Rămâi conectat

Actualitate

Cugirenii care lucrează în străinătate au trimis, de sărbători, cadouri pentru cei dragi

Alexandra Mates

Publicat

în

Pentru că nu-şi mai permit ca altădată să-şi petreacă vacanţele în ţară, cu prilejul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, cugirenii care lucrează în ţări precum Spania, Italia sau Germania se străduiesc atât cât pot să-şi manifeste atenţia şi sprijinul pentru cei dragi aflaţi acasă.

Aşa se explică faptul că de aproape trei săptămâni în faţa Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitate au sosit şi anul acesta, de două ori pe săptămână, maşini de transport, în special din Spania şi Italia încărcate cu cadouri pentru familiile sau prietenii celor care au ales să-şi petreacă Crăciunul sau Anul în ţările în care muncesc de mai multă vreme.

Un obicei care aşa după cum ne mărturiseau mai mulţi cugireni se repetă de aproape 20 de ani, nu doar în prejma Crăciunului cât şi a Sărbătorilor Pascale.

Şi pentru că gestul celor plecaţi să fie răsplătit cu recunoştinţă cuvenită, localnicii fac tot ce pot ca maşinile să nu se întoarcă goale niciodată spre ţările de unde au venit. Asfel, că la rândul lor, cugirenii trimit şi ei celor dragi din tradiţionalele bucate specifice locului cum ar fi cârnaţii afumaţi, toba, slănină, virslii, pălinca, cozonacul şi nu în ultimul rând pâinea boanfă şi bătută coaptă în renumitul cuptor de la brutăria lui nenea Lae Pecu. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea