Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum arată o zi din viața celui mai longeviv primar din Alba, prin ochii fiului său: ”Tatăl meu, exemplul meu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum arată o zi din viața celui mai longeviv primar din Alba, prin ochii fiului său: ”Tatăl meu, exemplul meu”

Ioan Iancu Popa, cel mai longeviv primar din județul Alba, se află la cârma comunei Sântimbru de 34 de ani, iar la alegerile locale din 9 iunie 2024, acesta a câștigat un nou mandat. 

Secretul său, a fost și este omul de nădejde al fiecărui locuitor din comună, primarul tuturor, indiferent de preferințe politice sau personale. Iancu Popa este exemplu de primar pentru care comunitatea este pe primul loc, iar pentru cei care și-au pus încrederea în el, edilul și-a dedicat viața personală, iar locuitorii din comună știu că îl găsesc mereu la datorie, printre teancuri de dosare și proiecte, pentru ei, oamenii din Sântimbru.

Citește și: Cel mai longeviv primar din Alba a câștigat al 9-lea mandat: Și-a petrecut jumătate din viață în funcție și conduce o comună din județ de 34 de ani

Alături de el, de mai bine de 34 de ani, este familia, care îl susține, iar cea mai frumoasă descriere despre ce înseamnă o viață închinată comunității, vine prin ochii fiul său, pentru care tatăl său este un adevărat exemplu.

”De 34 de ani, este omul de nădejde al locuitorilor din comuna Sântimbru. Al tuturor, indiferent că-l plac sau nu, indiferent că l-au votat sau nu!

În fiecare dimineață se trezește la 6, la 7 fără 10 iasă cu mașina din curte și în 2 minute ajunge la Primărie. Merge de fiecare dată să ajungă cu 1 ora înaintea tuturor. La ora 17 vine înspre casă, asta când vine la ora 17.00.

Mănâncă, se odihnește 30-40 de minute, se trezește și ne spune mamei mele și mie aceleași cuvinte pe care ni le repetă de 15 ani aproape zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica: ”Mă duc până la primărie, că am atâta treaba…” și se duce…

Cum mulți dintre voi șțiți deja, îi vedeți Dusterul alb în fața primăriei în fiecare seară pe la orele 22-23, iar în colț la Primărie, îi puteți zări lumina de la birou…și dacă arunci o privire înăuntru, nu vezi decât teancuri și teancuri de dosare…

Ce-l face să fie primarul de 34 de ani pe care-l știe toată lumea ?

Felul în care și-a sacrificat și își sacrifică viață personală aproape cu totul. A avut prima zi liberă la primărie după 20 de ani. Exact…20 de ani! Căci știe că responsabilitatea lui este în fiecare zi față de toți locuitorii din Sântimbru și NU se poate altfel!

Corectitudinea dusă până în pânzele albe și care face inevitabil, de-alungul anilor să mai și pierzi apropiați…dar NU se poate altfel!

Iertarea pe care o arată și mai ales capacitatea lui pur și simplu firească de a întoarce și celălalt obraz la orice s-ar spune sau s-ar scrie despre el, indiferent cine o face!

Este incredibil cum reușește, căci tot ce-a răspuns înapoi vreodată a fost și este … NIMIC.

Ne spune nouă familiei mereu, că noi ne mai supăram: ”și ce dacă…să spună ce vor! Nu-i treaba noastră” … și e împăcat cu toate.

Vedeți voi, tatăl meu este exemplul meu din Scriptură, în care Dumnezeu ne spune clar : ”Luptele voastre sunt treaba mea, voi vedeți-vă de treaba voastră! ” Și el întocmai, face! Caci NU se poate altfel !

Și nu în ultimul rând ca să fii primarul care trebuie, musai să ai rezultate. Trebuie să rămână ceva după ține și slavă Domnului că în Sântimbru când te uiți sau când prin Sântimbru treci…nu ai cum să nu vezi…nu ai cum…iar încrederea pe care i-o dați dumneavoastră, locuitorii satelor noastre spune totul…vă mulțumesc și vă mulțumim”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TITULARIZARE 2024 în Alba: O notă de ZECE CURAT, obținută de un candidat din Alba Iulia. La ce disciplină a concurat

Bera Larisa

Publicat

în

TITULARIZARE 2024 în Alba: O notă de ZECE CURAT, obținută de un candidat din Alba Iulia. La ce disciplină a concurat Rezultatele probei scrise de la concursul de Titularizare în Învățământ 2024 au fost afișate marți, 23 iulie, potrivit calendarului oficial. În județul Alba, un singur candidat a obținut nota 10. Citește și: Rezultate Titularizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea