Rămâi conectat

Actualitate

CSM, aviz NEGATIV pentru proiectul care reintroduce serviciile în justiţie, propus de Predoiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Propunerea legislativă a ministrului Cătălin Predoiu, prin care se încearcă reintroducerea SRI în anchetele penale a fost avizată negativ de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu 11 voturi la 6. Avizul este consultativ.

Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută la Senat, care este Cameră decizională. Propunerea a fost avizată negativ de Consiliul Legislativ, care considerăcă nu sunt suficiente doar intervenţii asupra Legii 51 / 1991, ci este necesară amendarea mai multor acte incidente, iar în Consiliul Economic şi Social, a fost paritate.

Luni, 14 decembrie, Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) şi Asociaţia Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO) au avertizat că punerea în aplicare a deciziilor Curţii Constituţionale nu poate fi utilizată ca pretext al încălcării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului şi au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să aibă în vedere faptul că imixtiunea serviciilor de informaţii în actul de justiţie subminează independenţa justiţiei şi, în consecinţă, desconsideră drepturile cetăţenilor.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea