Rămâi conectat

Curier Județean

CSU Alba Iulia – echipa minune a lui Popov a învins campioana CSM Târgovişte *Sârbul a scris istorie pentru Alba!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia a izbutit minunea şi a învins întâia oară în istorie pe CSM Târgovişte, ducând duelul din semifinalele Ligii Naţionale de baschet feminin în meciul decisiv, programat miercuri, 24 aprilie, în deplasare. Alba trăieşte momente unice şi se bucură de performanţele echipei feminine de baschet. Fără tăgadă că meritul incontestabil al acestui succes de poveste, scor 81-79, îi aparţine sârbului Miroslav Popov, care i-a predat o lecţie tactică antrenorului campioanei, Florin Nini: mostre – miza pe Zenta Melnika ce nu avusese un sezon prea fericit (11 puncte  înscrise şi 6 recuperări), dar mai ales utilizarea concomitent a trei jucătoare cu profil de coordonator de joc – Brantlova, Tarţa, Vujoke – mutare fără replică pentru tehnicianul formaţiei din Euroligă.

*Cravata norocoasă a lui „Magic Miro”

Supranumit de fani „Magic Miro” pentru modul cum a evoluat CSU Alba Iulia în acest meci ce va rămâne în analele clubului, Popov nu se desparte, începând de la Final Four-ul Cupei României de o cravată cu imagini din baschet, accesoriu norocos al echipei. „Este un mare moment al echipei, o victorie măreaţă, într-o atmosferă fabuloasă. Împreună cu un public fantastic am reuşit un rezultat deosebit. Mi-era teamă la un moment dat să nu cădem spre final, la fel ca şi în finala Cupei, dar toate fetele au jucat cu inima. Diferenta dintre meciuri este evidentă, una joci în deplasare şi altfel te simţi acasă„, a spus Miroslav Popov, lăudat de toată lumea.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Popov este cel mai bun din ţară”, dixit Eleş

Este încă o demonstraţie a faptului că inima şi sufletul pot învinge bugetele. În plus Popov a dovedit, dacă mai era cazul, că este cel mai bun antrenor din campionatul românesc„, a apreciat Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Iulia, cel care a militat pentru aducerea sârbului. Popov are la activ calificarea în premieră în semifinalele campionatului, medaliile de argint în Cupa României şi acum, cireaşa de pe tort, izbândă de anvergură cu campioana. „O victorie extraordinară, fetele au demonstrat ce înseamnă un grup, realizând o prestaţie extraordinară. În meciul decisiv noi nu avem ce pierde, presiunea va fi pe Târgovişte, dar sperăm să fim lăsaţi să jucăm. S-a văzut clar mâna lui Popov. Cârcotaşii, care acum două luni râdeau când Popov cerea timp pentru a pune la punct lucrurile la echipă ar trebui să se ascundă acum„, a răbufnit Bogdan Duma, preşedintele Consiliului de Administraţie, cel care de bucurie, după meci şi-a rupt pantalonii în genunchi, bucurându-se alături de fete şi Popov pe parchet.

*Becca Tobin: „Cel mai frumos cadou de ziua mea”

Americanca Becca Tobin a împlinit în ziua meciului 25 de ani şi a fost principala marcatoare a echipei, cu 19 puncte. „Victoria reprezintă cel mai frumos cadou din viaţa mea, de ziua mea. Dacă vom juca tot aşa şi la Târgovişte, avem şanse reale să ne calificăm„, a afirmat Tobin. „Încercăm până la capăt să luptăm. Am produs surpriza, după un meci mare, realizând un succes pe care mulţi nu-l prevedeau„, a spus şi Zenta Melnika. „Am jucat cu cea mai mare forţă a baschetului românesc, am avut un meci foarte greu. Mulţumim lui Dumnezeu pentru această victorie, este o realizare enormă că am învins un team ce a jucat în Euroligă„, a apreciat şi Eniko Laza.

*”Gruppo Arnsberg” la înălţime

După ce miercuri le-au admonestat pe jucătoare la Târgovişte, momente care l-au deranjat pe Miroslav Popov, acum membrii galeriei „Gruppo Arnsberg” au trecut în extrema cealaltă şi s-au dovedit al 6-lea jucător al echipei. Atmosfera din sală a fost una incredibilă, toţi spectatorii începând din sfertul al treilea să încurajeze din răsputeri pe Thompson şi compania. „Noi, Gruppo Arnsberg le mulţumim public jucătoarelor pentru modul cum s-au comportat. Aceasta este echipa CSU pe care o vrem mereu„, a spus Bogdan Fântână, liderul galeriei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Lucrări de modernizare la Școala Generală din localitatea Întregalde: Investiție de peste 1.8 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la Școala Generală din localitatea Întregalde: Investiție de peste 1.8 milioane de lei

Primăria comunei Întregalde a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectare și execuție în cadrul proiectului „Modernizare Școala Generală din localitatea Întregalde”. Valoarea totală estimată a investiției este de 1.867.653,59 de lei.

Obiectivul specific al investiției constă în modernizarea clădirii școlii generale din localitatea Întregalde, cu scopul de a oferi elevilor din comună, condiții mai bune prin accesul la servicii de învîțîmânt de înaltă calitate. Principalul obiectiv al prezentei documentații este de a analiza principalele caracteristici și indicatori tehnici, financiari și economici ai investiției care asigură o utilizare eficientă și rațională a capitalului și resurselor pentru satisfacerea nevoilor de modernizare a clădirii școlii generale din localitatea Întregalde prin:

• Creșterea eficienței energetice a clădirii în scopul reducerii emisiilor de carbon prin sprijinirea eficienței energetice, a gestionarii inteligente a energiei și a utilizării energiei regenerabile în clădirile publice;
• Îmbunătățirea performanțelor energetice a clădirii școlii generale din localitatea Intregalde;
• Reducerea consumului termic;

Elit - Gustul Desăvârșit

Se dorește realizarea lucrărilor de reabilitare generală și asigurarea obiectivului pentru funcțiunile reconsiderate, îmbunătățite. Măsurile de reducere a riscului seismic la nivelul podului și șarpantei deoarece această zonă de clădire nu satisface nivelul de performanță corespunzător obiectivului stabilit de standardele în vigoare.

Pentru asigurarea unui nivel de protecție antiseismică a acestei zone analizată se impun noi lucrări de reparații cu menținerea sistemului structural existent, prin eliminarea cauzelor degradărilor și realizarea condițiilor de durabilitate a intervențiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Policlinica din Ocna Mureș va fi renovată: Licitație în SEAP pentru servicii de proiectare

Primăria orașului Ocna Mureș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului pentru proiectul intitulat „Renovarea energetică a Policlinicii din orașul Ocna Mureș”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 191.524,85 lei, fără TVA.

Realizarea lucrărilor de intervenție au drept scop creșterea performanței energetice a clădirii, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior, precum și ameliorarea aspectului urbanistic al localităților.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivul specific:

• Îmbunătățirea condițiilor de confort interior;
• Reducerea consumurilor energetice;
• Reducerea costurilor de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră;
• Reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul și consumul de energie;
• Eficienți zarea modalității de organizare prin crearea de condiții optime;
• Creșterea gradului de implicare a populației, conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie. în conformitate cu Strategia Europeană 2020.
• Asigurarea contribuției la îndeplinirea indicatorului de utilizare eficientă a resurselor de energie, de gestionare inteligentă a energici și a inlocuirii energiei din surse neregenerabile cu energie din surse regenerabile.

Lucrările de intervenție

• Izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată;
• Izolarea termică a fațadei – parte opacă, prin termoizolarea pereților exteriori, cu o grosime a termoizolației de 20 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel la acoperișul tip șarpantă cu o grosime a termoizolației de 30 cm;
• Izolarea termică a planșeului peste subsol:
• Se propune izolarea termică a planșeului peste subsol prin termoizolarea acestuia cu sisteme termoizolante, cu o grosime a termoizolației de 10 cm.
• Soluții de ventilare naturală prin introducerea grilelor pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă;
• Reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate;
• înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED, dotate cu senzori de mișcare/prezență;
• Puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice, precum și a tubulaturii încastrată pentru cablurile electrice, pentru a permite instalarea, într-o etapă ulterioară, a punctelor de reîncărcare pentru vehicule electrice;
• Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei: sisteme descentralizate de alimentare cu energie din surse de energie regenerabilă , instalații cu captatoare solare termice, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de seră etc;
• Repararea/refacerea instalației de distribuție a agentului termic între punctul de racord și planșeul peste subsol/canal termic, inclusiv izolarea termică a acesteia, în scopul reducerii pierderilor termice și de agent termic/apă caldă, precum și montarea robinetelor cu cap termostatic la radiatoare și a robinetelor de presiune diferențială la baza coloanelor de încălzire în scopul creșterii eficienței sistemului de încălzire prin autoreglarea termohidraulică a rețelei;
• înlocuirea corpurilor de încălzire cu radiatoare;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire;
• înlocuirea instalației de distribuție a agentului termic pentru apă caldă de consum;
• înlocuirea centralei termice proprii, în scopul creșterii randamentului și al reducerii emisiilor echivalent CO2;
• Montarea sistemelor/echipamentelor de ventilare mecanică cu recuperare a căldurii – unități individuale cu comandă locală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ACCIDENT pe DN75, la Albac: Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un accident a avut loc sâmbătă, 23 septembrie, pe DN75, la Albac. Un bărbat din Călan a pierdut controlul asupra motocicletei și a intrat într-un cap de pod.

La data de 23 septembrie 2023, în jurul orei 14.10, un bărbat de 31 de ani, din Călan, județul Hunedoara, în timp ce circula cu o motocicletă pe DN 75, pe raza localității Albac, a pierdut controlul asupra acesteia și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Foto: arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare