Rămâi conectat

Actualitate

Cum opera o grupare de proxeneți români, într-o zonă din Italia. Prostituatele erau amenințate cu pistolul la tâmplă

Publicat

în

Cum opera o grupare de proxeneți români, într-o zonă din Italia. Prostituatele erau amenințate cu pistolul la tâmplă

O grupare de proxeneți români a fost destructurată de către autoritățile italiene, grupare care controla activitățile de prostituție care se derulau în zona orașului Piacenza.

Cinci bărbaţi susnt acuzaţi că ”protejau” mai multe prostituate românce şi le ameninţau cu moartea pentru a le plăti sute de euro săptămânal. Întreaga activitate infracţională a grupării este dezvăluită în hotărârea de arestare preventivă a liderului acesteia, Călin Viorel, fost Giurescu, la solicitarea autorităţilor italiene, în baza unui mandat european de arestare.

Electrica Furnizare Discount

Bărbatul în vârstă de 44 de ani coordona, inclusiv din România, alţi patru proxeneţi care aveau misiunea de a convinge prostituatele să le plătească taxa de protecţie. Femeile erau ameninţate cu pistolul, fiind, astfel, convinse să le dea sume cuprinse între 250 – 300 de euro pe săptămână.

Tinerelor românce le era „permisă” staţionarea în urma achitării sumelor de bani, cel puţin săptămânal, pentru ca acestea să poată ademeni clienţii şi asigurându-le o oarecare ”protecţie”. Controlul se exercita la periferia oraşuli Piacenza, în zona Roncaglia şi via Maculani.

”Pentru a deţine controlul zonelor mei sus menţionate, aceştia ameninţau toate persoanele care încercau să le împiedice activitatea ilicită, acţiuni în care numitul Călin (fost Giurescu) Viorel avea rolul de şef al grupării, pe care o conducea din România, ocupându-se să dea indicaţii referitoare la activitatea ilicită şi încasând o mare parte din banii proveniţi din actele de proxenetism, prin livrarea banilor pe carduri sau prin intermediul serviciilor de plată internaţională”, se precizează în mandatul european de arestare, admis definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe data de 8 iulie 2021.

Ameninţate cu moartea la telefon, din România

Ameninţările cu moartea la adresa femeilor românce au început în anul 2014. În 2015, bărbatul a fost reţinut de autorităţile italiene, după care a fost plasat în arest la domiciliu. A reuşit să fugă şi a revenit acasă, în România, la Petroşani, de unde coordona activitatea celorlalţi patru proxeneţi rămaşi în Italia, printre care şi un frate de-al său. Le suna pe tinere şi le ameninţa cu moartea dacă nu plăteasc sumele de bani cerute.

În 2018 a ajuns să ceară de la una dintre femei 400 de euro săptămânal. În martie 2018, Călin Viorel a ameninţat-o pe una dintre femei că „o va pune într-un cărucior cu rotile” dacă aceasta nu ar fi continuat să plătească suma stabilită. La un moment dat a fost de acord cu micşorarea taxei la 200 de euro pe săptămână, având în vedere reducerea activităţii.

Alte ameninţări se refereau la uciderea prin împuşcare, accidentarea cu maşina sau trimiterea unui moldovean să ”le aranjeze” dacă nu plătesc banii. ”S-a reţinut că infracţiunile au fost comise în circumstanţe agravante întrucât vizează mai multe şi au fost săvârşite prin ameninţări. În legislaţia română, echivalentul faptelor sunt cele de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism, pentru care pedeapsa maximă este de 10 ani de închisoare”, se mai susţine în hotărârea pronunţată de justiţia din România.

Călin Viorel nu a recunoscut infracţiunile şi nu a dorit să fie trimis în Italia. Pentru că nu a fost, încă, predat autorităţilor italiene, acesta încearcă să obţină plasarea în arest la domiciliu. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins cererea pe 9 august 2021, cauza urmând a fi luată în disucţie şi la ÎCCJ maraţi, 17 august.

Publicitate

Actualitate

Ora de iarnă 2021: Când se dă ceasul înapoi în acest an

Publicat

în

Ora de iarnă 2021: Când se dă ceasul înapoi în acest an

Când se trece la ora de iarnă. Ceasul se dă înapoi cu o oră în ultima duminică din octombrie, astfel că această zi va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.

Când se trece la ora de iarnă. România trece la ora de iarnă în ultimul weekend din octombrie, adică în noaptea de 30 spre 31 octombrie, sâmbătă spre duminică. Ora 4, duminică dimineața, devine ora 3.

În consecință, duminică, 31 octombrie, va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore. Ora de iarnă este o măsură administrativă care se aplică în Europa, în fiecare an, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică din luna octombrie.

Electrica Furnizare Discount

Sistemul schimbării între ora de iarnă şi cea de vară presupune o ajustare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. Ora de iarnă este considerată, însă, ora standard.

Când se trece la ora de iarnă. Motivația din spatele deciziei

Explicația este că introducerea orei de vară a fost motivată de creşterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui şi era extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură.

Ţările europene au adoptat acest sistem în secolul trecut, pentru a economisi energie, mai ales în perioada războiului sau a crizelor de pe piaţa petrolului apărute în anii 1970.

La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 03.00 devine ora 04.00), în timp ce la ora de iarnă operaţiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră şi ora 04.00 devine ora 03.00. În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi (GMT) – Greenwich Mean Time, va fi de două ore în timp ce în perioada orei de vară este de trei ore.

Citește mai mult

Actualitate

Dan Barna, despre USR: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că au murit luptând a făcut să fie respectați”

Publicat

în

Dan Barna, despre USR: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că au murit luptând a făcut să fie respectați”

Dan Barna, propunerea USR pentru funcția de ministru de Externe, a dat de înțeles că partidul începe să crească în sondaje. Barna a insistat, din nou, că USR e singurul partid responsabil din această criză politică, deoarece e singurul care a venit cu o propunere de premier și și-a asumat guvernarea.

Acesta a mai spus că e irelevant ce comentează unii sau alții, important e ca țara să iasă din criză. „De 5.000 de ani lumea funcționează la fel: sunt unii care stau verticali și o grămadă care leșină de comentarii pe după fuste. Despre asta e vorba, asta se întâmplă azi în România”, a mai spus Barna.

„Ceea ce vă spun e un lucru foarte clar pe care, din fericire, și am văzut niște sondaje, românii îl văd foarte limpede: există un partid care-și asumă guvernarea în situație de pandemie – ăla e USR – și premierul desemnat e Cioloș. Ideea că ne dăm și noi deoparte că ce-o să zică, o să comenteze un analist sau altul….România are nevoie de guvernare azi. Opiniile procesele, amenințările dacă se iau măsuri dure pot fi făcute după ce trecem de criză. Hai să ieșim din criză – ăsta e mesajul!

Electrica Furnizare Discount

Ideea să continuăm o criză pe baletul dlui Cîțu sau a dlui Ciolacu, care-și rupea cămașa de pe el de grija României, în condițiile în care n-a propus un premier și e unul dintre cei care s-a făcut că nu înțelege ce-i cu antivaccinarea…

Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare și au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectați și să arate că se poate. Dacă și noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio șansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea și caracterul de a înfrunta această criză”, a declarat Dan Barna, la B1 TV.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Alexandru Rafila: „Avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult”

Publicat

în

Alexandru Rafila: „Avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult”

Reprezentantul României pe lângă Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a avertizat că trebuie găsite cât mai repede soluții pentru a scădea numărul mare de cazuri de COVID-19, arătând existența unei legături directe între acest număr și rata mortalității. Acesta spune că numărul de morți înregistrat în ultima săptămână este fără precedent de la al doilea Război Mondial.

„Preocuparea foarte mare este legată de numărul uriaș de cazuri și de numărul extrem de mare de decese – suntem, pe primul loc în lume în ceea ce privește mortalitatea raportată la populație. Una dintre soluții (propuse de OMS – n.r.) este creșterea numărului de persoane vaccinate – asta e o soluție care poate să prevină valurile ulterioare, în primăvară, mai ales”, a declarat Alexandru Rafila luni la Digi24, precizând că „situația este fără precedent în regiunea europeană a OMS”.

Electrica Furnizare Discount

El a mai spus că „în aceste zile, poate chiar astăzi, va sosi în țară un expert OMS specializat în astfel de situații de criză de sănătate” și s-a arătat încrezător că, împreună cu specialiștii INSP și cu reprezentanții guvernului se va găsi „o soluție să nu mai fie atâtea morți”.

„În ultima săptămână au fost 2.300 de morți, este fără precedent, cred, după al doilea Război Mondial”, a mai spus Rafila.

El a precizat că este nevoie ca soluții făsite să fie înțelese și acceptate de populație, pentru a putea fi aplicate.

Alexandru Rafila a mai arătat că rata mare de pozitivare, de 25-30%, arată o transmitere intensă comunitară a virusulu și avertizează că acest număr este în relație cu numărul deceselor.

„Numărul de decese va trena după câteva săptămâni de la înregistrarea acestui număr mare de cazuri, adică avem o rată de fatalitate de circa 3% în ceea ce privește decesele și asta este extrem de mult la numărul uriaș de cazuri pe care îl avem”, a mai explicat Alexandru Rafila.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare