CSŞ Blaj – la turneul final pentru junioare *Antrenorul Branko Gajic decide transferurile la Volei Alba Blaj

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

 După ce a câştigat toate întâlnirile din turneul semifinal de la Timişoara, echipa CSŞ Blaj (director Silvia Marcu) va fi prezentă în faza finala a Campionatului Naţional de junioare la volei. La întrecerea ce se va disputa în perioada 18-22 mai, la Baia Mare mai sunt calificate alte 5 formaţii Dinamo Bucureşti, CSŞ Bega Timişoara, CSM CSŞ 2 Bucureşti, CSU Medicina CNUE Tg. Mureş şi CSŞ 2 Baia Mare. Sub comanda antrenorului Lilianei Bogendorfer (secund la Volei Alba Blaj) se regăsesc Sorina Mocan, Alexandra Biriş, Ramona Rus, Raluca Rotar, Ioana Vodă, Brigitta Korpos, Diana Popa, Delia Pădurean, Iuliana Chiheri, Mădălina Sârbu, Ileana Morar, Alina Mărginean. La competiţia juvenilă va asista şi sârbul Branko Gajic, tehnicianul prim-divizionarei Volei Alba Blaj, care cu acest prilej va urmări la lucru tinerele blăjene (câteva vor fi cooptate în efectivul sezonului viitor), dar în acelaşi timp, prin revenirea în România va purta discuţii cu oficialii grupării din „Mica Romă” în privinţa transferurilor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Volei Alba Blaj intenţionează să desfăşoare o amplă campanie de achiziţii, însă deocamdată au rămas necunoscute atât numele vizate, cât şi jucătoarele din vechiul efectiv care vor rămâne pe loc. Tratativele cu jucătoarele autohtone sunt îngreunate de faptul că voleibelistele românce sunt obligate acum să semneze pentru o perioadă de doi ani. Colaborarea între Volei Alba Blaj şi CSŞ Blaj are la bază formarea unei piramide voleibalistice în „Mica Romă”, iar din echipa de junioare, în campionatul viitor 3-4 jucătoare vor ajunge sub comanda lui Branko Gajic.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

*Sorina Mocan şi Alice Kapelovies – convocate la echipele naţionale

Dintre echipierele CSŞ Blaj, Sorina Mocan a participat cu lotul naţional de junioare, la calificările Campionatului Mondial, turneu programat la Moscova (echipa României a pierdut jocurile cu Rusia 1-3, Slovenia 1-3 şi Polonia 0-3). De asemenea, coordonatoarea Alice Kapelovies a fost convocată la Naţionala mare de volei feminin a României, în vederea barajului cu Cehia, decisiv pentru calificarea la Campionatul European, cu turneul final în Germania şi Elveţia. Formaţia noastră, antrenată de Marian Constantin, se pregăteşte în Sala Sporturilor din Craiova, sală care va găzdui şi partida tur cu Cehia (1 iunie, ora 18.00). Returul este programat pe 8 iunie, ora 17.00, la Brno.

Dan HENEGAR