Rămâi conectat

Actualitate

Cultivatorii italieni sunt indignați de faptul că muncitorii români au fost plasați în carantină de autoritățile de la București, considerând măsura ca fiind una „antieuropeană”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cultivatorii italieni sunt indignați de faptul că muncitorii români au fost plasați în carantină de autoritățile de la București, considerând măsura ca fiind una „antieuropeană”

Italia este una dintre cele mai afectate țări din Europa de răspândirea virusului Covid-19, iar toată această isterie provocată în jurul ei, are efecte sonore în rândul unor domenii importante, precum agricultura. Cultivatorii italieni cred că măsurile restrictive adoptate de România riscă să afecteze activităţile agricole în Italia.

Astfel, Conferedaţia italiană a Cultivatorilor (Coldiretti) a denunţat, marţi, decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din nordul Italiei, catalogând măsura drept „unilaterală”, „antieuropeană” şi „antiitaliană”.

Asociaţia Coldiretti a criticat decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din regiunile italiene Lombardia şi Veneto, unde se înregistrează focare ale virusului Covid-19. Românii reprezintă comunitatea de imigranţi cea mai numeroasă care lucrează în domeniul agricol în Italia, potrivit Agerpres.

„Este vorba de o măsură restrictivă unilaterală, antieuropeană şi antiitaliană, adoptată în afara cadrului comunitar şi, în mod paradoxal, de o ţară care este un mare beneficiar de fonduri europene”, a declarat Ettore Prandini, preşedintele Confederaţiei italiene a Cultivatorilor Direcţi (Coldiretti), citat de publicaţia CinqueQuotidiano.it.

Ettore Prandini a făcut declaraţia în cursul unei reuniuni convocate de ministrul italian al Muncii, Nunzia Catalfo.

Surse: stiripesurse


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger

Ioana Neag

Publicat

în

România lovită de un nou val de ninsori. Temperaturile scad, iar în multe zone va fi ger Primăvara se lasă așteptată, conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie. Se anunță ploi, vânt, vreme extrem de rece pentru această perioadă, ger și ninsori la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Specialiștii de la Administrația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea