Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum explică DSP Alba creșterea cazurilor ACTIVE de COVID-19 din județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În contextul creșterii de la o zi la alta a cazurilor active și a stării de nesiguranță provocată de aceste timpuri tulburi pentru mulți dintre noi, Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a dorit să precizeze următoarele:

,,Poate că unora li se pare ca județul nostru înregistrează zilnic un număr mare de cazuri, care, într-adevăr, dacă este sa comparam cu cifrele de acum 1 luna sau 2 luni este mare, însă țin sa reamintesc ca weekendul trecut am avut debutul unor focare pe care în prezent le putem considera stinse.

Era normal sa apară cazuri dintre contactii de familie, în condițiile în care județul nostru a testat în ultima perioada între 500 și 1100 de persoane zilnic. Avem cazuri mai multe pentru ca testam foarte mult. Preferam sa găsim persoanele pozitive din timp, sa le izolam și sa le oferim asistenta medicala, decât sa riscam sa înregistrăm peste o vreme sute de cazuri zilnic.

Încă un aspect foarte important în județ îl reprezinta procentul mare de asimptomatici, peste 80 la suta, și o rata mica a deceselor comparativ cu numărul de pozitivi. NU AVEM PERSOANE INTUBATE LA ACEST MOMENT SAU CARE SA NECESITE SECTIE ATI. CIFRELE TREBUIE ANALIZATE ÎN ANSAMBLUL LOR, POPULAȚIA NU TREBUIE PANICATA, CI DIN CONTRA, INDEMNATA SĂ RESPECTE REGULILE DE DISTANȚARE SOCIALA ȘI CORECT INFORMATA CU PRIVIRE LA RISCURILE VIRUSULUI.

La acest moment avem locuri suficiente în unități sanitare pentru bolnavii covid 19, în plus de mâine vor fi operationalizate încă 80 de paturi la Spitalul județean secția infectioase și spitalul Abrud.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Gheorghe Tamaș și Neculai Vrabie, doi veterani din Daia Română, sărbătoriți la venerabila vârstă de 101 ani, respectiv 99 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gheorghe Tamaș și Neculai Vrabie, doi veterani din Daia Română, sărbătoriți la venerabila vârstă de 101 ani, respectiv 99 de ani Gheorghe Tamaș și Neculai Vrabie, doi veterani din Daia Română, au fost sărbătoriți împlinirea a 101 ani, respectiv 99 de ani. Citește și: FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea