Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cugirinfo.ro | Patronul spiritual al Colegiului Național „David Prodan”, omagiat la Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii și profesorii Colegiului Național „David Prodan” din Cugir l-au omagiat  printr-o paletă de manifestări culturale și sportive pe eminentul istoric de recunoaștere internațională, academicianul David Prodan, patronul spiritual al instituției de învățământ, de la a cărui naștere se imlinesc anul acesta 111 ani.Deschiderea oficială a avut loc în curtea colegiului, în cadrul unui careu festiv, unde au luat Davind Prodan omagiat la Cugircuvântul rând pe rând, directorul liceului prof. Lilica Vanț, profesorul de istorie Nicolae Băƒcilăƒ, Andrei Troancheș – președintele consiliului elevilor de la Colegiul David Prodan. În acest cadru s-a prezentat un scurt istoric al liceului de la înființarea acestuia în urmă cu 60 de ani și până în prezent, s-a vorbit despre viața și opera ilustrului om de cultură, care a lăsat o valoroasă moștenire poporului român.
Tot în cadrul careului organizat de conducerea școlii au fost premiată clasa câștigatoare a concursului de cultură generală desfășurat în primele ore ale dimineții. Concursul a fost organizat de îndrumătorul educativ Alin Toderescu și prof. Cristina Păƒtroescu. O competiție care a desemnat drept câștigatoare clasa a X-a A cu 44 de puncte, pe locul II s-a situat clasa a IX-a A cu 42 de puncte, iar pe locul III, clasa a XI-a D cu 40 de puncte.
În continuare, în Amfiteatrul „Horea” al liceului a avut loc o sesiune de comunicări științifice susținută de elevi ai colegiului, în cadrul căreia aceștia au prezentat lucrări despre viața și opera istoricului David Prodan. Au asistat la eveniment și au prezentat alocuțiuni profesorii de istorie Nicolae Băcilă și Nicolae Florea. La bazele sportive ale liceului s-au desfășurat întreceri de fotbal, steetbal și tenis de masă, manifestările dedicate „Zilei Colegiului David Prodan” încheindu-se în jurul orei 14. (cugirinfo.ro C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea