități.

Cum să decorezi un living modern cu mobilier

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a ilustra în cel mai bun mod posibil cum să decorați un living modern cu mobilier, înglobăm procesul în doi pași majori: administrarea spațiului și estetica mobilierului.

 1. Managementul spațiului

Dispunerea ideală a unui mobilier living te va asigura de faptul că un living este funcțional și armonios. Adaugă o circulație adecvate și prevenirea obiectelor de a se lovi unul de celălalt.

 1. Caracteristicile fizice ale camerei
 • Tipul camerei de zi

Camerele moderne vin în diferite feluri, individuale sau comune. Primul este un mediu perfect definit și separat de celelalte camere ale casei. Mediile comune sunt, de obicei, cameră de zi, cameră de zi-bucătărie, chiar dormitor-cameră de zi-bucătărie.

 • Măsurători

Fiecare tip de cameră are dimensiuni diferite, fiind mici, medii, mari și extra-mari.

 • Proiectare

În linii generale, formele camerelor pot fi clasificate ca alungite, pătrate și neregulate.

 • Detalii

Acestea includ prize, comutatoare, conexiuni telefonice sau de rețea, surse de lumină, coloane și orice altă caracteristică tehnică sau specifică construcției.

 1. Tipuri de mobilier living

Piața prezintă o mare varietate de mobila living, capabil să se adapteze la caracteristicile fizice ale fiecărei camere.

 • Proiectare

Cele mai răspândite și comune modele de canapele sunt cele liniare, în L și în U. Selecția designului poate fi bazată pe locul în care vrei să poziționezi canapeaua și cu ce scop.

 • Mărimi

Fiecare dintre mobilierele menționate este fabricat în versiunile S, M, L, XL, XXL și XXXL, pentru a se adapta diferitelor dimensiuni ale camerelor moderne. Datorită acestui fapt, este mai bine să te concentrezi asupra alegerii designului care se potrivește cel mai bine spațiului.

Există, de asemenea, opțiunea de mobilier living personalizat sau modular, acestea din urmă fiind alcătuite din piese mobile, în așa fel încât să se poată adapta la dimensiunile și formele oricărui tip de cameră.

 1. Cum se face așezarea

Schematizează camera, luând în considerare fiecare dintre caracteristicile menționate mai sus, inclusiv direcția de deschidere a ușilor și ferestrelor. Vei utiliza această imagine mai apoi pentru a evalua diferitele moduri de poziționare a mobilierului.

 • Camere alungite

Se recomandă mobilier în formă de L sau modular, care este capabil să creeze o siluetă.

 • Camere pătrate

Se folosește de obicei mobilier living în formă de U sau poziționarea canapelelor și fotoliilor orientate una spre cealaltă, lăsând un coridor în centru.

 • Camere comune

Practica populară este de a folosi mobilierul pentru a zona camera de zi, cu canapele de colț.

 1. Respectă distanța minimă

Distanța dintre perete și mobilier living trebuie să fie de 60 cm, iar distanța dintre mobilier este de aproximativ 100 cm. Se recomandă ca măsuțele să aibă o lungime cu un metru mai mică decât cea a canapelei principale.

 1. Alege un punct central

Așezarea mobilierului se bazează pe alegerea unui punct central, pe care decoratorul dorește să îl evidențieze. Poate fi televizorul, o fereastră mare, o operă de artă, o sculptură, un șemineu etc.

 1. Estetica mobilierului

Odată ce ai decis așezarea mobilierului, următorul pas se concentrează pe alegerea articolelor cu aspectul adecvat. O piesă de mobilier living modernă trebuie să îndeplinească o serie de calități care sunt descrise mai jos:

 1. Proiectare

În prezent, design-urile cu linii drepte și curate sunt cele care conferă mobilierului o esență modernistă. Pe scurt, un fotoliu, o canapea, un șezlong sau un colțar cu aspect modern are, de obicei, un spate drept. Brațele sunt pătrate, deși sunt admise și curbe subtile.

 1. Materiale

Preferința pentru materialel se îndreaptă spre aliajele din lemn sau metal, care sunt ușoare și extrem de durabile. Tendințele merg către fibre ecologice și naturale, cum ar fi bumbacul, inul sau pânza.

 1. Culori

Paleta de culori la modă este neutră, bazată pe gri, alb și negru.

 1. Multifuncționalitate

Multifuncționalitatea este o caracteristică importantă pentru decorare. Prin urmare, toate funcțiile care sporesc gradul de utilizare fără a ocupa mai mult spațiu sunt binevenite.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

COMUNICAT DE PRESĂ FINALIZARE PROIECT „Îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educație, în unitățile de învățământ din Comuna Noșlac”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă

Comuna Noșlac, județul Alba, anunță finalizarea proiectuluiÎmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educație, în unitățile de învățământ din Comuna Noșlac, cod MySMIS 144600, realizat în baza contractului de finanțare nr.215/233t/19.07.2021, încheiat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României în calitate de Organism Intermediar pentru Promovarea Societății informaționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul a fost finanțatprin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020,Axa prioritară 4, Acțiunea 4.2.1 Sprijin pentru procesul educațional on-line.

Valoarea totală a proiectului: 217.408,65 lei.

Valoarea finanțării nerambursabile: 188.720,23 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line, prin dotarea unității de învățământ de pe raza comuneiNoșlac, cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitiveelectronice.

Rezultatele prevăzute prin proiect sunt următoarele:

– 114 elevi și 15 de cadre didactice sprijinite cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației, necesare desfășurării activităților didactice în mediul on-line.

– 1 unitate de învățământ de pe raza Comunei Noșlac dotată cu echipamente de tip IT, astfel încât să se asigure în bune condițiidesfășurarea activităților didactice în anul școlar 2020-2021.

Perioada de implementare:19.07.2021–19.10.2022.

Proiect cofinanțat din FondulEuropean de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Competitivi împreună !

 

Date de contact beneficiar:         

                                                                                                                       Comuna Noșlac,

str. Principală, nr. 78,  județul Alba, România

tel.0258889101, fax.0258889101


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Amendament la documentul de Ofertă Publică de Cumpărare a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 1039 din data de 03.08.2022

rlucian

Publicat

în

De

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

APROBAREA AMENDAMENTULUI NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

1. în format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro), al Ofertantului PREBET Aiud S.A. (www.prebet.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro).

2. pe suport de hârtie, disponibil investitorilor la sediul Intermediarului (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș) și la agențiile sale (Agenția din Cluj-Napoca str. Samuil Micu nr. 1A, ap.2, Cluj, Agenția din Sibiu str. Nicolaus Olahus nr. 5, corp B, et. 2, Sibiu), precum și la sediul Ofertantului din Aiud, str. Arenei nr. 10, jud. Alba.

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Se modifică prețul oferit în cadrul ofertei publice de la 1,84 lei/acțiune la 1,85 lei/acțiune și implicit valoarea ofertei de la 6.705.407,12 lei la 6.741.849,55 lei peste tot acolo unde aceste valori sunt menționate în Documentul de ofertă.

Paragraful de la punctul 4: „Ofertantul nu deține acțiuni proprii iar împreună cu persoanele cu care acționează în mod concertat deține 385.657 acțiuni reprezentând 0,8467% din capitalul Emitentului.

 Persoanele cu care Ofertantul acționează în mod concertat și care dețin acțiuni sunt următoarele:

Acționar Dețineri Procent%
Moruțan Iulian Alin 43.399 0,0953%
Moruțan Mihaela 42.731 0,0938%
Mitruș Marius 30.000 0,0659%
Kerekes Ioan Csaba 269.527 0,5917%

 se modifică astfel:

Ofertantul nu deține acțiuni proprii iar împreună cu persoanele cu care acționează în mod concertat deține 465.785 acțiuni reprezentând 1,0225% din capitalul Emitentului.

 Persoanele cu care Ofertantul acționează în mod concertat și care dețin acțiuni sunt următoarele:

Acționar Dețineri Procent%
Moruțan Iulian Alin 43.399 0,0953%
Moruțan Mihaela 42.731 0,0938%
Mitruș Marius 30.000 0,0659%
Kerekes Ioan Csaba 349.655 0,7676%

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

OFERTANT INTERMEDIAR
Prebet Aiud S.A. Goldring SA
Kerekes Csaba Zahan Virgil Adrian
Director general adjunct Director general adjunct

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Anunț – Asociația FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Mureş) anunță public prelungirea celei de-a șaptea sesiuni de depunere proiecte

Andreea Ștefan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă

Asociația FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Mureş) anunță public prelungirea în aceleași condiții a celei de-a șaptea sesiuni de depunere proiecte din cadrul STRATEGIEI DE DEZVOLTARE LOCALĂ A TERITORIULUI FLAG DIN BAZINUL MUREŞULUI, SECAŞELOR ŞI A AFLUENŢILOR ACESTORA, finanțată prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL PENTRU PESCUIT ȘI AFACERI MARITIME 2014-2020, care este în desfășurare având ca termen limită de depunere data de 03.08.2022, ora 15:00, până la data de 17.08.2022, ora 15:00. PRIORITATEA UNIUNII NR. 4 – Creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă şi sporirea coeziunii teritoriale

Elit - Gustul Desăvârșit

MĂSURA 2 – Consolidarea și Diversificarea activitaţilor în zona de pescuit şi acvacultură

APEL DE SELECŢIE NR. 7/2022, COD SMIS: 1032/4/1/Articolul 63

Alocarea financiară totală: 2 352 248,36 lei, echivalentul a 475 557,15  EURO

Valoarea maximă eligibilă aferentă unui proiect (ajutorul public nerambursabil): 1 978 520 lei / 400 000 euro.

Valoarea minimă eligibilă aferentă unui proiect (ajutorul public nerambursabil):  32 699,98 lei / 6611 euro.

Termenul  limită pentru depunerea  proiectelor este: 17.08.2022, ora 15:00.

Valoarea totală eligibilă a unui proiect nu poate depăși 400.000 euro.

Cursul de schimb RON-EURO utilizat pentru conversia în EURO este de 1 euro=4,9463 lei, conform Deciziei DGP AMPOPAM nr. 14/22.03.2022.

În cadrul prezentului apel de selecţie, cererile de finanţare si documentele anexate vor fi depuse on-line pe platforma informatica Smis/MySmis2014 în format electronic, doar în intervalul mai sus menţionat.

În cadrul prezentului apel de selecţie, cererile de finanţare si documentele anexate vor fi depuse on-line pe platforma informatica Smis/MySmis2014 în format electronic, doar până la data mai sus menţionată.

Ghidul solicitantului precum şi procedura de evaluare şi selecţie sunt afişate pe site-ul www.flagbazinulmuresului.ro și sunt disponibile la cerere la sediul FLAG Bazinul Mureşului, comuna Ciugud, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, județul Alba.

Informaţii suplimentare se pot solicita de la sediul Asociaţiei FLAG din Bazinul Mureşului, Secaşelor şi a Afluenţilor Acestora (FLAG Bazinul Mureşului), comuna Ciugud, localitatea Ciugud str. Simion Bran, nr. 50, județul Alba, tel. 0770501093, e-mail [email protected], www.flagbazinulmuresului.ro.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea