Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cum a fost expulzat din țară un tânăr palestinian, adept Hamas, fost student la Alba Iulia: „Se afla în stadiu avansat al procesului de radicalizare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a fost expulzat din țară un tânăr palestinian, adept Hamas, fost student la Alba Iulia: „Se afla în stadiu avansat al procesului de radicalizare”

La sfârșitul săptămânii trecute, gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, luptătorii luând cu asalt comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, unde au ucis rezidenți și au luat ostatici. Organizația teroristă are adepți peste tot în lume, chiar și în România.

M.M. Abumuaileq, un fost student al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia care a ajuns în România, în urmă cu mai bine de doi ani, cu o viză de studii, a fost expulzat în primăvara acestui an pentru legături cu gruparea Hamas.

Decizia a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel București, la data de 5 aprilie. „Declară ca indezirabil pe teritoriul României pe pârâtul M.M. Abumuaileq, cetăţean palestinian, cu reşedinţa în Braşov, pentru o perioadă de 10 ani, pentru raţiuni de securitate naţională”, se arată în motivarea pe scurt a instanței.

Din examinarea documentelor clasificate secret de stat de nivel Strict Secret, ce au fost puse la dispoziţie de către Serviciul Român de Informaţii, autoritate cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, a rezultat că numitul M.M. ABUMUAILEQ, cetăţean palestinian, se află într-un stadiu avansat al procesului de (auto)radicalizare, a desfăşurat, desfăşoară şi există indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că intenţionează să desfăşoare activităţi subversive în favoarea unor organizaţii teroriste active în Teritoriile Autonome Palestiniene, activităţi ce se încadrează în dispoziţiile art. 3 lit. i) şi l) din Legea nr. 51/1991 privind siguranţa naţională a României, republicată şi care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale.

În ceea ce priveşte statutul juridic pe teritoriul României a numitului M.M. ABUMUAILEQ, cetăţean palestinian, reclamantul precizează că acesta a accesat teritoriul naţional în cursul anului 2021 în baza unei vize de studii la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, unde a efectuat anul pregătitor de limba română.

În acest sens, Curtea reţine că, din documentele prezentate de Serviciul Român de Informaţii, rezultă date că pârâtul şi-a însuşit ideologia unor grupări teroriste care consideră ca fiind legitime atacurile teroriste îndreptate împotriva populaţiei civile de naţionalitate evreiască în scopul cuceririi unor teritorii aflate în prezent în cadrul statului Israel. De asemenea, din unele din datele prezentate de Serviciul Român de Informaţii rezultă presupunerea rezonabilă că pârâtul ar fi efectuat chiar acte preparatorii a unui act terorist îndreptat împotriva populaţiei de religie mozaică aflate pe teritoriul României, precum şi acte de atragere a unor noi adepţi la cauza palestiniană, urmărind radicalizarea altor palestinieni.

În materialul autorităţii competente se apreciază că principalele riscuri la adresa securităţii naţionale a României, care derivă din activităţile derulate de M.M. ABUMUAILEQ, sunt:

1) executarea unui atac terorist;

2)atragerea de noi adepţi la cauza palestiniană prin utilizarea violenţei, vizând radicalizarea altor palestinieni prezenţi


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Amenzi de peste 12.000 de lei date de polițiștii rutieri din Alba, în ultimele 48 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 12.000 de lei date de polițiștii rutieri din Alba, în ultimele 48 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC În perioada 26 – 27 aprilie 2024, polițiștii Serviciului Rutier Alba au organizat, pe Drumul Național 1 și Drumul Național 7, acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere. Citește și: Poliţiştii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea