Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum a țepuit un afacerist din Sebeș cea mai săracă Primărie din Alba: Motivul pentru care a scăpat de închisoare

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a țepuit un afacerist din Sebeș cea mai săracă Primărie din Alba: Motivul pentru care a scăpat de închisoare

Un afacerist din Sebeş a scăpat de închisoare, deoarece Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit că fapta de înșelăciune pentru care acesta era acuzat s-a prescris. Victima este una dintre cele mai sărace primării din țară.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit că fapta de înșelăciune pentru care era acuzat un afacerist din Sebeș s-a prescris, astfel acesta a scăpat de închisoare.

Magistrații au aplicat deciziile Curții Constituționale a României (CCR) din 2018 și 2022 care au constatat că articolul 155 din Codul Penal este neconstituțional. Prevederile acestui articol permiteau procurorilor să întrerupă cursul prescripţiei prin administrarea de noi probe. Pe 25 octombrie 2022, completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că decizia CCR privind prescripţia se aplică retroactiv.

„Victima” afaceristului Gheorghe H. a fost cea mai săracă administrație locală din Alba, Primăria comunei Ceru Băcăinți. Instanța a menținut însă obligația ca bărbatul și firma acestuia să plătescă primăriei suma de circa 66.000 de lei, respectiv prejudiciul suferit în urma infracțiunilor comise.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii de pe lângă Parchetul Judecătoriei Alba Iulia, rezultă că, în anul 2013, firma administrată de bărbat a fost contractată de Primăria comunei Ceru Băcăinţi pentru a reabilita instalaţia de căldură a şcolii din comună. În contractul întocmit între patronul firmei şi primărie, dar şi în situaţia de lucrări din data de 13 aprilie 2013, era specificat că firma a montat trei pompe noi.

În realitate, situaţia era alta. Astfel, firma a montat două pompe care făceau parte din vechea instalaţie de încălzire a şcolii şi o pompă nouă de o calitate net inferioară faţă de cele specificate în contract şi în situaţia de lucrări.

Pentru că era recidivist, la Judecătoria Alba Iulia, bărbatul a primit închisoare cu executare, în condițiile în care nici nu a recunoscut faptele de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În apel, s-au aplicat deciziile CCR astfel încât acesta a scăpat de condamnarea penală.

Administraţia din comuna Ceru Băcăinţi, unde locuiesc doar 250 de locuitori, este una dintre cele mai sărace din ţară. Şcoala generală a fost desfiinţată începând cu anul şcolar 2018-2019, elevii din comună fiind arondaţi la unitatea şcolară din Blandiana.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea