Cum ar putea ieși la pensie militarii și polițiștii – proiect adoptat tacit de Senat

Cum ar putea ieși la pensie militarii și polițiștii – proiect adoptat tacit de Senat

Vârsta de pensionare ar putea fi modificată potrivit unui act legislativ care a fost adoptat tacit de Senat.

Pentru a intra în vigoare, proiectul însă trebuie adoptat în Camera Deputaților, după care va fi promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

ELIT

Proiectul vizează reducerea vârstei standard de pensionare pentru o parte a militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special.

Totodată, s-ar putea mări și numărul militarilor, polițiștilor sau funcționarilor publici cu statut special ce ar putea ieși mai repede la pensie.

Mihail David - 2020

Actul care a fost adopotat de Senat își propune să asigure egalitatea de tratament pentru militarii și polițiștii aflați în activitate și cei care au trecut în rezervă, notează avocatnet.ro. Adică, documentul prevede ca, pe lângă cei ce beneficiază deja de această măsură, de reducere vârstei de pensionare să poată beneficia și soldații sau gradații profesioniști trecuți în rezervă la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, la expirarea contractului sau atunci când nu mai îndeplinesc criteriile specifice.

De această măsură ar putea beneficia mai mulți militari sau polițiști. Este vorba, după este prevăzut în propunerea legislativă, despre acei militari, polițiști sau funcționari publici cu statut special care “au fost trecuți în rezervă ori au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, neimputabile militarului”.

Pentru a putea ieși mai repede la pensie, militarii și polițiștii vor trebui să îndeplinească și condiția unei vechimi minime, adică să aibă o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu, potrivit dcbusiness.

sursa: bugetul.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...