Rămâi conectat

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-2 în derby-ul rundei Divziei A1 | Primul eșec al anului pentru vicecampioana României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a pierdut dramatic în confruntarea externă de la Voluntari, scor 2-3 (21-25, 25-20, 25-18, 22-25, 13-15), un meci electrizant cu răsturnări de situații. O confruntare decisă în “tie-break”, după ce gazdele au condus cu 1-0, iar echipa din Alba a avut la rându-i avantaj, 2-1, dar în cele din urmă a suferit prima înfrângere din anul 2022.

 CSO Voluntari, care în urmă cu câteva zile a fost învinsă, 1-3 în fieful campioanei, la Târgoviște, a furnizat surpriza la finele unei confruntări pe muchie de cuțit, ce a durat două ore și 8 minute! Blajul n-a izbutit să depășească acest hop important și a irosit două puncte vitale în lupta pentru supremație.

Setul decisiv au fost unul nebun. Gazdele s-au aflat mereu în față, conducând cu 4-,2 6-3, 7-5 și 8-6. Opoenentele au egalat la 8, dar apoi iarăși avans de două puncte 11-9, și din nou egalitate 12-12 și 13-13. CSO Voluntari a avut prima minge de meci, pe care a și fructificat-o, cea mai bună realizatoare fiind Eli Uattara – 25 de puncte (în tabăra gazdelor a doua în top, Nneka Onyekjekwe, fostul căpitan al Blajului, cu 15)..

Derby-ul etapei a 17-a, între echipe aflate la egalitate de puncte înaintea acestei runde, în condițiile în care oaspetele aveau cu două partide mai puțin, a fost o confruntare echilibrată. Setul inaugural a fost unul în care blăjencele, care ca de obicei s-au încălzit mai greu, au condus la un moment dat cu 7-5 și 9-7. Inițiativa a fost preluată de formația din Ilfov, ce a reușit 4 puncte la rând și s-a distanțat la 11-9. S-a mers cap la cap până la 21-21, când gazdele au realizat iarăși 4 puncte consecutive și și-au adjudecat primul parțial. Volei Alba Blaj și-a îmbunătățit considerabil prestația în al doilea set, iar de la 9-9 au zburdat prin 6 puncte succesive la 15-9 și 17-11, un avantaj ce s-a dovedit decisiv în restabilirea egalității. Mereu în față s-au aflat elevele lui Stevan Ljubičić în al treilea set, ultima egalitate fiind la “13”. Oaspetele s-au desprins la 19-15, au rezistat ultimelor asalturi și au încheiat cu 4 puncte câștigate. Însă CSO Voluntari nu a renunțat la luptă, agâțându-se cu disperare de ultima șansă în setul al 4-lea, în care de la 7-7 a făcut 6 puncte la rând pe serviciul fostei echipiere a Blajului, Alice Kapielovies! S-a ajuns la 16-10, 28-12 și gazdele au fructificat în cele din urmă a 4-a minge de set avută (24-19) și au egalat situația pe tabelă.

*În pierdere de turație

Un duș rece pentru vicecampioana României, ce avea 5 succese în 2022, în 3 competiții diferite, pentru vicecampioana României înaintea returului de marți, din Franța (ora 21.00), cu Volero Le Cannet, din sferturile de finală ale Cupei CEV. În întrecerea internă, Volei Alba Blaj este în scădere de turație. Spre comparație, înaintea meciului direct de lângă Turnul Chindiei, din decembrie, avea 5 puncte avans, eșecul drastic, scor 0-3, făcând ca distanța să rămână la doar două puncte. Campioana a pierdut un punct la Medgidia (3-2), același lucru l-a făcut și Blajul la Lugoj, dar acest eșec de la Voluntari (unde a fost învinsă și CSM Târgoviște în tur, tot cu 3-2) a complicat datele problemei, momentan dâmbovițencele având 6 puncte în față, cu cele două restanțe ale rivalei (cu CS Medgidia și CS Mioveni). Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 16 puncte, Nađa Ninković – 7, Victoriia Russu – 21, Olga Strantzali – 17, Jovana Kocić – 9, Slađana Mirković – două, Andreea Ispas – libero; au mai intrat Milica Ivković – libero, Daiana Roman, Sorina Miclăuș, Andra Artin – unul, Jovana Cirković – unul; Iarina Axinte, Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea