Rămâi conectat

Actualitate

CSŞ Blaj – la turneul final pentru junioare *Antrenorul Branko Gajic decide transferurile la Volei Alba Blaj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 După ce a câştigat toate întâlnirile din turneul semifinal de la Timişoara, echipa CSŞ Blaj (director Silvia Marcu) va fi prezentă în faza finala a Campionatului Naţional de junioare la volei. La întrecerea ce se va disputa în perioada 18-22 mai, la Baia Mare mai sunt calificate alte 5 formaţii Dinamo Bucureşti, CSŞ Bega Timişoara, CSM CSŞ 2 Bucureşti, CSU Medicina CNUE Tg. Mureş şi CSŞ 2 Baia Mare. Sub comanda antrenorului Lilianei Bogendorfer (secund la Volei Alba Blaj) se regăsesc Sorina Mocan, Alexandra Biriş, Ramona Rus, Raluca Rotar, Ioana Vodă, Brigitta Korpos, Diana Popa, Delia Pădurean, Iuliana Chiheri, Mădălina Sârbu, Ileana Morar, Alina Mărginean. La competiţia juvenilă va asista şi sârbul Branko Gajic, tehnicianul prim-divizionarei Volei Alba Blaj, care cu acest prilej va urmări la lucru tinerele blăjene (câteva vor fi cooptate în efectivul sezonului viitor), dar în acelaşi timp, prin revenirea în România va purta discuţii cu oficialii grupării din „Mica Romă” în privinţa transferurilor.

Volei Alba Blaj intenţionează să desfăşoare o amplă campanie de achiziţii, însă deocamdată au rămas necunoscute atât numele vizate, cât şi jucătoarele din vechiul efectiv care vor rămâne pe loc. Tratativele cu jucătoarele autohtone sunt îngreunate de faptul că voleibelistele românce sunt obligate acum să semneze pentru o perioadă de doi ani. Colaborarea între Volei Alba Blaj şi CSŞ Blaj are la bază formarea unei piramide voleibalistice în „Mica Romă”, iar din echipa de junioare, în campionatul viitor 3-4 jucătoare vor ajunge sub comanda lui Branko Gajic.

*Sorina Mocan şi Alice Kapelovies – convocate la echipele naţionale

Dintre echipierele CSŞ Blaj, Sorina Mocan a participat cu lotul naţional de junioare, la calificările Campionatului Mondial, turneu programat la Moscova (echipa României a pierdut jocurile cu Rusia 1-3, Slovenia 1-3 şi Polonia 0-3). De asemenea, coordonatoarea Alice Kapelovies a fost convocată la Naţionala mare de volei feminin a României, în vederea barajului cu Cehia, decisiv pentru calificarea la Campionatul European, cu turneul final în Germania şi Elveţia. Formaţia noastră, antrenată de Marian Constantin, se pregăteşte în Sala Sporturilor din Craiova, sală care va găzdui şi partida tur cu Cehia (1 iunie, ora 18.00). Returul este programat pe 8 iunie, ora 17.00, la Brno.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea