CUGIR: 300 de salariați de la Uzina Mecanică, salvați de la concediere

După ce în luna august, unui numar de 70 de salariați ai UM Cugir li s-au prelungit contractele de muncă pe o perioadă nedeterminată, alți 300 de angajați ai societății, ale căror contracte expirau în luna decembrie a.c, vor rămâne în activitate până la finele lunii februarie anul viitor.

Potrivit managerului general, ing. Romulus Micu, măsura prelungirii contractelor de muncă cu încă trei luni are ca scop păstrarea locurilor de muncă, în eventualitatea găsirii de oportunități pentru fabricația și desfacerea muniției, știut fiind faptul că uzina se confruntă cu o acută lipsă de comenzi.

Există și voci care susțin că măsura ar fi pur electorală, urmând ca după alegeri să aibă loc o restructurare de personal, în raport cu posibilitățile de încărcare ale fabricii.

O situație așadar, destul de dificilă pntru UMC, în condițiile în care Fabrica de Arme are comenzi cărora nu le poate face față, dar care din păcate are  interdicție de a face angajări de personal. Indiferent care ar fi motivul menținerii în activitate a celor 300 de salariați pentru perioada menționată, important este că oamenii își pot lua salariile și asigură nevoile familiale, mai ales pe o perioadă mai grea așa cum este iarna. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

acritura 22 noiembrie 2012 at 14:41

30 de salariati salvati de la concediere?
inteleg ca au fost de fapt amanati de la concediere.
este o diferenta

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...