Cum explică DSP Alba creșterea cazurilor ACTIVE de COVID-19 din județ

În contextul creșterii de la o zi la alta a cazurilor active și a stării de nesiguranță provocată de aceste timpuri tulburi pentru mulți dintre noi, Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a dorit să precizeze următoarele:

,,Poate că unora li se pare ca județul nostru înregistrează zilnic un număr mare de cazuri, care, într-adevăr, dacă este sa comparam cu cifrele de acum 1 luna sau 2 luni este mare, însă țin sa reamintesc ca weekendul trecut am avut debutul unor focare pe care în prezent le putem considera stinse.

ELIT

Era normal sa apară cazuri dintre contactii de familie, în condițiile în care județul nostru a testat în ultima perioada între 500 și 1100 de persoane zilnic. Avem cazuri mai multe pentru ca testam foarte mult. Preferam sa găsim persoanele pozitive din timp, sa le izolam și sa le oferim asistenta medicala, decât sa riscam sa înregistrăm peste o vreme sute de cazuri zilnic.

Încă un aspect foarte important în județ îl reprezinta procentul mare de asimptomatici, peste 80 la suta, și o rata mica a deceselor comparativ cu numărul de pozitivi. NU AVEM PERSOANE INTUBATE LA ACEST MOMENT SAU CARE SA NECESITE SECTIE ATI. CIFRELE TREBUIE ANALIZATE ÎN ANSAMBLUL LOR, POPULAȚIA NU TREBUIE PANICATA, CI DIN CONTRA, INDEMNATA SĂ RESPECTE REGULILE DE DISTANȚARE SOCIALA ȘI CORECT INFORMATA CU PRIVIRE LA RISCURILE VIRUSULUI.

La acest moment avem locuri suficiente în unități sanitare pentru bolnavii covid 19, în plus de mâine vor fi operationalizate încă 80 de paturi la Spitalul județean secția infectioase și spitalul Abrud.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419