Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

CSU Alba Iulia – echipa minune a lui Popov a învins campioana CSM Târgovişte *Sârbul a scris istorie pentru Alba!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a izbutit minunea şi a învins întâia oară în istorie pe CSM Târgovişte, ducând duelul din semifinalele Ligii Naţionale de baschet feminin în meciul decisiv, programat miercuri, 24 aprilie, în deplasare. Alba trăieşte momente unice şi se bucură de performanţele echipei feminine de baschet. Fără tăgadă că meritul incontestabil al acestui succes de poveste, scor 81-79, îi aparţine sârbului Miroslav Popov, care i-a predat o lecţie tactică antrenorului campioanei, Florin Nini: mostre – miza pe Zenta Melnika ce nu avusese un sezon prea fericit (11 puncte  înscrise şi 6 recuperări), dar mai ales utilizarea concomitent a trei jucătoare cu profil de coordonator de joc – Brantlova, Tarţa, Vujoke – mutare fără replică pentru tehnicianul formaţiei din Euroligă.

*Cravata norocoasă a lui „Magic Miro”

Supranumit de fani „Magic Miro” pentru modul cum a evoluat CSU Alba Iulia în acest meci ce va rămâne în analele clubului, Popov nu se desparte, începând de la Final Four-ul Cupei României de o cravată cu imagini din baschet, accesoriu norocos al echipei. „Este un mare moment al echipei, o victorie măreaţă, într-o atmosferă fabuloasă. Împreună cu un public fantastic am reuşit un rezultat deosebit. Mi-era teamă la un moment dat să nu cădem spre final, la fel ca şi în finala Cupei, dar toate fetele au jucat cu inima. Diferenta dintre meciuri este evidentă, una joci în deplasare şi altfel te simţi acasă„, a spus Miroslav Popov, lăudat de toată lumea.

*Popov este cel mai bun din ţară”, dixit Eleş

Este încă o demonstraţie a faptului că inima şi sufletul pot învinge bugetele. În plus Popov a dovedit, dacă mai era cazul, că este cel mai bun antrenor din campionatul românesc„, a apreciat Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Iulia, cel care a militat pentru aducerea sârbului. Popov are la activ calificarea în premieră în semifinalele campionatului, medaliile de argint în Cupa României şi acum, cireaşa de pe tort, izbândă de anvergură cu campioana. „O victorie extraordinară, fetele au demonstrat ce înseamnă un grup, realizând o prestaţie extraordinară. În meciul decisiv noi nu avem ce pierde, presiunea va fi pe Târgovişte, dar sperăm să fim lăsaţi să jucăm. S-a văzut clar mâna lui Popov. Cârcotaşii, care acum două luni râdeau când Popov cerea timp pentru a pune la punct lucrurile la echipă ar trebui să se ascundă acum„, a răbufnit Bogdan Duma, preşedintele Consiliului de Administraţie, cel care de bucurie, după meci şi-a rupt pantalonii în genunchi, bucurându-se alături de fete şi Popov pe parchet.

*Becca Tobin: „Cel mai frumos cadou de ziua mea”

Americanca Becca Tobin a împlinit în ziua meciului 25 de ani şi a fost principala marcatoare a echipei, cu 19 puncte. „Victoria reprezintă cel mai frumos cadou din viaţa mea, de ziua mea. Dacă vom juca tot aşa şi la Târgovişte, avem şanse reale să ne calificăm„, a afirmat Tobin. „Încercăm până la capăt să luptăm. Am produs surpriza, după un meci mare, realizând un succes pe care mulţi nu-l prevedeau„, a spus şi Zenta Melnika. „Am jucat cu cea mai mare forţă a baschetului românesc, am avut un meci foarte greu. Mulţumim lui Dumnezeu pentru această victorie, este o realizare enormă că am învins un team ce a jucat în Euroligă„, a apreciat şi Eniko Laza.

*”Gruppo Arnsberg” la înălţime

După ce miercuri le-au admonestat pe jucătoare la Târgovişte, momente care l-au deranjat pe Miroslav Popov, acum membrii galeriei „Gruppo Arnsberg” au trecut în extrema cealaltă şi s-au dovedit al 6-lea jucător al echipei. Atmosfera din sală a fost una incredibilă, toţi spectatorii începând din sfertul al treilea să încurajeze din răsputeri pe Thompson şi compania. „Noi, Gruppo Arnsberg le mulţumim public jucătoarelor pentru modul cum s-au comportat. Aceasta este echipa CSU pe care o vrem mereu„, a spus Bogdan Fântână, liderul galeriei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea