Cultivatorii italieni sunt indignați de faptul că muncitorii români au fost plasați în carantină de autoritățile de la București, considerând măsura ca fiind una „antieuropeană”

Cultivatorii italieni sunt indignați de faptul că muncitorii români au fost plasați în carantină de autoritățile de la București, considerând măsura ca fiind una „antieuropeană”

Italia este una dintre cele mai afectate țări din Europa de răspândirea virusului Covid-19, iar toată această isterie provocată în jurul ei, are efecte sonore în rândul unor domenii importante, precum agricultura. Cultivatorii italieni cred că măsurile restrictive adoptate de România riscă să afecteze activităţile agricole în Italia.

Astfel, Conferedaţia italiană a Cultivatorilor (Coldiretti) a denunţat, marţi, decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din nordul Italiei, catalogând măsura drept „unilaterală”, „antieuropeană” şi „antiitaliană”.

ELIT

Asociaţia Coldiretti a criticat decizia autorităţilor din România de a plasa în carantină românii reveniţi din regiunile italiene Lombardia şi Veneto, unde se înregistrează focare ale virusului Covid-19. Românii reprezintă comunitatea de imigranţi cea mai numeroasă care lucrează în domeniul agricol în Italia, potrivit Agerpres.

„Este vorba de o măsură restrictivă unilaterală, antieuropeană şi antiitaliană, adoptată în afara cadrului comunitar şi, în mod paradoxal, de o ţară care este un mare beneficiar de fonduri europene”, a declarat Ettore Prandini, preşedintele Confederaţiei italiene a Cultivatorilor Direcţi (Coldiretti), citat de publicaţia CinqueQuotidiano.it.

Ettore Prandini a făcut declaraţia în cursul unei reuniuni convocate de ministrul italian al Muncii, Nunzia Catalfo.

Surse: stiripesurse

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...