Rămâi conectat

Ştirea zilei

CSM: Judecător din Aiud exclus din magistratură pe motive disciplinare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, miercuri, acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva doamnei Pop Angela Tatiana, judecător în cadrul Judecătoriei Aiud.

Secția a aplicat sancțiunea excluderii din magistratură, reținându-se în sarcina sa săvârșirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. h) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, constând în ”nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor”.

”S-a constatat că doamna judecător a încălcat norme de procedură prin luarea unor măsuri procesuale sau efectuarea unor acte procesuale cu nerespectarea condițiilor prevăzute de lege având ca efect prelungirea duratei procedurii judiciare în mod nejustificat în peste 170 de dosare, cu o vechime cuprinsă între un an și zece ani de la înregistrare.

Secția a reținut că gradul de complexitate al cauzelor nu a justificat în nici una dintre situațiile verificate durata mare a procedurilor, perspectivă din care nu pot fi ignorate efectele acestei conduite asupra dreptului părților la o durată rezonabilă a procedurilor”, precizează reprezentantul CSM.

Precizăm că, potrivit Hotărârii CSM nr. 256/19 mai 2015, doamna Pop Angela Tatiana a fost transferată la cerere la Judecătoria Aiud, începând cu 15 iunie 2015. Anterior acestei date și-a desfășurat activitatea la Judecătoria Năsăud.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani: Era cunoscută ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă Ciortea Maria Christina, medic pediatru cu o carieră îndelungată la Ocna Mureș, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Era cunoscută ca doamna […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea