Rămâi conectat

Sport

CSU Alba Iulia a pierdut şi semifinala cu CSM Satu Mare (62-81), în Final Four-ul CEWL

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a pierdut semifinala Ligii Europei Centrale cu CSM Satu Mare, scor 62-81 (15-18, 16-21, 22-25, 9-17) și va juca în finala mică a CEWL, turneu disputat la Brașov în aceste zile.

Eliminată din două competiţii, Cupa României şi Liga Europei Centrale, de acelaşi oponent, CSM Satu Mare, CSU Alba Iulia mai are de disputat partida pentru locurile 3-4 în întrecerea continentală (duminică, cu gazdele de Olimpia Brașov, învinse de Marburg cu 83-68) şi în turneul locurilor 6-9 la Oradea, în 16-18 martie, unde va întâlni SCM Timişoara, ICIM Arad şi BC Sirius Tg. Mureş.

Este un eşec mai drastic decât în precedenta dispută directă (59-69), iar şirul dezamăgirilor continuă: 8 înfrângeri în 2018 din 9 partide oficiale (7 consecutive, în trei competiţii). La finalul jocului, antrenorul spaniol a criticat arbitrajul, după ca a fost sancționat cu fault tehnic.

La fel ca și în Cupa României, echipa lui Manuel Rodriguez a fost eliminată din competiție de coşmarul CSM Satu Mare, ocupanta locului secund în Liga Națională de baschet feminin, după încheierea sezonului regulat.

*CSM Satu Mare, a doua lovitură la rând!

Trupa din Cetatea Marii Uniri a încercat să ţină aproape de echipa considerată favorită, însă oponentele s-au aflat mereu în prim plan, adjudecându-şi toate cele 4 parţiale. Scorul primului sfert a fost 18-15 în favoarea stămărencelor, ce şi-au mărit avantajul până la pauza mare, după un „run” de 10-0 la startul parțialului secund, la mijlocul meciului conducând cu 39-31.  Nici în sfertul al treilea trupa lui Rodriguez nu a reuşit să se apropie periculos (ajungând la un moment dat la 44-47), CSM-ul având un avans liniştitor cu 10 minute înaintea finalului: 64-53 (unsprezece puncte).

CSU Alba Iulia a căutat reabilitarea în Final Four-ul Ligii Europei Centrale, după startul ratat din 2018. Echipa din Cetatea Marii Uniri a avut două jucătoare noi în efectivul cu care abordează întrecerea continentală, transferuri efectuate după eliminarea din Final 8 Cupa României de la Sf. Gheorghe. Este vorba despre Kristina Arsenic (pivot, 20 ani, sezonul anterior la Celta Vigo, revenită după o accidentare) și Georgiana Plăvițu (întoarsă la CSU, unde a evoluat stagiunea trecută), ce completează efectivul condus de Manuel Rodriguez, după plecările Anei Radovic și Leilei Omerbasic.

Final Four-ul CEWL este găzduit pentru prima dată de Sala Sporturilor “Dumitru Popescu Colibași” din Brașov, programul fiind următorul: *sâmbătă, 3 martie: CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia (ora 16.30) și Olimpia CSU Brașov – Pharmaserv Marburg (18.30); *duminică, 4 martie: finala mică (ora 16.00) și finala mare (ora 18.00).

Dacă pentru celelalte trei participante, câștigarea trofeului ar însemna o premieră, în schimb CSU Alba Iulia a cucerit în două rânduri Liga Europei Centrale (2014, la Alba Iulia și 2016, la Ruzomberok), având și o finală, în 2015, la Nymburg. În 2018, CSU Alba Iulia nu se regăsește, traversând o perioadă neagră: penultima în ierarhie (de pe poziția a 4-a), cu 5 eșecuri la rând în Liga Națională și un singur succes din 9 partide oficiale.

Au marcat: nou-venita Kristina Arsenic – 15 puncte, Ashley Morrissette – 14, Jessica January – 11, Alina Crăciun – 10, Marta Fodor – 6, Tyshara Fleming –  6; Andreea Fleșer, Georgiana Plăvițu, Cristiana Cutaș, Diana Ignat, Tania Agache, Alexandra Bobar. Antrenor Manuel Rodriguez.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea