Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CS Ocna Mureș a început antrenamentele în vederea barajului de promovare în Liga a 3-a | Condiții speciale de pregătire pentru echipierii campioanei din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Devenită campioană a județului Alba după înghețarea Ligii a 4-a în urma deciziei AJF Alba de săptămâna trecută, CS Ocna Mureș a declanșat aseară pregătirea în vederea partiicpării la mini-turneul de promovare în Liga a 3-a.

Elevii antrenorului Gabriel Cotoară au revenit pe gazon după mai bine de trei luni de pauză forțată, cauzată de pandemia de coronavirus, în această perioadă pregătirea mutându-se în mediul online. Ultimul meci oficial disputat de “Soda dragă” a avut loc în 8 martie, 4-1 la Micești, contând pentru etapa a 17-a a stagiunii, a doua din retur. Gruparea din orașul salin va lupta pentru accederea în eșalonul terț în perioada 5-9 august, pe teren neutru, cu reprezentantele județelor Brașov și Covasna, pe care le va întâlni în ordine. Deocamdată echipele ce activează în fotbalul amator nu pot îndeplini condițiile din protocolul FRF, unele extrem de drastice, așteptându-se ca Guvernul să adopte măsuri mai blânde, pe 1 și 15 iulie, în caz contrar jocurile de baraj din august fiind sub un mare semn de întrebare.

*Totul depinde de autorități

Dacă o să rămână în vigoare actualele reglementări, cu cantonamente și trei teste, este clar că vor exista probleme. Așteptăm o relaxare pentru că în caz contrar se reduc șansele, pentru majoritatea echipelor, de a se pregăti corespunzător și a participa la baraj”, a spus antrenorul Gabriel Cotoară. De plidă, dacă se va menține măsura acelui cantonament centralizat, aplicabilă în Liga 1, o serie dintre echipierii de bază ai ocnamureșenilor nu vor reuși, din pricina problemelor legate de serviciu, să respecte izolarea de două săptămâni, în discuție fiind titulari precum V. Ignat, Chișu, Csegoldi, Borșoi sau B. Ștef.

Firesc, pe lângă chestiuni de ordin organizatoric, principala preocupare în acest moment pentru campioana din Alba este pregătirea din punct de vedere fizic, afectată serios din cauza întreruperii prelungite. În această săptămână sunt prevăzute două antrenamente, pentru ca de săptămâna viitoare să se treacă la un ritm de trei sedințe de pregătire.

Noi vrem să mergem la baraj, iar conducerea clubului și autoritățile locale sunt alături de noi. Avem multe de rezolvat în această perioadă, dar în primul rând vrem să știm cum vom putea să ne pregătim cât mai aproape de normal”, a mai declarat Gabriel Cotoară.

Astfel, la antrenamente, lotul de jucători va fi împărțit în trei, întrucât nu se poate lucra în grupuri mai mari de 6 persoane, grupele pregătindu-se pe terenuri diferite sub îndrumarea antrenorilor ce fac parte din staff-ul tehnic (Gabriel Cotoară, Romeo Arinar și Tudor Stan). Fotbaliștii vor veni la stadion gata echipați, se vor evita dușurile, urmând să le fie luată temperatura în fiecare zi și să beneficieze de soluții dezinfectante.

Practic CS Ocna Mureș este singura echipă din Alba ce se va antrena în această perioadă în condițiile în care divizionarele terțe încă nu au început (Metalurgistul Cugir și Industria Galda, probabil, în 6 iulie, iar Unirea Alba Iulia – în 15 iulie). Deocamdată singurele jocuri amicale sunt cu gruparea condusă de Paul Ciucă, în 18 și 25 iulie, însă pot surveni modificări în program, în funcție de defășurarea Cupei României, faza județeană.

foto: CS Ocna Mureș (facebook)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea